facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
Ревю | 09.02.2010 | автор: Владимир Тодоров


оценка:
Производител:
GSC Game World
Издател:
bitComposer Games
Жанр:
Шутър
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
77.00 лв
купи играта »

плюсове

Комбинира най-добрите елементи от Shadow of Chernobyl и Clear Sky

Все още това е една от най-поразителните атмосфери в жанра

Играта е стендалоун – не ви трябва нищо друго инсталирано

RPG елементите са все така добре вплетени

Три гигантски територии

Много по-стабилна в сравнение със Shadow of Chernobyl и Clear Sky в първите дни от тяхната премиера

минуси

Историята не е нищо особено

Графиката е нож с две остриета – прекрасни сцени се редуват с посредствено нарисувани текстури и смехотворни анимации

Все така потресаващо дразнещо озвучаване на диалозите на места, bro. Набиват се на очи и проблеми и грешки, възникнали при превеждането на играта от руски на английски

Припят. Призрачният град, разположен най-близко до Чернобилската атмона електроцентрала. Днес той е необитаван. Жилищните блокове в него са празни, вратите на къщите са отворени, а на детските площадки няма никого. Единственото, което се чува, е проскърцването на ръждясалите люлки, отдавна забравили що е то детски глъч. Дори изоставените от Съветската армия танкове и военни съоръжения не представляват интерес за никого, тъй като корпусите им са пропити от радиация…

Чудесно място за приключение, не мислите ли? Особено когато става дума за S.T.A.L.K.E.R. – играта, предлагаща един от най-впечатляващите постапокалиптични светове. Добре дошли за трети път в Зоната, където оцеляването е нещо много повече от най-обикновена думичка. Където бродят мутантите, а опустошителни радиационни емисии вилнеят поне по един път на ден. Където на всяка крачка може да се натъкнете на странна аномалия, а заедно с нея – и на мощен артефакт.

Не случайно S.T.A.L.K.E.R. се превърна в любимата ни игра, която не успя да ни отблъсне дори и с безбройните си технически проблеми и бъгове, които съпътстваха и Shadow of Chernobyl, и прикуела Clear Sky. Три пъти за щастие обаче, както казват някои. И наистина – факт е, че с Call of Pripyat GSC Game World ни поднасят най-стабилния S.T.A.L.K.E.R. въобще, комбиниращ най-добрите елементи от първите две игри в един завършен и полиран продукт.

Действието в третата игра се развива малко след събитията в Shadow of Chernobyl

Правителството подхваща мащабна военна операция, чиято цел е да установи контрол над Ядрената електроцентрала на Чернобил. За тази цел то изпраща първата разузнавателска група в Зоната – няколко хеликоптера, които да огледат територията от безопасно място, създавайки подробна карта на всички аномалии, които изникнат пред очите им.

Въпреки внимателната подготовка, операция „Феъруей” се проваля и по-голямата част от хеликоптерите се разбиват в различни части от Зоната. За да разберат какво се е случило, Тайните служби на Украйна изпращат майор Дегтяров – с други думи вас – който ще трябва да направи всичко възможно, за да преживее една от най-опасните си мисии в живота.

Едва ли е нужно да ви казвам, че историята е може би най-слабата характеристика на играта. Това, което прави този постапокалиптичен шутър толкова примамлив и интересен, е странстващият, приключенският, ако щете - откривателският елемент. Търсенето на нови оръжия, артефакти и брони, изследването на различни местности по картата, борбата на живот и смърт с неблагоприятните условия и недружелюбните обитатели. Въобще – усещането, че сте част от един истински, жив свят, водещ свой собствен начин на живот, към който вие ще трябва да се приспособите, ако искате да оцелеете. Това е S.T.A.L.K.E.R. В този ред на мисли в Call of Pripyat ще откриете

три огромни района

подредени под формата на триъгълник и до голяма степен пресъздадени изключително фотореалистично. В горната част на картата се намира Затон, осят с безгранични блатни райони, гигантски ръждясали кораби, „плуващи” сред пустошта, или странни, изкривени до неузнаваемост дървета. Долу вляво е Юпитер, чиято основна база е разположена край изоставена железопътна станция и където през нощта може да видите бледо сияние от застиналите жп мотриси. И разбира се – прословутият Припят, намиращ се вдясно от Юпитер и пълен с изоставени съветски жилища, обитавани от плъховете на Зоната.

