facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Race The WTCC
Ревю | 19.01.2007 | автор: Асен Георгиев


оценка:
Производител:
SimBim
Издател:
Eidos Interactive
Жанр:
Спорт, Симулатор
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Достоверно и пълно пресъздаване на WTCC

Наличие на редица опции, променящи поведението на автомобилите

Добър подбор на автопарка

минуси

Изключително трудно управление

Слаби визуални характеристики

Прекалено силен стремеж към реализъм

Race The WTCC не е поредната автомобилна симулация. Тук не само ще управлявате мощни таратайки, а ще получите нещо много повече – възможност да преживеете целия Световен пистов шампионат за туристически автомобили на собственото си PC.
Едно от основните качества, които притежава Race The WTCC, е достоверността и стремежът към реализъм. Тук обаче идва моментът да се замислим кое е по-важно, когато играем – да се забавляваме или да се мъчим като грешни дяволи с взимането на почти невъзможни завои? Лично аз бих предпочел да разтоварвам с игрите, а вие?

Максимален реализъм

Race The WTCC пресъздава абсолютно точно тазгодишното издание на Световния пистов шампионат за туристически автомобили. Геймката предлага възможността да обиколите целия свят, състезавайки се на десет реално съществуващи писти, измежду които се открояват Monza, Macau, Valencia, Puebla и Istanbul. Автомобилите, които ще можете да издухвате от ръчкане, са представители на марките BMW, Alfa Romeo, Chevrolet, Seat, Honda и Peugeot. Освен това ще можете да се впуснете в два бонус състезателни режима – WTCC `87 и Mini Challenge. В първия ще се насладите на две класически возила – Alfa Romeo 75 turbo и BMW M3 E30. Разнообразието, с което ще се сблъскате в Race WTCC, e значително – можете да се състезавате в WTCC шампионата, или в някой от другите режими на игра, които са: Quick Race, Open Practice, Race Weekend, Driver Duel и Time Attack.

Закоравелите фенове на рейсинг симулаторите от типа на TOCA и GTR2 може би много ще се изкефят на десетките опции, благодарение на които могат да се изменят характеристиките на колите. Това са всевъзможни подробности, които по един или друг начин влияят на поведението на вашия автомобил. Не така запалените от вас обаче ще гледат като телета в железница и ще се чудят за какво аджеба са всичките тези настройки.

Отвратителна визия и ненормално трудно управление

Не смятам, че е в реда на нещата игра, излизаща на пазара в края на 2006-та година, да не поддържа по-голяма разделителна способност от 800х600, а успоредно с това да има солидни системни изисквания. Ниската резолюция, комбинирана с явното пренебрегване на редица детайли от околния свят, са основните причини, заради които играта изглежда грозна и ръбата. Най-вероятно този факт е следствие от стремежа на девелъпърите да пресъздадат достоверно всички дребни подробности около WTCC, които влияят на геймплея и би трябвало да го направят неповторим.

За съжаление обаче наличието на десетки настройки по автомобилите, реални отбори, коли и писти се обезсмисля тотално от безумно трудното управление. Може би няколко човека (професионални състезатели) на всеки сто ще могат да се преборят с непосилните завои. Но за нормалните хора, според изчисленията ми ще са нужни поне два-три часа усилено геймене, за да се научат да се справят с най-леките чупки по пистата, без да изхвърчат от нея.

Струва ми се, че в стремежа си да пресъздадат максимално достоверно тазгодишното издание на Световния пистов шампионат за туристически автомобили, производителите от SimBim са направили един почти неизползваем продукт. На пазара има много по-качествени автомобилни симулатори, но ако сте твърдо решени да играете на Race The WTCC – успех. И не забравяйте да си купите валериан в промишлени количества.
 

 
системни изисквания
Pentium 1,7GHz, 512Mb RAM, 128Mb Video card
напиши коментар
 

1107 мнения
профил »
vanmx каза на 18.09.2011, 06:10 ?. :
Редактиран на 18.09.2011, 06:13 ?.

Симулаторът е доста корав. Като не сте компетентни по някоя тема, не се мъчете да пишете ревюта, защото се получава нещо наистина смешно, жалко и дразнещо. Може би авторът е очаквал поредния NFS, а не авто симулатор, но това не оправдава необективното мнение в тази писаница. Казва, че има много други симулатори, които били по-качествени. Аз в този сайт не виждам ревюта на други такива игри, а ако имаше предполагам за тях щяха да бъдат написани пак такива смешни текстове.

-Графиката е напълно детайлна и в същото време изчистена от несъществуващи детайли - каквото се вижда в реалния живот, това е в този симулатор

-Управлението е автентично - щом ти е мъка да вземаш завои и да караш спортна кола, надявам се да не си си изкарал шофьорска книжка, защото наистина ще трябва да си държиш много валериан в жабката. Ако искаш да разпускаш, като просто натискаш стрелките на клавиатурата и на екрана да гледаш нещо изглеждащо, но не и държащо се като кола, няма проблем - има една торба NFS заглавия.
За този тип заглавия са необходими и педали с волан. Нормално е с устройство направено за писане на текст да не можеш да управляваш кола.

- "Може би няколко човека (професионални състезатели) на всеки сто ще могат да се преборят с непосилните завои."

Не е задължително да са професионални състезатели. Има наистина много хора, на които им се иска да са такива или просто се интересуват живо от автомобилизъм. Съществуват доста големи Интернет общества на виртуални състезатели, сред тях има и българи, и тази "игра" е предвидена точно за всички тях. А за "обикновените хора", както казах има предостатъчно прости за играене игрички - NFS или дори Mario Cart или Star Wars Racer, все тая.
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Need for Speed: Shift 88
FIFA 11 vs. PES 2011 61
DiRT 3 51
FIFA 10 50
Need for Speed: The Run 44
Colin McRae: DiRT 2 44
Split/Second 38
FIFA 13 38
Pro Evolution Soccer 2013 38
Blur 31