facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Prince of Persia: The Forgotten Sands
Ревю | 22.06.2010 | автор: Владимир Тодоров


оценка:
Производител:
Ubisoft Montreal
Издател:
Ubisoft
Жанр:
Екшън от трето лице
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
69.95 лв.
купи играта »

плюсове

Добри платформър елементи - най-вече заради контрола над водата

Зрелищни на моменти сцени

Прилично музикално оформление

минуси

Плоска история

Незадоволителна бойна система

Елементарни битки с босове

Prince of Persia е може би една от най-шизофреничните поредици. Нейните автори постоянно се лутат от идея в идея и все не могат да изберат постоянна история или визия на нейния легендарен персонаж. И последната игра – The Forgotten Sands – е най-доброто доказателство на това твърдение. Макар и в геймплей отношение заглавието да предлага някои наистина добри платформър елементи, историята е кратка, плоска и сякаш съшита с бели конци.

Между Sands of Time и Warrior Within

След като се опитаха да ни убедят, че съществуват множество паралелни вселени с десетки принцове, Ubisoft Montreal решиха, че е може би е по-добра идея от печеливша гледна точка да се насочат към трилогията, която възвърна поредицата към предишния й блясък. Forgotten Sands разказва за приключенията на героя между The Sands of Time и Warrior Within и по-специално – за пътешествието му до двореца на брат му, Малик. За негово нещастие обаче той е обсаден от гигантска армия, готова на всичко, за да го изравни със земята. В желанието си да спаси своето кралство, Малик използва магически медальон и освобождава древната армия на цар Соломон. И както народът си го е казал – от трън, та на глог. Тя е напълно неконтролируема и започва да превръща хората в пясъчни статуи, а нейният лидер – един гигантски огнен джин – е готов на всичко, за да не бъде затворен за още една вечност. Единственият начин да бъде овладяно положението е отново чрез медальона. Той обаче се разцепва на две и едната половината попада у вас, а другата – у брат ви. А целият хаос застава помежду ви.

Семейни драми

Дотук добре. Макар и зрелищна във визуално отношение, историята е поднесена по изключително скучен начин. През цялото време – още от първите минути във Forgotten Sands, буквално до последната секунда – правите едно-единствено нещо. Гоните брат си, който лека полека започва да губи разсъдък и да се поддава на мощта на медальона. Общо взето принцеса в опасност няма. Тук драмата е изключително от семейно естество.

Онези от вас пък, които се надяват, че ще открият някоя и друга по-интересна препратка – я към The Sands of Time, я към Warrior Within – ще останат разочаровани. Когато получава контрол над времето, принцът не смята за необходимо дори да изтъкне факта, че някога отново го е притежавал. От прословутия Dahaka пък няма и помен. Цялата история във Forgotten Sands е отделена с две огромни стени от останалите игри – сякаш забравена от времето.

Вода, огън, въздух, земя

За щастие обаче в геймплей отношение играта предоставя няколко наистина интересни хрумвания, свързани най-вече с контрола над четирите елемента. Така например може да втвърдите течащата водата и да я използвате, за да достигнете до иначе недостъпни за вас места. В началото платформър елементът е елементарен. Втвърдете оная струя, течаща от стената, и скочете към нея. Лесна работа.

По-късно обаче ще трябва да проявявате изключителна ловкост. Представете си, че от тавана текат няколко водопада. А под вас е една огромна пропаст. Как да стигнете до отсрещната част? Скачате, изчаквате да минете през първата водопадна стена, веднага втвърдявате водата и отскачате от втората към първата. А после от първата към третата като междувременно отново пускате водата да тече свободно, за да преминете през втората. И т.н. Да – не е особено лесно.

Впоследствие ще получите контрол и над вятъра. И по-специално – след скок ще може да се втурвате с бясна скорост към който и да е противник. Тук обаче платфомър елементите изглеждат изключително изкуствени. Особено когато трябва да отскачате по този начин от птица на птица. Нещастните животинки си седят на едно място, не ви атакуват и ви чакат да им се стоварите отгоре им и да ги оскубете. Никакво предизвикателство.

