facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Sin Episodes: Emergence
Ревю | 30.06.2006 | автор: Асен Георгиев


оценка:
Производител:
Ritual Entertainment
Издател:
Electronic Arts
Жанр:
Шутър
Платформа:
PC
сайт на играта »

Sin Episodes: Emergence е всичко друго, но не и поредният посредствен футуристичен шутър. Триизмерната пуцалка продължава историята на позабравените Sin и Sin: Wages of Sin и едновременно с това полага основите на нов формат компютърно забавление. Иде реч за така наречената “епизодична” поредица – игра, разделена на части, които излизат през определен период от време и предлагат по четири-пет часа геймплей. На пръв поглед изглежда някак примамливо продукт на Ritual Entertainment, разпространяван от Electronic Arts, създаден въз основа на графичната платформа Source, да струва двадесет долара, но това е само първоначално впечатление. Всъщност плановете на създателите са да осъществят проект от девет части. Направете проста аритметична сметка и ще получите общата цена на продукта, която, откъдето и да погледнем, е около сто и осемдесет зелени гущера.
Наистина, това на практика са девет отделни заглавия, следващи една сюжетна линия, всяко от които ще добавя новости към основната концепция, но дали си заслужават парите? Дали хората ще се зарибят по този модел за разпространение или ще се разгневят заради очевидния печалбарски замисъл на производителите – това никой не знае. Аз лично съм на мнение, че в правенето на кинти няма нищо лошо – стига продуктът, който носи печалбите, да е наистина качествен.

Първи кръг на ада :)

Действията в Sin Episodes: Emergence се развиват четири години след края на оригиналния Sin. Сюжетът отново е ситуиран в близкото бъдеще, а фабулата се завърта около най-опасната и прелъстителна биохимичка Елексис Синклер, която иска да промени целия свят чрез своите маниакални научни експерименти. Мутантите, създадени от красивата и откачена докторка, започват своето нашествие във Фрийпорт сити – футуристичен град, който съдържа елементи от Ню Йорк, Токио и Сан Франциско. Sin Episodes: Emergence доразвива историята за изтощения от битки полковник Джон Р. Блейд. Той оглавява елитния ударен отряд HardCorps, който води безмилостна война със SinTEK - компания, начело на която стои мултимилиардерката Синклер. На ваша страна ще се сражават два персонажа - хакерът Джей Си и червенокосата красавица Джесика Кенън – чаровна новобранка, която може да открие пролука и в най-добре защитените противникови лаборатории. За да бъде по-равностойна битката, в лагера на едрогърдестата брюнетка Елексис ще се присъедини нарколордът Виктор Радек. Това е един от най-влиятелните престъпници във Фрийпорт Сити, който ще се опитате да проследите и заловите в първата от деветте части на играта.

Малка доза оръжия от бъдещето

Sin Episodes: Emergence предлага само около пет часа геймплей. Освен това в битката със свирепите противници можете да си служите с точно три оръжия. Всяко от тях притежава възможност за използване на алтернативна стрелба, което донякъде тушира проблема. Всъщност пушкалата са изключително ефективни и за краткия игрови период не омръзват чак толкова много. Първото е футуристичен пистолет. Не нанася особено голям демидж, но е точен и бърз. Алтернативната му стрелба е напълно противоположна на основната – мощни и бавни изстрели. Останалите две пуцала са “помпа” и карабина, чиито алтернативни атаки са съответно залп шрапнели и гранатомет. В някои ситуации на помощ ще ви се притекат и запалителните фосфорни гранати G50.

Геймлей

Нивата, които ще разцъквате, са сравнително къси, но за сметка на това изпълнени с интересни и разнообразни решения, съобразени с особеностите на околната среда. Съвременният физичен модел предизвиква усещане за динамика и реализъм. Противниците ви си служат с предметите, разхвърляни около тях, за да ви нападат. Могат да удрят кашони, кофи и всякакви други неща като ги запращат право в лицето ви, нанасяйки демидж. Освен това притежават достатъчно добре развит изкуствен интелект, за да могат по всяко време да ви замерят с граната или да се прикриват взаимно, докато решат как точно да ви атакуват. Врагове, които ще разпердушинвате, докато скитате из футуристичния град, са различни по вид войници, въоръжени с минигънове киборзи, мутирали създания и огромни чудовища. Дотук можем да обобщим нещата със следните думи: краткостта на играта е компенсирана от динамичен, грабващ геймплей, разнообразни противници и полезен арсенал. Забележките са отправени единствено по посока на приликата с Half-Life 2, но тя е до някаква степен неизбежна, при положение че и двете заглавия са базирани на една и съща графична платформа.

Прогнози и предположения


Не съм съвсем сигурен какво можем да очакваме за в бъдеще, но ако знаех, щях моментално да подам молба за работа в Канал 2001. Майтапа настрана, мисля че програмистите от Ritual Entertainment ще ни изненадват все по-приятно с всеки следващ епизод от този проект. По всичко личи, че това е едно от най-амбициозните начинания в сферата на компютърните игри въобще. За главните женски роли са наети известни красавици, чиито фотосесии красят официалния сайт на играта. На него можете да намерите и информация за основната концепция на производителите, подробно представяне на герои, оръжия, врагове, история и т.н. Определено Sin Episodes: Emergence е игра, която полага основите на един мащабен проект, който се прави с рядко срещан професионализъм. Обзалагам се, че ако следващите една-две части от поредицата бъдат на нивото на тази, това автоматично ще доведе до масово зарибяване и “самопродаване” на останалите епизоди. И съответно до огромни печалби на производителите. В което няма нищо лошо, лично аз смятам, че идеята за епизодично издаване е страхотна и до някаква степен ще облагороди FPS жанра. 


Известна плейгърла в редиците на Sin

Популярната със своите разголени снимки канадка с френско-италиански произход Бианка Бючамп е моделът, по който е създаден образът на злата и безскрупулна Елексис Синклер. Надарената девойка е приела с удоволствие поканата на Ritual Entertainment да се превъплъти в образа на коварната и изключително съблазнителна докторка. За да не скучае по време на снимки, за другата основна женска роля била поканена нейната приятелка Синди Синет, която безпроблемно е пресъздала образа на червенокосата новобранка Джесика Кенън. Снимки на двете привлекателни девойки можете да откриете на официалния сайт на играта.
 
системни изисквания
Pentium 1.2 GHz, 256MB RAM, 64Mb Video card, Windows 2000/XP/ME/98, DirectX 7
напиши коментар
 

350 мнения
профил »
dprime каза на 18.01.2011, 19:23 ?. :

Да видим.....първата игра излиза 1998 г.Втората-2006 г.2011-та година е,а за трета част дори не се споменава.Тъй като м/у 1-та и 2-та игра има 8 години разлика,можем да предположим,че 3-та част ще излезе към 2014г. ;) Дали изобщо ще доживеем да видим 9-тия епизод.;)

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 27.09.2012, 16:09 ?. :

Култово!!!
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Crysis 2 200
Call of Duty: Modern Warfare 2 139
Battlefield 3 133
Call of Duty: Modern Warfare 3 121
RAGE 98
Call of Duty: Black Ops: сингъл и кооп 74
Crysis 3 74
Call of Duty: Ghosts 70
Bulletstorm 69
Aliens vs. Predator 68