facebook facebook
 
 
ИГРИ » Xbox One
 
   
 
Quantum Break
Ревю | 12.04.2016 | автор: Александър Рангелов


оценка:
Производител:
Remedy Entertainment
Издател:
Microsoft Studios
Жанр:
Екшън от трето лице
Платформа:
Xbox One
сайт на играта »
Цена:
139
купи играта »

плюсове

разнообразен геймплей

интерактивна история, на която може да влияете

суперсилите на главния герой разширяват възможностите

не е прекалено дълга

минуси

платформингът не е реализиран добре

технически не е оптимизирана достатъчно

За Quantum Break се заговори доста в последния месец и поводът не бе особено положителен, тъй като касаеше противоречивото решение на Microsoft да пусне играта и за РС, при положение, че винаги я бе рекламирало като XBOX One ексклузив. Оставяйки настрана цялата тази полемика, компанията финансира играта и може спокойно да избира за кои платформи да я издаде. Потребителите пък трябва да решат дали искат да подкрепят подобна политика, която остави тяхната скъпа нова конзола с точно една-единствена игра, която - все още - не може да се играе другаде.

Quantum Break е амбициозен проект на студиото Remedy, което направи Max Payne и Alan Wake. Ако сте запознати с тези игри, вероятно вече се досещате и какво може да очаквате тук - атрактивни престрелки и завързана, макар и леко объркана, история. Сюжетът в Quantum Break се върти около идеята за пътуванията във времето и опитите на главния герой да попречи на възхода на злонамерената корпорация, ръководена от някогашен негов приятел и учен. Гласът и приликата си в играта дават няколко известни актьори, сред които Шон Ашмор (X-Men), Айдън Гилън (Game of Thrones) и Доминик Мойнахън (Lost). Типично за стила на Remedy, историята е доста натруфена и пълна с метафори, но все пак някак изглежда по-реалистична и здраво стъпила на земята - доколкото това изобщо е възможно за сюжет, в който героите пътуват във времето и спират куршуми с голи ръце - отколкото тази в Alan Wake.

Що се отнася до самия геймплей, Quantum Break определено е "най-геймърската" игра на Remedy. Освен динамична бойна система и типичен cover-based шутър от трето лице, имате още специални умения, ъпгрейди и дори платформинг. Всичко това се допълва от няколко момента, наречени "на кръстопът", когато трябва да взимате решения, влияещи директно на хода на сюжета. Освен това, самата игра е придружена и от своего рода сериал, който допълнително свързва отделните епизоди. Битките са стандартни за жанра, но се допълват успешно от уменията, свързани с манипулацията на времето и пространството, така че да имате малко повече възможности.

От всички геймплей елементи, платформингът изглежда най-слаб, тъй като по принцип вкарването му в шутър не е лесна задача с изключение на суперхитове като Uncharted и Tomb Raider например. Въпросните сцени изискват да решите кратък пъзел, след което да намерите начин да се придвижите от точка А до точка Б за кратко време. Играта по принцип не е ориентирана към подобен геймплей и тези моменти понякога могат да се окажат доста досадни, тъй като не винаги е ясно какво трябва да направите и къде да отидете.

Въпреки разнообразието от неща за правене, играта не е особено дълга, което лично аз отчитам като плюс. Разделена на пет части, тя може да се изиграе за около седем-осем часа, което е добра продължителност за такъв тип заглавие.

Задължително искам да отбележа и техническото състояние на играта - за съжаление, Quantum Break не е особено добре оптимизирана. РС портът вече бе разкритикуван значително заради множество проблеми със стабилността и графиката, докато макар и много по-стабилна, XBOX One версията също има разни бъгове. Още при пускането на играта нямаше говор и се наложи да се правят промени в настройките на конзолата, за да се оправи това. В хода на играта станахме свидетели на няколко блокирания, артефакти и др. Нищо от това не е фатално, но е ясно, че екипът е можел да се постарае повече при изпипването на техническата страна на нещата.

В заключение, Quantum Break е интересна и амбициозна игра, която едновременно прилича на типично заглавие на Remedy и също така предлага разнообразие, каквото не сме виждали досега в игрите на студиото. Ако имате възможност да се сдобиете с XBOX One версията на играта, това определено е правилният избор и ще получите една несъвършена, но доста забавна игра. 

напиши коментар
 

1336 мнения
профил »
sollider каза на 13.04.2016, 15:10 ?. :

плюсове
не е прекалено дълга

:D

Не стига, че ревютата ви се побират в лист с размерите на салфетка, но на всичкото отгоре са пълни с глупости и неточности...