Накрая ще може да „виждате” и как определени места са изглеждали, преди да се превърнат в развалини. Възстановявайки миналото например ще изградите стена, по която да изтичате по вертикалата. Да, паркур елементите са запазени – общо взето може да очаквате всички стандартни акробатики, с които бяхме свикнали в останалите игри от поредицата. Нищо твърде невиждано.

Хек-енд-слеш елементи

Що се отнася до елемента огън – него ще го използвате основно по време на битка, наред с няколко други умения, вдъхновени от водата, въздуха и земята. Общо взето принцът може да оставя зад себе си пламъци, които подпалват враговете му, да създава мощно торнадо около себе си, което да ги засмуква, да си вкаменява кожата и да става уязвим и да освобождава пред себе си с всеки замах на меча мощна ледена струя. Всички тези умения се отключват с течение на времето и когато натрупате определено количество опит. Към тях можем да добавим и няколко пасивни като повече здраве, по-дълго връщане на времето, по-продължително вкаменяване на водата и т.н.

За съжаление обаче цялата тази система бледнее на фона на крайно опростените битки. Всичко се свежда до помпането на един бутон. Задържите ли го, принцът ще нанесе по-мощна атака. И толкоз. Вярно – може да ритате противниците си, ако са с щит, или да ги атакувате от въздуха, но общо взето в един момент ще разберете, че най-добрата система за саморазправа с ордите от пясъчни чудовища е като се помпате на обикновените атаки и използвате торнадото, когато ви обградят прекалено много твари. Ако очаквате комбота а ла Warrior Within, ще останете разочаровани – бойната система е по-скоро сходна с тази на Sands of Time.

В този ред на мисли дори и битките с босовете не представляват нищо особено. Най-често ще трябва да правите две основни неща. Или да им се махате от пътя, когато се втурват към вас, и впоследствие да ги налагате с меча, докато се възстановяват от сблъска със стената. Или да им се мотаете между краката докато се опитват да ви уцелят с мутиралия си меч. Изключение от това правило прави последната грандиозна битка. Но нима се налага да изиграем цялата игра, за да бъдем възнаградени с един наистина запомнящ се момент?

Равносметката

За съжаление – когато видите финалните надписи, ще останете с горичв вкус в уста. Forgotten Sands изглежда някак си скалъпена на бързо. Историята е посредствена и слабо поднесена. Някой елементи от геймплея пък изглеждат изключително недомислени и сякаш поставени в играта в последния момент.

Въпреки това обаче ако сте фенове на поредицата, няма как да пропуснете това заглавие. Най-малкото, за да се насладите на някои наистина интересни платформър елементи. Междувременно аз лично очаквам с нетърпение да разбера какво ще бъде следващото приключения на нашия шизофреничен принц. 

 
системни изисквания
1.6 GHz dual-core Intel Pentium D или AMD Athlon 64 X2 3800+, 1GB RAM (2 за Vista/7), NVIDIA GeForce 6800 или ATI RADEON X1600, Win XP/Vista/7
напиши коментар
 

777 мнения
профил »
veluvian каза на 23.06.2010, 11:01 ?. :
Редактиран на 23.06.2010, 11:03 ?.

Нямам търпение да изпробвам играта, стига да се отвори свободно време.
Но мисля че този път Убисофт направиха грешка - защо отново трябваше да се отклоняват? Замислиха началото на нова независима трилогия. Въпреки, че не много хора останаха доволни, за мен новата история тепърва започваше да става интересна, поне в края сюжета на играта от 2008ма.
А сега отново връщане към старото. Какъв е смисъла? Като започнат нещо, поне да го довършат!
Проблемът иде оттам, че явно всяка версия ще тъне в сянката на Warrior Within. А на мен всяка част от трилогията ми се струваше уникална.
Въпреки негативите, на мен доста ми допада визията на принца на сегашната игра, не зная защо повечето фенове му слагат гейски определения, доста царствен си изглежда новия (стар:) принц.

