facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Sacred Plus
Ревю | 30.11.2004 | автор: Владимир Тодоров


оценка:
Производител:
Ascaron Entertainment
Издател:
Жанр:
Ролева игра
Платформа:
PC
сайт на играта »

Надали някой е предполагал, че Sacred ще пожъне толкова голям успех, че да може да мери мускули дори и с Diablo II. Но ето че така и стана: това е първата екшън-ролева игра, която е напълно достоен конкурент на близърдското творение и в някои отношения (макар и малко наброй) го надминава. Всичко това стана възможно благодарение на феновете на Sacred, които постоянно заливаха (и продължават да го правят) форумите на играта с качествени предложения, мнения и критики. И поради тази причина дизайнерите и скриптаджиите на Ascaron запретнаха ръкави и на бърза ръка, едновременно с работата по пач v1.7, създадоха Sacred Plus – около 130-мегабайтов addon, който може да бъде свален от официалната страница на играта. Той е напълно безплатен и добавя от всичко старо по малко ново. Самият факт, че разработчиците не искат пари за него, че включва в себе си подобренията и нововъведенията от всички стари кръпки до момента и че съдържа приличен брой екстри, които обаче трудно биха могли да се усетят, ако не сте зомбясали фенове на играта, го прави задължителен за всеки вманиачен на тема Sacred и нейния изродски хумор. 

Най-открояващият се плюс

в Sacred Plus са двете големи нови територии. Те не са отделени от световната карта на играта. Напротив – вмъкнати са в нея много изкусно на места, които преди са били пусти, заети от гъсти гори или от планини. Иде реч за Plains of Tyr-Hadar (на северозапад от Tyr-Fasul) и Azzchabragh (на североизток от Hedgenton). Териториите са приятна екстра, но не очаквайте нещо кой знае колко от тях – те са си просто допълнителни местности, в които трябва да изпълните по няколко нови куеста от типа на: да помогнете на горските елфи, които имат сериозни проблеми с армията на т.нар. си “ледени” събратя, като убиете вражеските капитани, или на местни гоблини, които се страхуват да живеят постоянно под заплахата от медузите на един горски бог. 

Към тези екстри можем да прибавим и една дузина нови предмети (повечето от които са уникални), няколко добре изглеждащи противници, един бос, зовящ себе си Guardian, и най-важното – по един допълнителен комплект предмети за всеки клас. Например, когато съберете частите на Ethan-Rhys (за тъмния елф), ще приемете т.нар. водна форма и ще бъдете невидими за всички останали. Комплектът за горската елфкиня - Xrystal’s Feathered Hood, пък е кръстен на един от администраторите във форума на сайта на играта. Общо взето изненадите са добри, макар и не в промишлени количества.

Сред второстепенните екстри на Sacred Plus, които са по-скоро нещо като дребни щрихи тук и там из света на Анкария, си заслужава да отбележим, че с помощта на специален предмет героят ви ще може да оставя пламтящи стъпки след себе си. Освен това през нощта NPC-тата в градовете носят факли.

Един от по-съществените

минуси

на Sacred Plus е, че е силно препоръчително да не използвате старите си сейвове под него (става въпрос за тези, направени преди версия 1.8), защото ще се натъкнете на сериозни технически проблеми и бъгове. Затова най-добрият вариант в случая е или да започнете наново, или просто да импортнете стария си герой.

За по-ненаситните пък в началото на 2005-та се очаква да излезе Sacred Underworld – истинският, официален адон за тази култова геймка на Ascaron. Ако екстрите в Plus не са ви достатъчни, почакайте да видите джуджето и женския демон - двата нови героя, които разработчиците са ни приготвили... 

 
системни изисквания
Pentium 800 MHz, 256 MB RAM
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Diablo III 147
The Elder Scrolls V: Skyrim 141
Ревю в прогрес: Diablo III 135
Torchlight II 114
Dragon Age: Origins 102
Mass Effect 2 96
Darksiders 2 87
The Witcher 3: Wild Hunt 86
Mass Effect 3 82
The Witcher 2: Assassins of Kings 78