Ride 4 беше обявен за PS5 и XBOX SERIES X

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Едно от най- харесваните състезателни изживявания за мотори ще налично за конзоли от ново поколение на 21 януари 2021 г. това беше обявено от Milestone.

Играчите, закупили версията на играта за PS4 ще да могат да изтеглят версията за PS5  без допълнителни разходи до 30 април 2021 г., включително всички вече закупени DLC от тях.
Докато играчите, закупили версията на играта за Xbox One, ще могат автоматично да изтеглят версията на играта за Xbox Series X без допълнителни разходи, благодарение на функцията Smart Delivery.

Спецификациите на двете конзоли от следващото поколение са невероятно привлекателни за състезателен франчайз като RIDE, където играчите очакват да изпитат вълнението от карането на мотор с над 200 к.с. в бързи темпове и изпълнени с адреналин състезания по целия свят. Играчите вече ще могат да изпитат по-плавен и блестящ геймплей при 60 кадъра в секунда с резолюция до 4K. Това означава, че ще се радват на любимите си мотори с най-високо качество за шейдъри и текстури, с невиждано досега ниво на детайлност както за возилата, така и за средите в които ще карате. 

На PS5  феновете на RIDE 4 ще изпитат силата на усъвършенстваната тактилна обратна връзка на PS5 DualSense, за да позволи на играчите да усещат вибрациите на своите превозни средства, така както когато ги карат по улиците. Лостовете за газта и спирачките ще имат собствено съпротивление, за да предават същото усещане като техните колеги от реалния живот.

 Благодарение на новия SSD, времето за зареждане ще бъде значително намалено. Това означава по-кратко време за изчакване преди всяко състезание, но и по-добро геймплейно изживяване по време на състезания. Това е така, защото ще даде възможност за много по-бързо и поточно предаване на текстури, което ще позволи да се потапят по-добре играчите в средата, докато те  ускоряват с 300 км / ч.

В RIDE 4 ,Milestone си партнира с две от най-емблематичните марки в света на двете колела, Yamaha Motor и Bridgestone. Yamaha Motor, основният партньор на Milestone за RIDE4, също ще бъде представен в Steelbook на RIDE 4 Special Edition, посветен на емблематичната Yamaha R1 2020, който  също ще позволи достъп до Season Pass.
Трейлър на играта може да видите тук.