1072 мнения
профил »
BoBiTy666 каза на 23.06.2010, 11:04 ?. :

Скидроу се осраха, скидроу се осраха.ХАХАХАХА.Да ги еба в педалите!

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 23.06.2010, 11:14 ?. :

Пиши на кирилица! Предупреждение!

348 мнения
профил »
dprime каза на 27.06.2010, 12:20 ?. :

Не са се осрали.Виж в замунда!

529 мнения
профил »
ildana каза на 07.07.2010, 15:29 ?. :

Tienes razon tio. Пълна е с бугове!!!!!!!!!!!!

241 мнения
профил »
mooncrosser каза на 23.06.2010, 11:32 ?. :

Изглежда съм бил прав,че Ubi не трябваше да пипат трилогията...трябва да продължат играта от 2008.

1072 мнения
профил »
BoBiTy666 каза на 23.06.2010, 11:39 ?. :

Ми последния пък казаха че вече няма да се бавят с играта и са разбрали как се хаква защитата.А 2 дена след като излезе играта скидрол писаха че са почти готови.

151 мнения
профил »
Vicarious каза на 23.06.2010, 11:51 ?. :
Редактиран на 23.06.2010, 11:57 ?.

Какво става когато се опиташ да ексхкумираш тялото на починал в мир и спокойствие човек?Ами оскверняваш го!
Ubi просто направиха филм по играта, а във връзка с ажиотажа покрай филма, направиха играта!И наистина играта от 2008, представляваше не просто уникално започване на може би нова трилогия, ами беше завръщане към КОРЕНИТЕ на оригиналната поредица!В оригинала също ставаше дума за пътешественик, който е въвлечен в спасяването на принцеса(в оригинала - от везира), още повече че и той е трябвало да бъде трилогия, но трета част така и не излиза, заради някои проблеми!Интересно, че много хора не им хареса, но явно никога не са замисляли за този прост факт - Prince of Persia, НИТО ЗАПОЧВА, НИТО СВЪРШВА с трилогията Sands of Time!!!Tой е просто част от "многото" принцове!Get over it!!!!

777 мнения
профил »
veluvian каза на 23.06.2010, 11:54 ?. :

Един въпрос, във връзка с нещо което дочух: Вярно ли е, че Убисофт планирали продълженията на новата трилогия от 2008ма да бъдат реализирани само за конзоли?
Дано не е така...

151 мнения
профил »
Vicarious каза на 23.06.2010, 12:02 ?. :

Кой знае.След това което направиха Ubi, кой знае какви бъркочи се вихрят в офисите им!Най-лошия вариант е, от поредицата да не се чуе нищо за развитието и, за дълго време!

716 мнения
профил »
joar каза на 23.06.2010, 12:06 ?. :

Тъжно, ама с право. Погледни няколко коментара нагоре - дискутира се кога играта ще бъде кракната..

777 мнения
профил »
veluvian каза на 23.06.2010, 12:15 ?. :

Атаката на замундците...

200 мнения
профил »
Hibernate каза на 23.06.2010, 13:52 ?. :

Има същата защита като на Assassin's Creed 2. Трябва да копират value датата от сървъра на UbiSoft и чак тогава ще е годна за игране :)

1 мнения
профил »
i983211 каза на 23.06.2010, 13:53 ?. :

Бях бая въодушевен за това продължение , но накрая се оказа един добре маскиран с хубава графика remake и то главно на Sands of Time . За да възвърнат предишният блясък на поредицата според мен трябва да направят нещо много по иновативно - например Prince of Persia RPG или нещо от сорта .

242 мнения
профил »
HunteR каза на 23.06.2010, 16:14 ?. :
Редактиран на 23.06.2010, 16:15 ?.

Не съм се и съмнявал в крайния резултат.
Все пак Ubisoft нямат и една свястна игра.

99 мнения
профил »
d3s7roy3r каза на 23.06.2010, 16:31 ?. :

Всъщност за мен това е първата такава...

149 мнения
профил »
fridge каза на 23.06.2010, 19:20 ?. :

Хах, в кой свят живееш?