Call of Pripyat буквално прелива от второстепенни куестове, които този път не изглеждат толкова линейни и често дори превъзхождат основната история. Благодарение на тях и подобренията, направени в A-Life, Зоната изглежда по-жива от всякога, макар че този път в нея няма да откриете прословутите войни между отделни фракции. Това със сигурност ще ви стимулира да останете в нея още дълго време, благодарение на freeplay режима, дори и след като преминете през основната история.

Елементът на оцеляване е застъпен още по-сериозно

През Зоната ежедневно преминават мощни емисии, познати ни от Clear Sky, които убиват всичко по пътя си и могат да доведат до появата на нови артефакти във вече посетените от вас аномалии. Ако се намирате в средата на нищото и около вас няма подходящо бетонно или подземно укритие, считайте, че сте труп. Но спокойно – ако ще умирате, поне ще няма да бъде изненадващо. Няколко минути преди преминаването на емисия ще бъдете предупредени.

В играта е въведена и нова стелт система, благодарение на която враговете ви ще ви откриват въз основа на два признака – видимост и звук. Макар и повечето куестове да не се възползват максимално от нейните възможности, тя ще се окаже безценна в онези моменти, когато сте ранени, нямате муниции и умирате от глад (което се отразява на регенерацията на енергията ви), а на среща ви бродят група недружелюбни бандити. В този ред на мисли – изкуственият интелект също е претърпял промени, отново за добро, така че често ще се наложи доста да се поизпотите, преди да го надхитрите, убиете, претършувате тялото му и отидете да подремнете след тежък ден на странстване. Естествено - има и изключения. Някои кучета например все още не знаят как се катерят стълби, но това не е болка за умиране.

S.T.A.L.K.E.R. нямаше да е това, което е, без противните мутанти, бродещи свободно из Зоната.

Играта върви в комплект с няколко относително нови чудовища

Макар и достъпни чрез модове в предишните заглавия, този път ще имате удоволствието да се изправите официално очи в очи с Chimera и Burer. От първото честно казано очаквах нещо много повече, поне като визия. Може би някои от вас си спомнят, че преди то висеше като трофей в някои къщи из Зоната. Наподобява гигантско псе, но без козина и с две глави. Burer пък представляват джуджеподобни същества с телекинетични способности, които обичат да живеят основно в подземните части на Зоната, избягвайки светлината на всяка цена. Срещите с тях определено не са едно от най-приятните неща на този свят, но каквото и да правят, не могат да стъпят и на малкия пръст на ужасните кръвосмучещи твари.

Факт е, че Call of Pripyat поддържа DirectX 11. Не очаквайте обаче той да направи чудо с вече поостарелия енджин, в който впечатляващите сцени вървят ръка за ръка с посредствено реализирани на места текстури. Което неминуемо ни навежда на следващата тема - Call of Pripyat без съмнение е добра игра, която се връща към корените на Shadow of Chernobyl. Но, убеден съм, ще се съгласите – време е за истинско продължение. И GSC Game World планират такова със сигурност. Според тях обаче е все още твърде рано, за да го обсъждат или анонсират. Аз мога да чакам, а вие? 

 
системни изисквания
Intel Pentium 4 2.2 Ghz / AMD XP 2200+, 768 MB RAM, nVIDIA GeForce 5900 / ATI Radeon 9600 XT, Win XP (SP2) / Vista (SP1) / 7
напиши коментар
 

240 мнения
профил »
cobra11ben каза на 10.02.2010, 22:50 ?. :
Редактиран на 10.02.2010, 22:51 ?.

