facebook facebook
 
 
 
   
 
Razer представи концепция за гейминг-таблет
11.01.2012

Razer представи концептуален дизайн за 10-инчов PC гейминг-таблет по време на изложението CES в Лас Вегас. За разлика от други подобни продукти, които са създадени за по-широка употреба и любителска игра, концепцията Project Fiona е специално проектирана, за да поддържа най-популярните PC заглавия в момента и да предложи интуитивен контрол за гейминг в движение.

Razer работи тясно с Intel за интегрирането на трето поколение Intel Core i7 процесор в Project Fiona. Ето защо таблетът наподобява по мощност най-новите PC конфигурации, но поднася възможностите в напълно нова форма, вече позната на повечето потребители с интерес към технологиите. Няма да се налага разработчиците да създават нови оптимизирани приложения за Project Fiona – масовите PC заглавия могат да се играят на таблета без нужда от допълнително програмиране. Благодарение на мощния си процесор Project Fiona няма да се използва само за забавни мобилни игри, но за всички хитови заглавия, които никога досега не са били играни на таблет.

„Project Fiona комбинира Intel-базиран гейминг хардуер с висока производителност и инвоативен дизайн, за да представи таблет, който е насочен директно към PC геймърите. Продуктът позволява играта на най-новите заглавия, изискващи сериозна мощност, да се осъществи в най-нашумелия в момента формат – таблета,” обясни Брад Граф, Директор „Партньорски маркетинг за нетбуци и таблети“ в Intel.

Освен с мощност, Project Fiona се отличава и с голяма ергономичност. Екипът на Razer създава хибриден потребителски интерфейс с интегрирани аналогови контролери за игра, прецизен акселерометър и чувствителен мулти-тъч дисплей.
„Мулти-тъч екраните са водещият потребителски интерфейс за таблети в момента, но те не са правилното решение за сериозен PC гейминг,“ коментира Мин-Лян Тан, Изпълнителен директор на Razer. „Потребителският интерфейс, който разработихме за Project Fiona, позволява всички настоящи PC заглавия да се играят без нужда от оптимизиране. В същото време, разработчиците получават нови възможности за създаване на игри специално за тази интуитивна платформа. Както разработчиците, така и геймърите ще се влюбят в потребителския интерфейс, който интегрира най-доброто от геймпадовете, сензорните екрани и акселерометрите в нов формат, подходящ за гейминг в движение.“

За допълнително подсилване на изживяването, двата контролера на Project Fiona използват Force feedback технология, така че всяка експлозия или картечен откос да се усети от геймъра. Усещането се усилва и от 7.1-канален съраунд звук от Dolby.

 

Фатална грешка от MySQL ManagerФайл: /noc/www/domains/pcmania.bg/public_html/managers/mysql.php, ред: 25
Заявка:
Номер на грешката: (1030)
РҐРѕСЃС‚: localhost
База: pcmania_site
Грешка: Got error 28 from storage engine