99 мнения
профил »
d3s7roy3r каза на 24.06.2010, 11:54 ?. :

Имах предвид че това е първата излагация : D

529 мнения
профил »
ildana каза на 07.07.2010, 15:35 ?. :

HunteR:Ти изобщо играл ли си на:Assassin creed,Assassin creed2 Call.Of.Juarez.Bound.In.Blood.Явно не,Ми тогава недеи да слагаш коментари без да знаеш нищо за другите игри на Uisoft!!!!!!!!!!!!!

22 мнения
профил »
Oneel каза на 23.06.2010, 18:52 ?. :

Heroes of Might and Magic,Myst,Tom Clancy's,Assassin's Creed,Far Cry,Prince of Persia ... всички тези поредици имат добри попадения ,да не е всяко заглавие но поне едно.За нищо на света не бих се съгласил ,че нито една игра от поредиците които съм изброил не струва.

487 мнения
профил »
BlindGuardian каза на 23.06.2010, 19:25 ?. :

BANG BANG Feur frei!!! HunteR, момко ти играл ли си игри на Юбисофт ?Аз си купих играта и ми хареса адски много още не съм я врътнал ама и това ще дойде :) (това е една от малкото игри които съм купил де ) Ако сте фенове на играта изиграйте я кой пиратска кой оригинална няма значение, и без това нещата в Бг не са розови тъй, че кой как може.Хич да не ви пука пуцайте и т'ва е!!

242 мнения
профил »
HunteR каза на 24.06.2010, 16:43 ?. :

Не, наистина тук малко преувеличих.
Има една игра, която ми допадна и това беше.
Tom Clancy's Splinter Cell тая най-новата.
Единствената игра на Ubi, която съм я превъртял, а не съм я изтрил след 15-тата минута.

720 мнения
профил »
Grav3man каза на 23.06.2010, 19:34 ?. :

Да наистина от всички ревюта на играта, които изчетох се оказва, че се приближава повече до TSoT отколкото до WW. Дори в едно от тях прочетох, че остава още една празнина между края на тази част и началото на WW. Според автора, най-вероятно следващата част на играта щяла да се развива в него. Това иобщо не е сигурно, но също така пишеше, че ще доразкрие прехода между "багородния принц от TSoT и яростната машина за убиване в WW"! До тук е нямало игра от поредицата, която да не ми е допаднала, дори и тази от 2008 ме изкефи доста! За тази още не знам, защото не съм я пробвал до сега. Надявам се само пичовете от SKIDROW да се забавят още малко, че да може поне и тази игра да продаде поне толкова копия колкото AC 2, че иначе Юби най-накрая ще спрат да пускат заглавията и за РС! То и тази част имаше големи възможности да не излезе за РС, а да не говорим пък за AC 2, която излезе за РС, горе долу 5 месеца след като се появи за конзоли!

99 мнения
профил »
d3s7roy3r каза на 24.06.2010, 18:36 ?. :

AC2 се знаеше, че ще излезе за ПЦ, забаваи се толкоз заради ДРМ-то.

17 мнения
профил »
Che каза на 27.06.2010, 13:21 ?. :

вече има игра, която разкрива тоя период- Battles of Prince of Persia

145 мнения
профил »
glesson каза на 25.06.2010, 11:27 ?. :

Принца да го направят с цайси, руса коса, ходещ по проституки с големо пушкало, псуващ постоянно и става перфектния платформър!

139 мнения
профил »
koomshiqta каза на 26.06.2010, 09:50 ?. :

Хахаха!glesson,ти ме уби! :D:D Иначе колкото до играта,аз поне съм свикнал в последно време да виждам как продължения на големи заглавия буквално оплескват поредици..Стискаме палци за следващия принц и дано да не го направят с руса коса и цаки. :D

99 мнения
профил »
d3s7roy3r каза на 01.07.2010, 14:42 ?. :

Duke Nukem като принца на Персия??? Интересно...