Хора може и да няма нов сталкер. Не видяхте ли края на тази? Развръзката на историята е. Но ако има дано да е супер добро. Както и на вас това е една от любимите ми игри и един от най-добрите и най-реалистичните шутъри за мен въобще.
Сянката на Чернобил за мен си остава най-добрата С.Т.А.Л.К.Е.Р. , но и тази е яка. Clear Sky беше доста трудна и неприятна и за мен е най-слабата част, макар че и тя беше супер игра. В тази не ми хареса, че нивата предлагаха много тайни и изследване, но за сметка на това бяха малко празнички откъм врагове. Екшън има много рядко, има само 5 голями престрелки в играта и няколко малки. Но интересните нива и многото фрапиращи тайни като Оазиса на които станах свидетел ме накараха да остана в Зоната дълго време. Статията е хубава и оценката е заслужена.

162 мнения
профил »
ThePunisher каза на 11.02.2010, 19:19 ?. :

Нов S.T.A.L.K.E.R. ще има и ще се казва S.T.A.L.K.E.R. 2.

127 мнения
профил »
niki9877 каза на 05.05.2012, 10:40 ?. :

S.T.A.L.K.E.R 2 е прекратен

15 мнения
профил »
eatthisheal каза на 10.02.2010, 23:17 ?. :

на мен лично играта ми се стори доста трудна,тъй като досега не съм играл подобни игри,опитвах се да намеря гайдове туй онуй,но без резултат.Проблемите ми бяха доста трудните зверове,и отидох на някъв мост където се заклещих между 2 невидими неща който ме блъскаха 1 към друга,отделно не можех да скоча и бях заклещен.И все пак невероятна игра със страхотна атмосфера

47 мнения
профил »
kycito каза на 11.02.2010, 01:08 ?. :

Колкото и да е бъгава ще си я играя щото съм фен :)

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 11.02.2010, 02:16 ?. :

Кога ще свършат игрите с "Call of ...." -.-

190 мнения
профил »
Freedom каза на 11.02.2010, 05:56 ?. :

Невероятна игра макар че имам лек проблем точно след 5-10 мин ми крашва, а машинката ми покрива всички изисквания?

110 мнения
профил »
Изход каза на 11.02.2010, 13:02 ?. :

Трябва ти Service pack 3 задължително.

190 мнения
профил »
Freedom каза на 12.02.2010, 08:11 ?. :

Мерси

1544 мнения
профил »
Charcharo каза на 11.02.2010, 07:59 ?. :

Някой знае ли откъде мога да си я купя?

693 мнения
профил »
perro каза на 13.02.2010, 16:57 ?. :

пулсар 77 лв за Special Edition-а

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 11.02.2010, 08:22 ?. :
Редактиран на 11.02.2010, 08:33 ?.

Страхотна игра, най-добрият Столкър излизъл до сега. Кефи ме как въпреки остарелият си енджин, тия украинци продължават да добовят неща обогатяващи геймплея и воъбще количестветото забавление. Да определено е най-стабилният рилис, в сревнение с предните два столкъра е направо божествено стабилен - няма крашове, няма фрийзове има обаче доста дребни бъгове... е ще го преживеем за пореден път =)

Честно казано относно Столкър, никога бъговете не са сломявали желанието ми да го изиграя. Пълно е със скрити неща, направо където да пипнеш има нещо скрито =) Не оставих не обърнат камък, храст, дърво в първата зона. Общо взето много ме радва и елемента с "постиженията". До момента съм открил 6 от тях. Някой има ли някаква представа колко е броят им? Също така не съм открил 2рият комплект инструменти за калиброване... столкърите твърдят, че имало такива при Сидорович в Кордон, но не съм открил начин да стигна до там.. а въобще дали е възможно, а?

Супер изживяване е "Зовът на Припят". С нетърпение очаквам продължението и Метро 2033, за която съм убеден, че ще е много добра игра.

П.П. Забравих да отбележа, че всъщонст има застъпени кланови войни. Например редовните престрелки между бандити и нуетрални и между монолит и военните в Припят... не е както в "Чисто небе", но се усеща =)

2 мнения
профил »
Manev каза на 11.02.2010, 21:02 ?. :

Постиженията са 7, предполагам ти липсва - "състоятелен клиент", трябва да имаш 100 000 рубли!
За всички върли фенове на поредицата, посетете:
http://www.stalker-game.com/

2 мнения
профил »
Gospodinov каза на 08.10.2012, 13:54 ?. :

Здравей предполагам че си го намерил вече това за сидоровича но аз пак ще си кажа в завода юпитер срещу бетонната вана завиваш на дясно и преа едни врати има камион в двора има и мутанти качваш се в тавана на помещението има и артефакт в дъното има шкаф там са инструментите има наблизо и аварийна врата от където можеш да излезеш

25 мнения
профил »
dido100 каза на 11.02.2010, 08:29 ?. :

E, дочакахме! Няма и половин година откакто играта излезе. Добра игра, но вече чакаме Metro 2033, през март.

