facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Roller Coaster: Loopy Landscape
Ревю | 21.11.2000 | автор: Бойко Маринков


оценка:
Производител:
Издател:
Жанр:
Тайкун
Платформа:
PC

Неведнъж съм виждал как нова версия на някоя игра е по-тъпа от предишната. Случаят с Roller Coaster: Loopy Landscape поне за мен е малко по-различен, защото това е едно от най-идейните заглавия, което напоследък е влизало в моята не малка колекция. Харесвах в нея новаторски конструираният геймплей, остроумните хрумвания, които допринасяха за по-голям реализъм, и забавните реакции на хората, посещаващи вашия увеселителен парк.

В новия add-on Loopy Landscape нищо от тези неща не е променено, но е пострадала същината на играта - а именно възможността да си построите свой собствен парк. За мое голямо съжаление повечето мисии в Roller Coaster: Loopy Landscape са базирани на идеята, че трябва да управлявате предварително построен парк. Ролята на играча се свежда до това да води рекламни кампании и да следи промените в цените на съоръженията. В най-добрия случай можете да покажете вашите конструкторски умения при слагането на някоя будка за сандвичи или захарен памук.

Все пак не липсват и няколко мисии, които изискват от вас да построите изцяло нов парк, но за целта трябва да прахосате минимум 15 минути в изравняване на терена, върху който сте решили да вдигнете примерно катерушка или нещо от този калибър. А ако се опитате да строите някоe от по-големите съоръжения, само изправянето на земната повърхност ще ви отнеме МНОГО повече време.

Май се престарах в описването на лошите страни от играта. Новите неща в Roller Coaster: Loopy Landscape не са чак толкова малко. Като изключим гореспоменатите минуси, към играта е добавен и един допълнителен вид нива (предишният add-on Corkscrew Foolie park имаше два вида) и немалко нови съоръжения, някои от които можете да си изтеглите безплатно от Интернет. Когато research-вате нови технологии, винаги слагайте по някой процент и на "Shops and Stalls", защото посетителите ви са много взискателни към тези малки сергии. Всъщност във вече построените паркове, където вашата задача е да бъдете мениджър, тези будки са единственото нещо, което можете да изграждате.

Промени в графиката няма. Добавени са нови звуци на различните roller coaster-и (това са самите увеселителни съоръжения). Може би негативното ми мнение идва оттам, че за мен чарът на Roller Coaster винаги е бил в създаването на нови паркове от нулата. В първата част на играта също присъстваха и нива, където трябваше не да строите, а да управлявате, но за мен те по-скоро бяха вид алтернативна игра, която просто разнообразяваше пейзажа. Да ви призная, свикнах с това да не мога да се намесвам в моя парк като конструктор и че всичките нови машини за research са напълно неприложими в новите нива. Но пък започвам да разбирам, че колкото и да ми се струва гадно, това е един съвсем различен стил на геймплей. Оригиналният RollerCoaster е за хора като мен, които обичат да почват на чисто и да завършат сами своя парк, а новият add-on - за любителите на готовите съоръжения и чисто икономическите симулации. 

 
системни изисквания
Pentium 200 MMX CPU Windows 95/98 32 MB RAM
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Jurassic Park: Operation Genesis 2
Sid Meier’s Railroads 1
Railroad Tycoon II 1
Sim City 4 1
The Movies 1
Prison Tycoon 1
Tropico 1
Mall Tycoon 1
Hard Truck Tycoon 1
Zoo Tycoon 2: African Adventure