facebook facebook
 
 
 
   
 
Respawn отварят ново студио във Ванкувър, Канада
17.05.2020

Respawn Entertainment изминаха дълъг път от излизането на Titanfall 2, която бе добре-приета от критиката, но не оправда финансовите очаквания на Electronic Art$. Последните две големи заглавия в каталога им обаче - Battle Royale шутърът Apex Legends и single player хита Star Wars Jedi: Fallen Order превърнаха Respawn в едно от най-успешните студия за миналата 2019 г. Игрите стават по-популярни, продажбите се покачват, а това означава по-смели планове, по-нескромни цели и следователно - нови работни места.

Затова не бива да ни учудва, че Respawn обявиха, че отварят второ студио във Ванкувър, което ще се фокусира изцяло върху по-нататъшната разработка и поддръжка на Apex Legends. Част от студиото е game director-ът на Apex Legends - Чад Грайнър и оперативния ръководител Хенри Лий. Желанието да се разширят към Канада се обяснява с това, че във Ванкувър има кампус, собственост на EA Vancouver. Това решава редица организационни проблеми пред новото студио, като в същото време на разположение ще бъде и личния състав на ванкувърското подразделение на EA.

С тази стъпка Грайнър споделя, че се надява да помогне в разрастването на Apex Legends в доста по-мащабен франчайз като Call of Duty и FIFA. Въпреки че студиото функционира известно време от миналата година, настоящият персонал работи основно дистанционно заради продължаващата пандемия с вируса COVID-19. Това прави този анонс малко по-символичен, отколкото конкретен. Въпреки това студиото определено ще поеме част от товара, който в момента е изцяло върху калифорнийското студио на Respawn и това ще отвори нови възможности пред него. За съжаление, това по никакъв начин не означава, че ни очаква Titanfall 3 - по този въпрос изпълнителния директор на Respawn - Винс Зампела бе категоричен. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Respawn Entertainment

новини:
Студиото ще смени името си и ще работи по изцяло нов, но все още неназован проект.
Създаденото от Джейсън Уест и Винс Зампела студио все още пази в тайна новият си проект, но повече за него ще научим по време на тазгодишното изложение Е3.
Съоснователят на Respawn Entertainment се оттегля от компанията по семейни причини, пише Polygon, позовавайки се на множество източници.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122