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 11.02.2010, 08:35 ?. :

Всъщност официалната премиера на играта на територията на англоезичните държави, Европа и т.н. е февруари тази година. Това, че има руска версия по разни торенти е друг въпрос.

1544 мнения
профил »
Charcharo каза на 11.02.2010, 09:09 ?. :

A откъде мога да си я купя?

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 11.02.2010, 09:29 ?. :

защо не пробваш ето тук http://www.amazon.com/Viva-Media-587-S-T- A-L-K-E-R-Pripyat/dp/B002QE22DQ/ref=sr_1_ 2?ie=UTF8&s=videogames&qid=1265387265&sr= 8-2 , не е най-евтия вариант но...

1544 мнения
профил »
Charcharo каза на 12.02.2010, 07:34 ?. :
Редактиран на 12.02.2010, 20:03 ?.

А случайно да я има и в някои магазини? Или да се поръчва от сайт като Ozone или Pulsar?
EDIT: A нищо добре съм
https://www.ozone.bg/games/product/pc/s_t _a_l_k_e_r_call_of_pripyat_special_editio n?

693 мнения
профил »
perro каза на 13.02.2010, 16:58 ?. :

пулсар 77 лв за Special Edition-а :)

720 мнения
профил »
Grav3man каза на 20.02.2010, 10:36 ?. :

През STEAM на VALVe е най-евтино! Ако имаш някоя от предните 2 части и си я регистрираш на STEAM акауна ще можеш да вземеш тази само за 9.99 евро, а попринцип на редовна цена е 19.99 евро! Не знам дали е нещо като лимитирана промоция или е за постоянно, но е на сметка!

6 мнения
профил »
chavo_gamer14 каза на 11.02.2010, 10:18 ?. :

Играта изглежда интригуваща както останалите ... Ще се играе ..

1565 мнения
профил »
n00b каза на 11.02.2010, 16:29 ?. :

Хич не съм възхитен от украинските пияници.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 11.02.2010, 17:34 ?. :

Понякога Нуубе (само понякога), имам чувството, че теб нищо не те възхищава или трогва дори. Дали е възможно да е само в мойто въображение или наистина е тъй? =)

110 мнения
профил »
Изход каза на 11.02.2010, 17:49 ?. :
Редактиран на 11.02.2010, 18:25 ?.

Пуберче незадоволено, бягай от темата. Писна ми да чета колко мразиш всичко и колко си недоволен от живота :x

1565 мнения
профил »
n00b каза на 11.02.2010, 18:01 ?. :

Еми така е. Грозен, беден и незадоволен съм и заради това съм агресивен.

Изхода като заговори за артефактите си в новия Столкър и всички жени му падат в ръцете.

Който иска да е готин и да ебе много - новия Столкър е по торентите!

110 мнения
профил »
Изход каза на 11.02.2010, 18:29 ?. :

Хаха, добре казано :)

110 мнения
профил »
Изход каза на 11.02.2010, 17:50 ?. :

Играта е велика, скоро заминавам за Припят :)
Статията не беше лоша, за такава игра е трудно да се пише. Всичко трябва да се усети :)
Единствените минуси, които съм забелязал, са:
Играта е сравнително кратка. Страничните куестове, макар и по-разнообразни, са и по-малко, отколкото очаквах.
Проблеми с предвижването с екзоскелет, много е гадно, че не можеш да тичаш с него. Това, от друга страна, внася нов тактически елемент-трябват ти две брони (екзоскелет и по-лека) които да вземаш със себе си според ситуацията.
Намирането на инструменти за техниците е досадно.
Само от това съм недоволен, иначе всичко останало си е много добре :)
Играта е рпавена с доста скромен бюджет. Ако някой ми намери колко пари са вложили в трите слакера и колко са спечелили ще му бъда благодарен.
Единствено са се пооляли с реплите като "Hey, bro" :)
Знам, че поста ми е малко хаотичен, ама ми се игграе и нямам време да го подреждам :)