97 мнения
профил »
lokoman1929 каза на 14.04.2016, 13:44 ?. :
Редактиран на 14.04.2016, 13:54 ?.

За ресурса с който разполагаме и в свободното ни време от работите с които се изхранваме това са ревютата ни. Нито си купувахте PDF варианта, нито подкрепихте новия проект - PCM 2.0. - само мрънкате. Ако сте навити да давате по 3-5 лв на месец за абонамент, тогава бихте могли да имате претенции. Ако имате по добро ревю пуснете го да го публикуваме. Колегата прави всичко възможно да отразява най-важното в гейм индустрията за цената на 2 игри. Тук само мрънкачи, на които игрите им са скъпи или нещо света им е виновен. Правим класация за да ви подарим игри пак сте недоволни. Замислете се какво направихте Вие читателите от 2009 г насам за медията и тогава правете забележки. Получавахте безплатен продукт и постепенно големите западни медийни групи затриха независимите медии като нас, аз примерно карам пици за да си храня семейството защото след 16 г в PC MANIA, не мога да се издържам от това което умея. Правим медията за да я има и без пари от любов към името и Вас нашите читатели.

1076 мнения
профил »
Deroni76 каза на 15.04.2016, 14:02 ?. :

Много професионално, lokoman1929.

1336 мнения
профил »
sollider каза на 15.04.2016, 15:59 ?. :
Редактиран на 15.04.2016, 15:59 ?.

За пореден път чета съобщение от представител на екипа, в което се казва, че ние, потребителите, сме виновни за може би 80-90 % от проблемите на сайта.

На всичкото отгоре прочетох и изопачени факти. Огромна част от потребителите се възползваха от възможността, която PCM 2.0 им предостави - а именно да публикуват собствените си статии в сайта. Сега, няма как аз да напиша ревю на игра, която не съм играл. Искам да прочета вашите възгледи, искам да разбера за какво иде реч в тази игра, а в това ревю не се казва нищо съществено. А независимо за каква игра иде реч, да сложиш това, че не е дълга в плюсовете, е меко казано несериозно. Престанете да оправдавате собствения си непрофесионализъм със собствените си потребители - същите тези, които крепят в момента тоя сайт на ръба на съществуването.

Съмнявам се преди години Владо Тодоров и Иво Цеков да са имали повече време от вас в момента и да са получавали финансово възнаграждение за хубавите ревюта, които писаха. Което ме навежда на мисълта, че въпросният Александър Рангелов или има адски беден речник и не може да напише повече от 2-3 абзаца статия, или просто не играе игрите, които ревюира, а просто събира по малко информация от няколко източника и я представя за авторска.

Не ми се иска да подхващам и темата за загубата на огромна част от вашата аудитория, но тъй като имахте наглостта да вините нас, ще го направя. Само вие сте си виновни за сегашния полужив сайт с активни потребители, които се броят на пръстите на едната ми ръка. Изгонихте всички останали с бездействието си и свободата, която дадохте на троловете. Да не казвам, че даже им давахте нарочно поле за изява и ги стимулирахте. До преди година, две обаче поне все още се намираха хора, които пишеха що-годе читави ревюта. Напоследък и това не се наблюдава тук. Та пак си помислете дали шепата потребители, останали тук са ви виновни, или просто вие не знаете как да си вършите работата.

80 мнения
профил »
jenssnn каза на 16.04.2016, 16:07 ?. :

брат аз не съм дал и стинка на други електронни издания .. а те го правят както тряя и си намират спонсорите .. вие даже един от 90те години сайт не можете смените с насран wordpress дето с драг анд дроп се строят страхотни неща ... просто спрете да правите неща които си мислите че можете и няма да ви нареждат хораата .. дори и новини не може да пускате както тряя и изобщо подяволите ЗАЩО СЕ МЪЧИТЕ ??

Обявете една реална цена на домейна и нека някой го купи да прави като хората нещо..

130 мнения
профил »
Osman каза на 13.04.2016, 18:50 ?. :

125 лева за 7 часа геймплей,да не кажа филмчета ? Никога !

79 мнения
профил »
Злостар каза на 14.04.2016, 08:46 ?. :

Osman каза на 10.04.2016, 08:43 ч. :
Редактиран на 10.04.2016, 08:44 ч.

Играта е феноменална.На XBox One играта върви като по масло и изглежда отлично.Само тоя който не е пипал XBox One не знае за какво качество става дума,говорим за материали и изработка.

