facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Ski Racing 2005 featuring Hermann Maier
Ревю | 03.04.2005 | автор: Орлин Широв


оценка:
Производител:
Coldwood Interactive
Издател:
JoWood
Жанр:
Симулатор, Спорт
Платформа:
PC
сайт на играта »

За последен път карах ски, когато бях на 16. Оттам насетне запазих добър спомен за трите сезона, през които летях по снежните писти, за контузените 4-5 човека и за щастливото обстоятелство, че останах невредим. След това опитах сноуборд, мини ски и най-накрая открих истината - шейна. Мисля, че точно това беше моментът, в които разбрах, че моята съдба е "Чук и Гек"-ът - най-екстремният аксесоар за зимни забавления и най-сигурният начин за безболезнен адреналин (въпреки че и с шейничките имам лоши инциденти, но това е друга тема).

Противно на моя личен опит, лица като например Херман Майер, са надъхвани с любов към ски-спорта още от ранна детска възраст. Те са преживяли какво ли не и въпреки всичко са останали верни до живот на двете дъски под стъпалата си.

Гореспоменатата личност, известна още като Херминатора, е и петкратен световен шампион по ски-слалом (не знам дали гигантски или супергигантски) и ето, че за поредна година JoWood решават да му посветят игра. Сега се замислям, че може би и аз трябваше да не спирам моите ски-напъни. Това щеше да е лесен начин и аз да получа игра на свое име някой ден... но това е един блян, намиращ се само в най-смелите ми мечти... :)

Ski Racing 2005 featuring Hermann Maier е правилният избор за всички ски маниаци, които, връщайки се от поредното каране на Банско, Витоша, Боровец, Пампорово или Гармиш Партенкирхен в германските Алпи, продължават да усещат

нуждата от високи скорости

Ако трябва да съм обективен, Ski Racing 2005 е реализирана много добре технически, както и идеологически. В нея верните фенове ще намерят всички вариации на скоростни ски-симулации, а именно: слалом, гигантски слалом, супергигантски слалом и ски спускане. Вярвам, че всеки любител на зимните спортове знае за какво става дума, но за незапознатите ще уточня. В слалома, вратите, през които трябва да минавате, са много тесни и гъсто наредени. В гигантският слалом те са по-широки, но наклонът на трасето става по-голям. В супергигантския широчината на вратите е най-голяма, но наклонът на пистата е брутален и скоростите са зашеметяващи.

Най-скоростната дисциплина обаче е спускането. Тя е нещо като

ски-вариант на Need for Speed

по зверски наклон. Там вратите са наредени само, за да очертават трасето на пистата, а единственото, което се очаква от скиора, е да застане в аеродинамична позиция, да лети по склона и да не се убие.

С това се изчерпват различните режими на игра в новия Ski Racing 2005 featuring Hermann Maier. Остава да изберете дали искате да се състезавате в отделна дисциплина или да се впуснете в надпревара за световната купа. С това изборността в творението на Coldwood Interactive приключва. Естествено, ще можете да си направите и собствен скиор, който да носи вашето име и да е облечен по ваш избор. След това единственото, което ще ви се налага да правите, е да се въртите наляво, надясно, наляво, надясно и

да се борите да не изпуснете някоя врата

Тук аз срещнах едно недомислие от страна на разработчиците, което ме изкарваше от нерви нееднократно. Става въпрос за това, че всеки път, когато дори и леко докоснете някоя от вратите, се пребивате нечовешки и състезанието за вас приключва. Това не е реално, защото неведнъж съм виждал ски състезатели, които леко облизват колчето, удрят го с щеката или ръката си и не се пребиват. Най-неприятно е, когато това ви се случи малко преди финала, а през цялото време сте държали добро време.
За радост това май е единственият недостатък на Ski Racing 2005.

Графично играта е много приятна, звукът е реалистичен, а дюдюканията и подсвиркванията на тълпата са съвсем като истински. Интересно решение на авторите е леко ролевият начин за развитие на скиора ви. След всяко ваше добро постижение показателите ви ще се подобряват и така един ден той ще бъде достоен да заеме първата позиция в някоя от дисциплините.

Като цяло, Ski Racing 2005 featuring Hermann Maier е много приятна игрица, която бих препоръчал на всички любители на зимните спортове. Неприятно е, че авторите не са включили ски скокове и други ски състезания, защото в момента Ski Racing 2005 е просто игра, посветена на слалома, която я прави леко еднотипна. 

 
системни изисквания
Pentium III 800, 256MB RAM
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Goat Simulator 50
Colin McRae: DiRT 2 44
The Sims 3 43
Tom Clancy's H.A.W.X 32
X3: Terran Conflict 19
Operation Flashpoint: Dragon Rising 18
Guitar Hero: World Tour 17
F1 2013 15
The Sims 4 15