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 11.02.2010, 18:09 ?. :

Тук е момента да отбележа, че и трите Столкъра съм ги изиграл на руски (и притежавам руските версии на първите два), поради простата причина, че руското озвучение доста повече си подхожда с тематика на играта... или поне според мен така е редно. Да не говорим за недостатъците на английската локализация и превода просто са пропуснати толкова много неща - вицовете, които ловците си разказват, майтапите които си пускат, псувните им и т.н. Приятел от Германия ми каза, че германската версия имала още по-слабо озвучаване (някои от вас вече се сещат защо), но какво да се прави - живот.

110 мнения
профил »
Изход каза на 13.02.2010, 07:40 ?. :

Как мога да пусна руското аудио в самата игра? Доста търсих, но опция за промяна на езика не намерих. Писна ми от хомосексуални сталкери!

716 мнения
профил »
Drecher каза на 11.02.2010, 20:00 ?. :

Статията е добра, но ще си позволя да не се съглася по точката с историята. Според мен, тя беше издържана в стила на поредицата. Имаше си го елемента с мистерията, с необяснимата намеса на Зоната. а Дегтарьов е бивш сталкер, което донякъде го причислява към авантюристите.

23 мнения
профил »
ExElek3K каза на 11.02.2010, 20:39 ?. :

Стелт системата я имаше и в Shadow of chernobyl така че не е баш нова.Играта като цяло е много добра но според мен наи добра си остава 1вата игра-Shadow of chernobyl наи вече заради тъмната атмосфера и всички подземия и лаборатарии като x16 и x18 които на моменти наистина ме плашиха адски много.

53 мнения
профил »
Kaizerkiel каза на 19.02.2010, 15:07 ?. :

Лабораториите не ме плашиха, направо ми вадеха душата! Наистина SoC си беше баш хорър!

72 мнения
профил »
Omega-x каза на 12.02.2010, 01:17 ?. :

Инструменти за калибрация има само в Припят. Сидерович и Кордона ги няма в тази игра.

15 мнения
профил »
SZ каза на 12.02.2010, 15:03 ?. :

Това е най-добрата част. Играта излезна преди доста време и PC MANIA са позакъснели малко. Разбира се ако искате да почувствате играта както трябва- играйте я на последна трудност. ;)

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 12.02.2010, 23:52 ?. :

Въпреки мненията на някои хора, че енджина върви добре, за мен си остава не достатъчно добре оптимизиран. Моята конфигурация е - AMD Athlon 3Ghz, 3Gb RAM на 800Mhz и Nvidia Geforce 9600 GT 512Mb под Windows 7 Ultimate 64bit. На резолюция 1680x1050 и статични сенки, още в началото на играта ми спираше да зарежда. Разбирам, че света е огромен но трябваше да се реши тоз проблем. Прекалено дълго чаках. То не бе Shadows of Chernobyl, то не бе Clear Sky. Иначе играта е интересна. КЕФИ МЕ !!!

110 мнения
профил »
Изход каза на 13.02.2010, 07:39 ?. :

Няма игра, която да може да се играе на такава резолюция с едноядрен процесор.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 13.02.2010, 13:26 ?. :

Ооо, аз съм забравил да напиша че е двуядрен!

15 мнения
профил »
Godflesh каза на 15.02.2010, 18:13 ?. :

На мен ми върви идеално:
Phenom II 955 Black, Asus Crosshair III Formula, 2x2 GB OCZ DDR3 PC3-12800 Platinum AMD Edition ,Sapphire 5870 ,Ageia PhysX

Инак споделям мнението,че играта е малко пуста и доста кратка.Въпреки това днес си я купих.

23 мнения
профил »
ExElek3K каза на 17.02.2010, 11:41 ?. :

Още от 1ви сталкер се забелязва че повечето проблеми са свирзани със картите на nVidiа.Aко са забравили да сложат вашия модел в потдържаниете процесори или карти сече попринцип.