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 25.06.2010, 15:41 ?. :

Ubisoft най-добре да оставят златната трилогия и да престанат да правят такива боклуци, това са пълни тъпотии. Въпреки отрицателните отзиви за играта от 2008(Prince of Persia), тя е далеч по-готина според мене, поне имаше някаква нова идея(графичният и облик например), а това новото е една на бързо скалъпена простотия с освежена графика и толкоз. Аз лично мисля че тая идея с елементите - вода, огън и не знам си кво си не е завършена и може да се доразвие още МНОГО. Аз не съм играл играта, тъй като още не са я хакнали, но въпреки това не мисля че написаното по горе е много далеч от истината. Все пак когато я пуснат в нета 100% ще я пробвам, тъй като това все пак е ПРИНЦА бе хора!!!

PS: Това че няма принцеса е голяма минавка ;-]

17 мнения
профил »
Che каза на 27.06.2010, 13:23 ?. :

Па не стига ли Разия? :D

720 мнения
профил »
Grav3man каза на 27.06.2010, 08:43 ?. :

Айде ся всички пирати ръш към замунда, защото най-накрая SKIDROW успяха да я кракнат! Благодаря им от името на всички, че те с голям хъс продължават да работят усилено по съставяне на смъртния акт на РС гейминга! (BOW)

1129 мнения
профил »
ToxicSean каза на 27.06.2010, 08:48 ?. :

+1
Хора като тоя HunteR се убиват да защитават PC гейминга по форуми, обаче същевременно му плюят на гроба със торентите.
Сега ще се излеят един тон тарда, които да ми обяснят как живеем в малка държава и повечето хора не могат да си позволят да си купуват игри. Ми като не можеш да си позволиш няма да играеш! Като не можеш да си позволиш дюнер, не го ядеш. С какво това е различно?

720 мнения
профил »
Grav3man каза на 27.06.2010, 09:04 ?. :

еми чесно казано и на мен не ми достигат парите за всяка нова игра, която излиза, ама събирам оттук, оттам и си я взимам, а ако не мога чакам да падне цената и тогава...

1129 мнения
профил »
ToxicSean каза на 27.06.2010, 09:14 ?. :

Точно за това говоря. Ти се лишаваш и спестяваш за да притежаваш любимата си игра, а 95% от хората в тоя сайт не ги бръсне за нищо, и после реват като се прекъсне поредния порт заради собствените им глупости..

242 мнения
профил »
HunteR каза на 27.06.2010, 19:09 ?. :

sean, отново бълваш глупости.
Преди време казах: Пари ще дам само и единствено за игра, която го заслужава.
Принца определено не е. Вече я поцъках и с нищо не изпъква.
Не заслужава и една стотинка. Точка по въпроса.

1129 мнения
профил »
ToxicSean каза на 30.06.2010, 12:48 ?. :

Ми като не си заслужава недей я купува. Ама недей и да я крадеш.

61 мнения
профил »
delqn47 каза на 27.06.2010, 09:48 ?. :

Купувайте си игрите....като сте гламави ;)
Grav3man,PC-то НИКОГА няма да умре!!!

1129 мнения
профил »
ToxicSean каза на 27.06.2010, 09:50 ?. :
Редактиран на 27.06.2010, 09:52 ?.

Много ясно - гламавия си плаща, както е било замислено, умния краде.
Баси нахалния си - не стига, че крадеш труда на хората, които се работят за да направят дадена игра, че и обиждаш тези, които не го правят. Иначе PC-то ти ще умре, 2-3 ритника и е в гроба. :)

247 мнения
профил »
TheStudge каза на 27.06.2010, 12:27 ?. :
Редактиран на 27.06.2010, 15:53 ?.

sean, смешен си .

1129 мнения
профил »
ToxicSean каза на 27.06.2010, 13:26 ?. :

guitar23, неграмотен си.

247 мнения
профил »
TheStudge каза на 27.06.2010, 15:54 ?. :

sean , тъп си .

1129 мнения
профил »
ToxicSean каза на 27.06.2010, 15:59 ?. :

Хубаво, сложи запетайка, ама разстоянието се слага след пунктуационния знак, не преди и след него.

