facebook facebook
 
 
ИГРИ » PS4
 
   
 
Resident Evil: Code Veronica
Ревю | 15.03.2002 | автор: Ивелин Иванов


оценка:
Производител:
Capcom
Издател:
Capcom
Жанр:
Сървайвъл хорър
Платформа:
PS4

Графика - :-)

Макар да не е точно Metal Gear Solid 2, Code Veronica категорично е най-добре изглеждащият Resident Evil до момента. Преди всичко заради факта, че този път визията е напълно тримерна, разбира се. Анимациите на героите също са очевидно подобрени, макар да става въпрос "по-скоро за еволюция, отколкото за революция", както си умират да казват колегите от западните издания.

Оригиналност - :-(

Уви, в Code Veronica няма да откриете дори едно единствено нововъведение, за което да си струва човек да си чеше езика. Донякъде това се дължи на факта, че играта е готово от повече от година, когато се появи в Dreamcast формат. Resident Evil ветераните вероятно ще се почувстват "като у дома си", сблъсквайки се с до болка познатия стил на игра и управление. Но ако това е първата ви среща с поредицата, играта най-вероятно ще ви се стори леко мухлясала.

Продължителност - :І

Играта е дълга. Мно-о-ого дълга! Признавам си, че аз например все още не съм я извъртял цялата. Гарантирани са ви поне 30-тина часа чисто игрово време, което напоследък си е доста рядко срещано явление. Проблемът е, че всичко това не е свързано с бог знае какво разнообразие.

Управление :І

Отново ще трябва да вметна едно "уви", защото управлението, макар и без сериозни издънки, далеч не е безпроблемно. Мелетата, особено срещу повече противници, понякога са доста досадно препятствие. Личи си, че системата за водене на битките е запазена почти непокътната от предишните издания. Твърде малко е направено, за да бъде осигурена по-удачна гледна точка в екшън сцените, която да ви позволява най-малкото да се прицелите като хората.

Тръпка :-)

Слава богу, тръпката в играта е по-осезаема от когато и да било. За пореден път именно Resident Evil игра е ненадмината в усещането за лепкава обреченост и несигурност, която безспорно е в основата на survival horror жанра. Не знам какво повече да добавя по въпроса, освен класическото: "играйте тази игра след полунощ". 

напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Silent Hill: Homecoming (PS3 и X360) 2
Siren: Blood Curse 2
Fatal Frame III: The Tormented 1
Silent Hill: Origins 1
Condemned 2: Bloodshot 1
Silent Hill 2 1
The Suffering (PS2)
Silent Hill 4: The Room