15 мнения
профил »
Godflesh каза на 17.02.2010, 21:13 ?. :

Не е така,преди бях с хд4870,преди нея с 1950про.Първите два сталкера без пачове са НЕИГРАЕМИ,постоянно крашват.И все пак съм върл фен на поредицата,инак нямаше да си ги купя.

122 мнения
профил »
diantonio каза на 21.02.2010, 09:28 ?. :

Пффф , все едно играх по-кофти версия на Fallout... Единственото което ми хареса е когато също както в half-life(бомбата) трябва да се скрия при радиационната буря.

Стрелбата не ми харесва , вярно че е реалистична , но огромния откат ми разваля целия кеф...

348 мнения
профил »
dprime каза на 04.01.2011, 13:31 ?. :

Не си наясно с играта.За да намалиш отката на дадено оръжие,можеш да го ъпгрейднеш.Играй първо единицата и можеш да си промениш мнението за поредицата.

4 мнения
профил »
daskaloto каза на 08.03.2010, 07:29 ?. :

Какво се случва на оня скрииншот кадето е червено

348 мнения
профил »
dprime каза на 14.07.2011, 18:37 ?. :

Задава се Емисия-Един вид изригване,което ти изпържва мозъка,ако не се скриеш в някое помещение.Така са се появили зомбитата в играта(история).

370 мнения
профил »
des каза на 15.03.2010, 12:39 ?. :

На мен тази игра много ми хареса. Мисиите бяха супер интересни. Местата за откриване бяха наистина интригуващи. Може би най-тъпото е, че цялата история се разказва в първото филмче и в последното...между тях има просто ходене из Зоната (което е яко)

29 мнения
профил »
Helo каза на 17.03.2010, 16:02 ?. :

Някой да знае дали играта има 4иитове, защото аз така и не намери?

370 мнения
профил »
des каза на 08.06.2010, 19:34 ?. :

Мисля, че няма чийтове за играта. Най-много модовете на играчите

1 мнения
профил »
anglagard каза на 29.03.2010, 15:49 ?. :

Супер преживяване си е този Call Of Pripyat,определено най-добрия Stalker според мен.Какво по вече ни трябва от парче салам,бинт,муниции в мешката и емисии,след които някъде нещо в Зоната вече не е същото...

370 мнения
профил »
des каза на 08.06.2010, 19:33 ?. :

Между другото и аз смятам, че това е най-добрият Сталкер досега...много ме радва!!!

6 мнения
профил »
DA_PLEVNELIEV каза на 10.06.2011, 19:19 ?. :

кърти мивки!

370 мнения
профил »
des каза на 01.07.2011, 18:19 ?. :

мдам!

348 мнения
профил »
dprime каза на 14.07.2011, 18:38 ?. :

Една от най-невероятните атмосфери в игра изобщо!!!

2 мнения
профил »
Gospodinov каза на 08.10.2012, 13:57 ?. :

Здравейте на всички къде да търся оазиса за който се говори в путь в припять?

127 мнения
профил »
niki9877 каза на 09.10.2012, 14:43 ?. :

sry che e na angliiski ama sum na tablet. oasisa e mit preporu4vam ti stalker wiki tursi go v yanov ima edin puzel s podzemiq ne mu sxvastam cakata taka 4e uspeh na teb

2 мнения
профил »
Manev каза на 10.10.2012, 20:02 ?. :

Ха, тази статия не е ли много стара да е поместена с най-новите новини?
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

новини:
ModDB и IndieDB обявиха резултатите от своята класация за най-добрите инди игри и модове на 2016 г.
То вече работи по нова игра, която няма да е бюджетна версия, а пълноправно заглавие.
Новата "Close combat" е безплатна мултиплейър карта, действието в която се развива в изоставен склад и предполага динамична игра с оръжия за близък бой.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl 10
S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky 9
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Duke Nukem Forever 280
Crysis 2 200
Call of Duty: Modern Warfare 2 139
Battlefield 3 133
Call of Duty: Modern Warfare 3 121
RAGE 98
Call of Duty: Black Ops: сингъл и кооп 74
Crysis 3 74
Call of Duty: Ghosts 70
Bulletstorm 69