facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Snoopy vs. The Red Baron
Ревю | 19.01.2007 | автор: Стефан Хаджиев


оценка:
Производител:
Namco Bandai Games
Издател:
Жанр:
Аркада
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Не ангажиращо действие

Идеална игра за разтоварване в края на деня

Лека графика

минуси

На моменти прекалено инфантилна обстановка

Историята на Снупи и компания е сравнително непозната в БГ

По една или друга причина една от най-известните и дълголетни комикс поредици Peanuts така и не получи каквато и да е признание или разпространение на местна почва. Чарли Браун и компания със сигурност не предизвикват почти никакви асоциации сред родната публиката. Единственият представител от серията, имащ шанс да бъде припознат, е симпатично куче, което носи адски подходящото име Снупи...

За някои англоезични сайтове замисленият пес е комикс персонаж номер едно, за други картинка, която се среща на всякакъв възможен род стоки (гащи, химикалки, вратовръзки и т.н.), а за мен поне в настоящето главен герой в една от най-откачените и забавни самолетни пуцаници на настоящето - Snoopy vs. The Red Baron

Раздвоение на личността

Новата игра е лека и безумно приятна, наша милост поема ролята на Снупи и едно негово друго шизофренно Аз – а именно пилот на античен биплан, който влиза в битка с "Червения барон" Манфред фон Рихтхофен и неговата шайка немци по полетата на Първата световна война. В протежение на двадесетина нива най-добрият приятел на хомосапиенса изпуцва промишлено количество олово по враговете и усъвършенства своите пилотски способности. Разнообразието в задачките е минимално, но цялостната обстановка от гледна точка на история и наситеност на действието е толкова приятна, че на човек не му остава време да се замисли кой знае колко.

Събирането на отделни артефакти, стрелбата, възможността за оръжеен ъпгрейд на самолета между отделните мисии и т.н. чудеса са опростени тотално и едновременно с това са заредени с много свежа доза хумор. Например силите се възстановяват с пиене на летящи халби root beer (бира от корени = американска боза), а една от разновидностите на ракети, които се изстрелват от самолета, се управляват до целта с помощта на верния приятел на нашия Шаро - пилето Удсток.

Друг добър момент е и поведението на противниците, които се държат изключително интелигентно не само за аркаден симулатор и създават учудващо сериозни поразии. Ако някой от тях се залепи на опашката на Снупи горчивият край и респаунването могат да дойдат много бързо, ако четирилапия герой не покаже добри маневрени способности.

Херци и цветове

Графиката на играта се задвижва от OpenGL, настройките, освен размера на картината, практически липсват. Независимо от това едва ли някой, който е свикнал да реже ефектите за сметка на производителността на старата си щайга, би изпитал затруднения. Визията и картинките на Snoopy vs. The Red Baron са цветни и наситени, но едновременно с това леки за хардуера ви.
Звукът на Snoopy vs. The Red Baron напомня доста на анимациите, последвали комиксовия първообраз. Човечетата говорят забавно, а пуцането и дрънченето са идеален фон за картината и едва ли биха могли да звучат по по-различен начин.

Препоръка

Snoopy vs. The Red Baron е много лесна за смилане и преглъщане. Игра, която в никой случай не претендира за нещо велико, но може да остави поне няколко часа джиткане в историята. Игра, която в ПЦ варианта си може и да не пожъне грандиозен успех, но със сигурност би била оценена на конзолата пред верния телевизор или на вярното PSP.
 

 
системни изисквания
Pentium III 1.0 GHz , 256 MB RAM; 64 MB Видео
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Colin McRae: DiRT 2 44
Shank 26
Sacred 3 25
Machinarium 25
Plants vs. Zombies 24
Mortal Kombat X - Story Mode 17
Mortal Kombat X - част втора 11
Injustice: Gods Among Us - PCM2.0 8
Death Track: Resurrection 7
4x4: Hummer 6