facebook facebook
 
 
 
   
 
Rockstar: Нашите игри са за възрастни!
23.05.2010

Въпреки че обвиненията в подстрекаване към насилие към Red Dead Redemption - последният шедьовър на Rockstar - са в пъти по-малко, отколкото сме свикнали да чуваме обикновено, компанията отново попадна в центъра на дискусиите по този въпрос.

Този път не става въпрос за поредния адвокат или родителска асоциация, решили да съдят Rockstar, а за изявление на самия Ласлоу Джоунс, сценарист на всички игри от поредицата Grand Theft Auto от GTA III насам. В интервю за технолотиячния раздел на ВВС Джоунс категорично и малко изненадващо заявява, че "родителите, които купуват на своите деца някоя от нашите игри са лоши родители!".

Според известният сценарист, който има и собствено радио шоу, игрите на Rockstar просто не са създадени за подрастващи. "Ние правим игри за възрастни, съобразени с вкуса на възрастните", отговаря той на въпроса какво мисли за обвиненията, че игрите подклаждат насилие.

Според него обществената истерия по този въпрос вече не е толкова силна, колкото преди няколко години. "След излизането на GTA IV хората я приеха толкова добре и дори я окачествиха като произведение на изкуството, така че проблемите с насилието и чувствителността на някои хора вече не са толкова силни", завършва той.
 

напиши коментар
 


951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 24.05.2010, 11:32 ч. :

Еми пък правилно си го казва човекът. Рокстар винаги са правили готини игри- и точно това ме радва, че има такива студия, дето да правят "грубите" игри.

323 мнения
профил »
rampage85 каза на 24.05.2010, 12:33 ч. :

"Rockstar: Нашите игри са за възрастни!"-най-после някой да го каже в прав текст и това е точно така. Не после некви майки да ми пищят,че симчето им играело на игра,в която се псувало и имало насилие,при положение,че момченцето псува в училище още от малко и там е гледало бой на поразия. Смятам,че 70% от днешните игри не са насочени към големи хора,даже игра вече е неправилно определение-по скоро е интерактивно забавление от ново поколение.

457 мнения
профил »
spark6665 каза на 26.05.2010, 12:11 ч. :

Ами... Евала на Рокстар! Казаха си го! rampage, съгласен съм.
напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Grand Theft Auto IV

новини:
Както подозирахме - проблемът е бил в услугата на Microsoft "Games for Windows Live".
Все още не е ясна причината за това, но спекулации не липсват.
Лъскавият визуален мод за екшън приключението с отворен свят на Rockstar получи ъпдейт, който за пореден път увеличава качеството на графиката в играта.

Ревю:
Струваше ли си чакането? Да, ако това, което искате е една кървава, вандалски жестока и вулгарна във всяко едно отношение игра.

Превю:
Разбира се, че революция в геймплея не се очаква. Има много променливи в гейм индустрията, но едно правило доминира - ако нещо работи добре, не го променяй.

Чийт:
Нико Белич има един-единствен верен приятел - мобилния си телефон. Добави следните номера в списъка си за бързо набиране.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122