facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Resident Evil: Revelations 2 - Episode 3
Ревю | 19.03.2015 | автор: Александър Рангелов


оценка:
Производител:
Capcom
Издател:
Capcom
Жанр:
Сървайвъл хорър
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
44.57 лв
купи играта »

плюсове

историите започват да се напасват

ко-оп играта е все така готина

малко по-дълъг епизод

повече пъзели

Raid режимът също расте

минуси

Визуално дразни окото, но това вече се знае

Нова седмица, нов епизод на Resident Evil: Revelations 2 е сред нас. Това е третата част от първоначално планираната серия от четири епизода и носи името Judgement.

До момента сезона се оказва доста интересен и изглежда логично на този етап да очакваме че новият епизод ще ни донесе поредната доза развлечение. До известна степен това е точно така. В Judgement вече добре личат основните герои и сюжетът, в който са оплетени. Когато видите финалните надписи на този епизод, вече ще имате отговорите на някои въпроси и само няколко остават все още неизяснени, което предвещава неизбежния финал. Историята навлиза в типични за Resident Evil жалони – не особено сериозна, леко арогантна и малко дразнеща, за което допринася един диалог, в който участва един от персонажите. Не че в това има нещо кой знае колко лошо, Resident Evil няма претенции да бъде The Last of Us и да разкрива емоционални сцени на фона на апокалиптични пейзажи.

Хубавото е, че Judgement е малко по-дълъг от предните епизоди, което до голяма степен е така заради включването на повече пъзели. Този път те наистина изискват да спрете за малко и да помислите какво трябва да се направи, като тази промяна в темпото е добре дошла. Нещо повече, по-голямата част от тези пъзели са в типичен за Resident Evil стил и показват, че играта определено почита основите на поредицата. Като цяло, темпото е все така добро и прави всяка минута от епизода напрегната и интересна. Нашият фаворит Бари се появява за относително кратко време и то главно в една пъзел ситуация, но пък шестото чувство на малката Наталия този път играе доста важна роля.

И отново, разбира се, играта в ко-оп е за предпочитане. Изкуственият интелект не изглежда да е подобрен по никакъв начин, така че не очаквайте голяма помощ от AI партньорите си, освен ако не сте ъпгрейднали техните умения, свързани със стрелбата. Традиционната смяна между героите се налага често, като само в една ситуация бихте могли да минете без нея. Това донякъде се налага заради някои нови врагове, които са по-смъртоносни от останалите и към тях трябва да се подхожда с особено внимание.

Raid режимът отново е все така привлекателен и с натрупването на нови мисии растат наличните оръжия и опциите за кустомизация, както и цялата система за модификации на героите.

Закономерно, критиката, повдигната към предните части, важи с голяма сила и тук. Прекалено наивно би било да очакваме сериозни промени по енджина, затова както вече споменатия изкуствен интелект, така и графиката остава не особено задоволителна. Озвучението отново граничи между леко дразнещо и типично за т.нар. B-movie, но пък звуковите ефекти са доста силни и стряскащи.

Можем ли да кажем, че Judgement е най-добрият епизод в серията? Засега е трудно да бъдем категорични, но след неговия край наистина изглежда, че малко разпокъсаните истории в първите две части са на път да кулминират в една странна, но добре позната на феновете на поредицата развръзка.

Ако сте си купили целия сезон, няма причина да не се насладите на Judgmenet. Ако все още изчаквате, за да видите как ще се реализира играта в пълния си вид, вероятно вече е по-добре да се снабдите с физическата версия, защото до голяма степен ефектът от епизодичния характер на серията е изгубен за вас. Изглежда маркетинговите специалисти на Capcom са знаели какво правят, когато използват този нетрадиционен формат, защото редовните епизоди се оказаха наистина ефектни и нямаме търпение да видим  финала на историята.

Оригиналния ключ на играта ни беше осигурен от www.fast2play.bg - където можете да намерите дигитални ключове за всички платформи. 

  

 
системни изисквания
OS: Windows® 7 Processor: Intel® Core™ 2 Duo E6700, AMD Athlon X2 2.8 GHz Memory: 2 GB RAM Graphics: NVIDIA® GeForce® 8800 GTS, AMD Radeon HD 3850 DirectX: Version 9.0c Network: Broadband Internet connection Hard Drive: 23 GB available space
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Dead Space 2 101
Dead Space 3 80
Alan Wake 73
Metro: Last Light 61
Alien: Isolation - ВИДЕО РЕВЮ 50
Metro 2033 44
Don't Starve 32
Resident Evil 5 31
The Walking Dead: Survival Instinct 29
Silent Hill: Homecoming 22