facebook facebook
 
 
 
   
 
Razer Adaro Stereo
24.08.2014 | автор: Пламен Димитров


оценка:

Вносител:
Ozone
Цена:
199 лв.
купи »

сайт на продукта »
плюсове
готин външен вид
не ти смазват главата
не загряват ушите
минуси
няма контроли за звука
няма микрофон

Макар и понякога да не му обръщаме особено внимание в ревютата си, звукът в игрите е от особено голямо значение. Без него не бихме могли да се потопим напълно в атмосферата на джитката, а и от чисто тактическа гледна точка - не бихме могли да разберем точно откъде ни стрелят гадините. Но няма да ви обяснявам азбучни истини - звукът е важен.

Ето защо с голямо въодушевление поставих на главата си слушалките Razer Adaro Stereo (цена 199 лв) - част от новата линия лайфстайл аудио продукти на Razer. Компанията е в този бизнес отдавна и със сигурност знае какво искат геймърите. Ето какво са ни подготвили като отговор на нашите желания.

На първо място, Adaro са страхотни на външен вид. Издържани изцяло в черно с някои дребни сребристи елементи, слушалките са стилни, без да залитат към кичозното. Пластмасовите елементи са матирани, така че джаджата няма евтин вид. Логото на Razer е сложено на наушниците и нито свети, нито се натрапва по някакъв друг начин.

Самите наушници и арката над главата са облицовани от мека материя, така че слушалките са доста удобни за носене. Тежат 168 грама и няма да ви натоварват излишно. Наушниците обхващат цялото ви ухо, но не са особено стегнати и няма опасност да смажат черепа ви. Ушите още ме болят само при спомена за стискането от едни други слушалки, създадени от един небезизвестен Доктор.

Регулирането на наушниците става чрез метални релси, така че при преместване в друга позиция няма никакво щракане. Останах приятно впечатлен и от факта, че дори при дълга употреба слушалките няма да сварят ушите ви в собствен сос - носих ги доста време при настоящите високи софийски температури и въпреки това главата ми не се самозапали.

Кабелът е със стандартен 3.5мм жак и не може да се отделя от самите слушалки. На цвят не си пасва с останалата част, тъй като е ярко зелен, в характерната за Razer разцветка. С него е свързана и основната ми критика към Adaro - на кабела няма контроли за звука, така че всяко увеличаване и намаляване трябва да се правят софтуерно, а това е доста неудобно. Не знам каква е причината за този пропуск, но ми се струва доста сериозно недоглеждане. Горното означава също, че слушалките нямат микрофон.

Що се отнася до звука, Adaro са изключително мощни. Личи си, че моделът е създаден основно за игри, а не чак толкова за слушане на музика. Заложено е основно на силния бас, което е ОК, когато слушате основно експлозии и изстрели, но по-тънките моменти в някои песни могат да ви се сторят леко приглушени. Наушниците се справят прилично със заглушаването на околните шумове, така че да можете да се съсредоточите върху играта.

Като цяло, Razer Adaro Stereo са супер стабилни геймърски слушалки, които бих препоръчал дори само заради стилния външен вид. Ако не държите да настройвате звука постоянно или да се обиждате с други играчи в гласовия чат, това е еднин отличен вариант за аудио периферия. 

напиши коментар
 

1212 мнения
профил »
Nreth каза на 25.08.2014, 15:46 ?. :
Редактиран на 25.08.2014, 15:48 ?.

Струва ми се бая висока тая оценка.За тея пари можеш да си купиш много по-качествени, евтини и геймърски слушалки,както е споменал колегата горе, а и да няма микрофон...това си е сериозен минус за мен.

91 мнения
профил »
Mitaka963 каза на 28.08.2014, 17:55 ?. :

>геймърски слушалки
>слушалки с микрофон
ти сигурно и 7.1 слушалки (от ония рейзърските, със 7 говорителя) би си купил ако са на ниска цена, нали?
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ саунд
Свместимост с новите конзоли на Audeze 62
Усилвател за слушалки: FiiO E6 24
Мултимедиен четец: Diva E-Book 7 20
Безжична колонка: Sony SRS-BTV25 19
Колонки: Logitech Z10 18
Външна звукова карта: Creative X-Fi HD USB 18
Мултимедийни колонки: X-Mini II Capsule 17
Altec Lansing MX-5021 17
Слушалки: Turbo-X H646MV 15
Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 15