facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Rugby League 2
Ревю | 31.12.2005 | автор: Асен Георгиев


оценка:
Производител:
Alternative Software
Издател:
Sidhe Interactive
Жанр:
Спорт, Симулатор
Платформа:
PC
сайт на играта »

Наближават празници, зимата се вихри почти навсякъде, вече навлязла в най-суровия си стадий, а учащите читатели на PC Mania най-вероятно се радват на новогодишната си ваканция. Може би значителна част от тях ще предпочетат домашния уют и ще прекарат по-голямата част от свободното си празнично време пред компютрите, където е топло и сухо. Сигурен съм също така, че измежду тези люде ще се намерят и спортисти, които с удоволствие биха изпробвали настоящето продължение на Rugby League, за което Sidhe Interactive са се погрижили да е поне с една класа над своя предшественик.

Подобрения


се наблюдават във всички компоненти на геймката. Играчите, отборите и всички останали детайли от Rugby League 2 са напълно съобразени със сезон 2005. Забелязват се и сериозни промени във външния вид на играта. Визията определено е подобрена, ръгбистите изглеждат досущ като истински, а благодарение на прибавените нови движения, които правят по време на игра, се създава усещането, че сте на стадиона, а не пред компютъра си. Още една екстра, която разработчиците са успели да внедрят, е възможността за онлайн игра, но опредено най-сериозният коз, който предлага този ръгби симулатор, е размазващият сингълплейър режим, за който ще ви разкажа в следващия абзац.

Franchise режим


Това е може би най-впечатляващият момент от играта, който със сигурност ще допринесе за успеха на заглавието. С неговото стартиране ще се превъплътите в мениджър, който ще застане начело на отбор по ваш избор. След като това се случи, ще имате възможността да управлявате тима си както сметнете за необходимо. Ще купувате и продавате ръгбисти. Ще ви се наложи да се грижите за финансовите въпроси, да усвоявате спонсорства, да тренирате играчите си и, в общи линии, да направите всичко, което е нужно, за да може вашият отбор да се превърне в непобедима сила, която да мачка всички конкуренти, изпречкали се на пътя ви.

За съжаление в играта не присъства туториъл. Това може и да не е сериозен проблем, но определено ще намали удоволствието на тези от вас, които по дефолт ще се отнесат предубедени към заглавието. Да не говорим, че не е много лесна задача да се свикне с управлението, защото дори не можем да си нагласим клавишите по свое собствено усмотрение. Ще ни се наложи да се учим по време на игра. За щастие обаче тези от вас, които са по-упорити и успеят да свикнат с контрола на бабаит-играчите, ще са много доволни от реалистичните мачове, които ще им предложи Rugby League 2 впоследствие.

Опаковката е важна

Много се радвам, че най-накрая попадам на ръгби-симулатор, който може да се похвали с добра визия. Още при самото стартиране на играта се усеща и желанието тя да изглежда добре. Явно производителите най-накрая са разбрали, че за да се харчи един продукт, той непременно трябва да има и качествена опаковка. Иначе никой няма да му обърне внимание. В този ред на мисли мога да кажа, че Rugby League 2 определено успява да се конкурира с останалите заглавия на пазара. Направените подобрения и най-вече - добавеният Franchise режим, доближават въпросният симулатор дори до футболните и баскетболните. А това може само да радва всички фенове на този, на пръв поглед, изключително брутален спорт. 

 
системни изисквания
PIII 500MHz, 128MB RAM, 16MB video card, Windows 98SE, 2000, XP, DirectX 8.1a
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Need for Speed: Shift 88
FIFA 11 vs. PES 2011 61
DiRT 3 51
FIFA 10 50
Colin McRae: DiRT 2 44
Need for Speed: The Run 44
Pro Evolution Soccer 2013 38
FIFA 13 38
Split/Second 38
Blur 31