facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Racing Simulation 3
Ревю | 16.01.2003 | автор: Орлин Широв


оценка:
Производител:
Ubisoft
Издател:
Ubisoft
Жанр:
Състезание
Платформа:
PC
сайт на играта »

Смятам още в началото да ви кажа, че Racing Simulation 3 е един наистина добър F1 симулатор. Сред основните му предимства са перфектната графика, реалистичният геймплей и фактът, че като игра не е много ангажиращ. Основният му недостатък обаче е, че се появява в супер неподходящ момент. Ако маркетинговите стратези на Ubi бяха вкарали RC3 в летните заглавия, със сигурност той щеше да пожъне успех. За съжаление месец след излизането на поредния NFS и сред дъжда от коледни хитове, едва ли някой ще обърне особено внимание на подобен не чак толкова претенциозен симулатор.

В Racing Simulation 3 ще можете да усетите истинската тръпка от Формула 1 "зад кулисите". Както предполагам се досещате, този спорт въобще не се изчерпва с това, което се показва по телевизията, и с това, около което се шуми. В Racing Simulation 3 имената на състезателите са измислени, а реалното съществуване на пистите е доста съмнително. За сметка това обаче болидите са направени много добре (не трябва да забравяме, че RS3 всъщност е конзолна игра за PlayStation и Gamecube), системата за понасяне на щети е много прецизна, управлението е реалистично, а възможностите за настройки по превозните средства са почти безгранични. Авторите от Ubi Soft (те имат утвърдено име в жанра) уверяват, че за всеки болид се ползват около 3000 полигона. Благодарение на това четириколесните зверове изглеждат реалистично и се държат така. Камерите в играта също са много разнообразни и предлагат зрелищна визуализация на състезанията и повторенията. Пистите също са доста добре направени, като в тях може да видим доста познати от реалността елементи, като завои, отсечки и т.н. Публиката е на приемливо ниво като, естествено, не може да искаме революционни нововъведения от подобна непретенциозна игра.

Иначе Racing Simulation 3 подържа високи графични резолюции като върви добре дори и на по-слаби машини. Нещо, което наистина прави добро впечатление, са множеството възможности за настройки и донастройки по болидите. Можете да коригирате каквото и както си пожелаете, при това без особени затруднения. Както всички знаете, едно от най-важните неща в F1 е добре настроения автомобил. Затова е добре да отделяте поне по 2-3 минути преди старт, за пригодите колата си към условията, които ви очакват на пистата.

Саундът в Racing Simulation 3 също е як, като двигателите на автомобилите издават съвсем реалистични шумове. Озвучаването из менютата също е прилично като е в съвсем типичния за жанра стил - лека електроника.
В Racing Simulation 3 има 16 писти като повечето от тях са из Европа. На тях ще можете да участвате в няколко типа състезания. И тук присъстват Time Trial, Single Race и всички останали стандартни за жанра типове игра. Интересно е наличието и на вариант Scenario, в който градите кариера на състезател, изпълнявайки различни "мисии".

Ако трябва да съм честен, Racing Simulation 3 ми допадна, въпреки че няма претенции да е нещо твърде велико. С удоволствие я препоръчвам на всички големи фенове на спорта F1. Ако не сте супер зарибен по темата или ако не проявявате някакъв професионален интерес, Racing Simulation 3 може и да ви се стори леко скучновата и дори семпла. Все пак не забравяйте, че идва Коледа, а с нея и много нови хитове, от които може и да не остане време за Формула. 1 :-) 

 
системни изисквания
Pentium II 400 Mhz, 128 MB RAM
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Need for Speed: Hot Pursuit (2010) 93
Need for Speed: Shift 88
Need for Speed: Most Wanted (2012) 79
Test Drive Unlimited 2 63
DiRT 3 51
Need for Speed: The Run 44
Split/Second 38
Need for Speed: Rivals 32
Blur 31