facebook facebook
 
 
ИГРИ » PS4
 
   
 
Resident Evil 7
Ревю | 12.02.2017 | автор: Александър Рангелов


оценка:
Производител:
Capcom
Издател:
Capcom
Жанр:
Хорър
Платформа:
PS4
сайт на играта »

плюсове

добра графика

истинска атмосфера на ужас

VR режимът не е допълнение, а дава изцяло нов облик

стегната кампания

минуси

... която може да се стори кратка на някои

враговете често разочароват или дразнят

Resident Evil 7 е първата ААА игра на годината и тя носи доста интересни неща. Ще го кажем направо - бъдете спокойни, защото този път Capcom не е объркала поредицата.

Солидна, макар и кратка, сингъл кампания, хорър атмосфера и изненадващо добра VR поддръжка правят Resident Evil 7 така нужната за серията глътка въздух.

Благодарение на нашите приятели от "Пулсар", ние също посетихме злокобното имение Бейкър и ето какво научихме за тази страховита локация и нейните обитатели.

1. Враговете са малко като разновидност, но семейство Бейкър компенсира

Ако търсите разнообразие сред чудовищата, с които да се справяте, няма да го намерите тук. Враговете не са особено интересни и след първото стряскане престават да бъдат заплашителни.

Гротескните семейство Бейкър обаче си заслужават - те дават на атмосферата характер и доза изчанченост и правят играта по-различна от обикновения хорър.

2. Презентацията е фантастична


Resident Evil 7 има голям бюджет и това си личи. Графиката е много добра, озвучението предизвиква тръпки по врата ви и енджинът е изключително стабилен. Получавате 60 кадъра в секунда без никакъв спад.

Дори изгледът от първо лице е реализиран добре и не разваля играта.

3. Кампанията ще ви отнеме 9 - 10 часа

Тя не е дълга, но ако си припомним скуката и разочарованието в Alien: Isolation, дължината на кампанията е перфектна. Според това колко време отделите на всички тайни на имението, очакват ви около десетина часа игра.

За колекционерите има и доста допълнителни неща и предмети, които да потърсите, особено ако сте фенове на старите игри от серията, тъй като някои артефакти са препратки към тях.

4. VR режимът е истински хорър, но на цена

Ако имате PSVR, предстои ви да направите избор - искате ли да играете нормално с красива и стабилна графика или да ги пожертвате за невероятна атмосфера и по-добро прицелване?

VR режимът превръща играта в изживяване, което телевизорът просто не може да ви осигури. Похвално е, че са налични доста опции, които да направят изживяването максимално комфортно.

5. Босовете са от готини до тъпи

Битките с босове в Resident Evil 7 вървят на границата между дразнещото и страхотното. Добре е, че има различни начини, по които да се справите с тях... а лошото е, че не винаги ще знаете какво да направите.

Те са достатъчно различни от обикновените врагове, за да са ви интересни, но пък играта не винаги отбелязва ясно дали ги наранявате или не, което е дразнещо.

6. Времето за зареждане е дълго

В Resident Evil 7 няма много моменти, които ви карат да зяпате безцелно екрана, докато играта зарежда, но когато стигнете такъв, те наистина се проточват.

Когато стигнете място, където умирате лесно, чакането отново и отново играта да зареди е супер дразнещо. Хубаво е, че като цяло картата се зарежда в реално време.

7. Управлението на инвентара е от стратегическо значение

В духа на поредицата, може да носите само определен брой предмети и затова трябва внимателно да прецените какво да вземете, какво да използвате и какво да оставите. Това води до напрежение и стратегическо мислене.

Както и до кофти моменти, когато в разгара на битката пред вас има лечебен предмет, но не може да го вземете, защото инвентарът е пълен. 

напиши коментар
 

356 мнения
профил »
radi каза на 14.02.2017, 17:28 ?. :

Ще се играе

35 мнения
профил »
Gamer_93 каза на 14.02.2017, 21:34 ?. :

(y)

37 мнения
профил »
Hristo Lufchev каза на 21.02.2017, 07:40 ?. :
Редактиран на 21.02.2017, 07:43 ?.

Кампанията е достатъчно дълга за хорър игра. Както и да е, скоро ще имаме щастието да се насладим и на Outlast 2. Със сигурност ще си заслужава доста дългото чакане.

46 мнения
профил »
The_Final_Cut каза на 08.03.2017, 21:48 ?. :

ште трагне ли на НD4400 видеокарта в чипа на процесора??// Помош!
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Resident Evil 7

Превю:
Пътеводител във видеоигрите с виртуална реалност - кои са първите истински VR хитове на пазара?

новини:
Въпреки това, шефовете на Capcom не са доволни, защото постижението е с цели 500 000 копия по-малко от поставената цел от 4 милиона.
Resident Evil 7 няма да получи навреме безплатното допълнително съдържание Not a Hero, което Capcom обеща.
Resident Evil 7 бе успех, но Capcom не възнамерява да губи време и вече подготвя следващата част.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Doom 2016 5