facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Saints Row: Gat Out of Hell
Ревю | 25.01.2015 | автор: Александър Рангелов


оценка:
Производител:
Volition
Издател:
Volition
Жанр:
Екшън
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
36.19
купи играта »

плюсове

доста колоритна атмосфера дори за шантавата поредица

интересна летателна механика

разнообразно съдържание за експанжън

добра оферта от финансова гледна точка

минуси

свършва относително бързо

летенето изисква известно свикване

Ако трябва да сме откровени, поредицата Saints Row никога не е била сред най-големите хитове в жанра „екшън с отворен свят“, но пък студиото Volition никога не се е стремяло към това. Вместо да се съревновава с топ играчи като Grand Theft Auto V, то предпочита да си извоюва една ниша на създател на игри, които не пропускат да ви оставят с отворена уста на която трепти неизказан въпроса „Какво по дяволите е това?“

Saints Row: Gat Out of Hell е игра точно в тази традиция

Създадена като самостоятелен експанжън на Saints Row IV, Gat Out of Hell действително наподобява доста своя предшественик, но с някои допълнения. Играта всъщност не е и особено дълга, но пък почитателите на поредицата със сигурност няма да съжаляват за времето, прекарано с нея.

Ако трябва да посочим една отличителна черта на Gat Out of Hell, то това безспорно ще бъде мястото, където се развива действието. Въпреки че е експанжън, Volition е построило града практически отново и той е преобразуван като един истински Ад. Градът не прилича по никакъв начин на Стийлпорт от Saints Row IV, а освен това е и почти наполовина по-малък. Той обаче е колоритен, мрачен свят, пълен с летящи демони, зомбита, бродещи по улиците и мистериозни превозни средства, готови да ви размажат, ако не внимавате. Отново предвид критериите на обичайното за експанжъните съдържание, мястото на действието е доста забавно и интересно, да не говорим, че както се досещате, някъде в него се крие и самият Дявол.

По отношение на историята, събитията в Gat Out of Hell започват скоро след края на Saints Row IV. Проблемите настъпват, когато лидерът на „Светците“ е отвлечен от въпросния повелител на ада, който си го е харесал за зет. Да спасят положението са призвани Джони Гат и Кинзи Кензингтън, които без капка колебание поемат към ада, за да спрат Дявола и да спасят своя бос.

Освен самият град, другото голямо нововъведение без съмнение са ангелските крила,

които може да използвате, за да се придвижвате вертикално. Механиката е интересна, но определено иска малко време, преди да свикнете да летите из града. Извън това доста от уменията, познати от предната игра, също се завръщат, но акцентът определено е поставен върху летенето. Съветът ни е да прекарате известно време в практикуване на механиката, както и да проверите кои от начините на управление ви подхожда най-много, след което и да ъпгрейднете свързаните с летенето умения. Така ще се почувствате максимално комфортно в новото си въздушно амплоа.

Оставяйки настрана летенето,  Gat Out of Hell изглежда и се играе като типична игра от поредицата или с други думи, като екшън от трето лице с отворен свят (град). Въпросният град е пълен с множество куестове, допълнителни задачи и различни неща, които чисто и просто стават само за колекциониране. Опциите за кустомизация на героите са по-ограничени в сравнение с миналата част, освен това и чисто технически познатите лица, които ще видите тук са по-малко.

За разлика от начина, по който напредваше историята преди, в Gat Out of Hell прогресът идва, когато извършвате различни задачи, чиято цел е да напълните Satan's Wrath метъра. Когато той достигне определена точка, това се отбелязва с нова кътсцена и развитие на сюжета. Градът е разделен на пет основни зони, които заобикалят една централна кула, където се е разположил Рогатия. Във всяка от зоните имате определен набор от дейности, които да извършите и персонажи, с които да се срещнете. Сред тях има интересни исторически личности като Шекспир, които са пертърпели доста оригинална метаморфоза за целите на играта.

По отношение на арсенала има известни добавки

като оръжие, което изстрелва жаби с особен апетит към демоните. Exodus пък е оръжие, чиито муниции са насекоми. Изобщо библейските препратки се срещат доста често и само подсилват нестандартната атмосфера на Gat Out of Hell.

Като за експанжън, играта е пълна със странични куестове и бонус мисии. Присъства и задължителната система за ъпгрейд на оръжията и на уменията. Ако въпреки това се затруднявате на някои места, на помощ се притича опцията за онлайн ко-оп.

Във визуално отношение трудно можем да говорим Gat Out of Hell като за някакъв еталон, но визията и стилът не изневеряват на атмосферата на поредицата. Аудиото както обикновено е доста солидно, независимо дали става въпрос за озвучението или за музиката.

Почитателите на Saints Row IV от известно време чакаха подобен експанжън, който да ги върне към любимата им игра и Gat Out of Hell във всяко едно отношение си заслужава чакането. Преобразената версия на ада е впечатляваща и много от ексцентричните и колоритните елементи, характерни за поредицата, присъстват и тук. Ако на моменти започнете да се чудите какво всъщност играете или пък някои от грубите сцени ви подразнят, просто не забравяйте, че Gat Out of Hell не се взима на сериозно и вие също не трябва да го правите. Главната кампания е късичка и може да се мине за няколко сядания, но допълнителното съдържание и развитието на героя ще ви отнемат още малко време. При всички положения Saints Row: Gat Out of Hell е игра, която лесно може да се препоръча на почитателите на серията и геймърите, които си падат по екшън заглавия с отворен свят и нямат нищо против една по-нестандартна локация.

Оригиналния ключ на играта ни беше осигурен от www.fast2play.bg - където можете да намерите дигитални ключове за всички платформи. 

 
системни изисквания
OS: Windows Vista (x86 or x64) Processor: Intel Core 2 Quad Q6600 | AMD Athlon II x3 Memory: 4 GB RAM Graphics: NVIDIA GTX 260 | AMD Radeon HD 5800 series DirectX: Version 10 Hard Drive: 10 GB available space
напиши коментар
 

560 мнения
профил »
dogma каза на 26.01.2015, 17:34 ?. :

Много свежа игра, кратка е, но доста забавна. Не съм почитател на поредицата, но тук ме грабна атмосферата и специалните умения, които всъщност са изненадващо дълбоки.

197 мнения
профил »
Kompira каза на 26.01.2015, 19:27 ?. :

Предполагам целта е да убиеш неква гад?

942 мнения
профил »
vesko18 каза на 27.01.2015, 09:16 ?. :

Добро ревю! НЕ е лоша това допълнение, но идва малко плоско. Летенето обаче е изключително забавно и добре направено, за което - евала. Надявам се следващия пълнокръвен SR да е още по-добър.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Saints Row: Gat Out of Hell

новини:
Volition и Koch Media подготвят петата част, след недоброто представяне на Agents of Mayhem.
Игрите, които ще се появят през следващата седмица, са преди всичко римейкове на стари заглавия, но това не значи, че не са интересни.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Mortal Kombat Komplete Edition 207
Mass Effect 2 96
Prototype 86
Dead Space 3 80
Dark Souls II - видео ревю 72
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
DmC Devil May Cry 66
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58