----------------------------------------- -----------------
и ся ко праим ???

130 мнения
профил »
Osman каза на 14.04.2016, 10:33 ?. :

Сега нищо не прайм,ти кво си мислиш бе,че съм малоумен и не знам какво съм казал ?
Това го четох в ревютата за xbox one и се надъхах много да я купя,но после разбрах от ревютата на юзърите в метакритик че е много кратка и филмирана,минава се за 7 часа и се отказах ,щото това най го мразя да няма мулти,5 часа сингъл и много кът сцени.
Сега разбра ли ,или още се чудиш ?
Последно сингъл съм играл Батмана,ама там е 50-60 часа,има разлика,не са 7...

1544 мнения
профил »
Charcharo каза на 14.04.2016, 11:40 ?. :

По принцип не си от най-умните де.

79 мнения
профил »
Злостар каза на 15.04.2016, 13:22 ?. :

Osman каза на 14.04.2016, 13:33 ?. :

Това го четох в ревютата за xbox one и се надъхах много да я купя,но после разбрах от ревютата на юзърите...бла-бла
----------------------------------------
а дали осъзна, че така падна дори под нивото на обикновен "Туба геймър"...
пп Добър поглед има Charcharo.: D

189 мнения
профил »
Baldur каза на 15.04.2016, 14:04 ?. :

Max Payne се минава за седем часа.
Alan Wake се минава за седем часа.

Какво очаквате от това :D

80 мнения
профил »
jenssnn каза на 16.04.2016, 16:05 ?. :

"не е прекалено дълга"

КООО КОООО ... найш ко ... земи цъкай само COD кампаниии и не мисли за ревюта ОКЕЙ ..??? и туй ко пак треаа да е блог пост или РЕВЮ некф ???

3 мнения
профил »
petshop каза на 20.04.2016, 18:52 ?. :

След 3 часа гледане на клипчета в ютууб директно прескочих към края и след невероятната фабула съм "headpalm". M$ се осират за пореден път - трябва да съм луд да си купя КОЕТО и да е тяхно заглавие. Геймплей напрактика НЯМА, историята е скалъпена набързо, тъпа е и представена като минисериал с четвърторазрядни актьори + Мери от LOTR и Littlefinger.
В Twitch положението е core i7 5960x, 3xtitan X >= 50 fps ХАЕХЕАХЕААЕХАЕХАЕХ

155 мнения
профил »
Aleksander каза на 21.04.2016, 07:55 ?. :
Редактиран на 21.04.2016, 07:57 ?.

Незнам защо толкова храните играта. Аз я цъкам и видях нещо различно и разнообразно с готина графика и геймплей. Между другото има доста игри ,които се минават за по 7 часа ,но това не ги прави лоши .... И другото ,което е незнам кой пише "плюсовете" и "минусите" за игрите ,а и самите ревюта ,но по лоши рядко се намират :G

80 мнения
профил »
jenssnn каза на 02.05.2016, 06:11 ?. :

видел си различно щот не си играл нищо свястно !

130 мнения
профил »
Osman каза на 30.04.2016, 20:32 ?. :

Ревюто на играта ми хареса ,не издържах и си я купих,за какво ми е тоя XOne ако не пробвам един от малкото му ексклузиви!
Геймплея се оказа два пъти по дълъг от това което прочетох по форумите.Играта може да се превърти два пъти в зависимост от решенията които вземате.

1336 мнения
профил »
sollider каза на 01.05.2016, 15:11 ?. :

PCM май са я "превъртели" през youtube :D

80 мнения
профил »
jenssnn каза на 02.05.2016, 06:12 ?. :

ахаххах войника уби рибата с коментар ахахаххахаха
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Quantum Break

новини:
Досега студиото работеше тясно с Microsoft и пусна за Xbox One Quantum Break миналата пролет.
Remedy обяви официалните изисквания за Steam версията на Quantum Break, от които личи, че играта няма да поддържа нито DX12, нито SLI или Crossfire конфигурации
Nordic Games обяви, че Steam версията на Quantum Break няма да се появи на 14 септември, както бе предвидено първоначално.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Grand Theft Auto V 142
God of War III 67
Assassin's Creed 2 (PS3 и Xbox 360) 62
Bayonetta 46
Grand Theft Auto V 29
Assassin's Creed: Brotherhood 29
Alan Wake 27
Metal Gear Rising: Revengeance 25
Transformers: The War for Cybertron 23
Assassin's Creed: Rogue 18