720 мнения
профил »
Grav3man каза на 27.06.2010, 20:04 ?. :

Добре! Щом казваш! Но ще видиш, че ще дойде момент, в който ще се наложи дас и купиш конзола, защото просто няма да има повече сносни РС заглавия и ще трябва да даваш по 50 лева повече, защото PS3 още не е кракната, a когато излезе PS4 защитата и ще е дори на още по-високо ниво! А дори и да я кракнат, все пак ще се налага да даваш по 20 лева за празни Blu-Ray дискове, на които да записваш игрите...

61 мнения
профил »
delqn47 каза на 27.06.2010, 10:29 ?. :
Редактиран на 27.06.2010, 10:34 ?.

Ние крадем от едни,други пък крадат от нас и така!Навярно разбираш какво ти говоря,ако не....твой си проблем!
Колкото до PC-то...еми до колкото знам мнозинството го използваме,но щом казваш,че ще умира...

1129 мнения
профил »
ToxicSean каза на 27.06.2010, 10:37 ?. :

Най-ироничното е, че в България познавам конзолни геймъри, които имат повече оригинални PC игри от "ХАРДКОР" PC играчи. Именно това е причината всички да обявяват PC гейминга за мъртъв - само от една конзола се вадят десетократно по-големи печалби. И да, причината за това е пиратството.

6 мнения
профил »
Ryze каза на 27.06.2010, 10:58 ?. :

побаднах на шибан бъг, заради който трябва да почвам играта отначало. Е, не мисля да го правя.. поне за сега. Трябва да успокоя малко нервите, че едва не си го изкарах на монитора ми. Шитава работа..

17 мнения
профил »
Che каза на 30.06.2010, 12:37 ?. :

Не може да се оправи тоя бъг, ако е с една врата. Трябва да почнеш от началотo...

61 мнения
профил »
delqn47 каза на 27.06.2010, 11:17 ?. :

Не че нещо,но ако забранят PC платформите и PC-то ''умре'',хакерите и пиратите ще се ориентират да пиратстват повече конзолни игри(не че сега няма пиратски копия на конзолни игри,но в този случай ще се увеличат десетократно)!Не случайно производителите на компютърни игри го знаят това много добре иначе досега PC-тo да е ''умряло'' хиляди пъти!
А това дали се печели повече с конзоли,можеш да питаш Боби Котик с какво печели повече! ;)

1129 мнения
профил »
ToxicSean каза на 27.06.2010, 11:37 ?. :

Отново - Activision печелят най-много от конзоли. ActivisionBlizzard печелят най-много от PC, заради WoW-а.

1072 мнения
профил »
BoBiTy666 каза на 27.06.2010, 18:35 ?. :

Океан от глупости.Активижън също печелят най-вече от ПС!!!

61 мнения
профил »
delqn47 каза на 27.06.2010, 11:58 ?. :
Редактиран на 27.06.2010, 11:59 ?.

Окей,дори да е така се вижда,че заради игри като WOW PC геймингът винаги ще съществува!Просто някои игри са направени за PC,а не за някакви си конзолки!А и пак казвам,преминаването на някои гейм производители от PC на конзоли не спира и няма да спре по никакъв начин пиратството,защото то е НАВСЯКЪДЕ!

1129 мнения
профил »
ToxicSean каза на 27.06.2010, 12:00 ?. :
Редактиран на 27.06.2010, 12:01 ?.

Ама те не преминават с цел да спрат пиратството и да ти правят напук(което пак е бонус), те преминават защото на конзоли игрите им ще се продават и те ще си печелят. Иначе искам да ми направиш сравнение PC пиратството срещу най-пиратстваната конзола - Xbox 360. После ако искаш направи сравнение и с Wii и PS3.

61 мнения
профил »
delqn47 каза на 27.06.2010, 12:52 ?. :

PC-то няма да умре,защото много хора го изпозлват не само за играене,но и за други работи!Вие си вярвайте на глупостите,че PC-то щяло да умре,аз приключвам да споря!

6 мнения
профил »
Ryze каза на 27.06.2010, 16:45 ?. :

брат, не PC-то ще умре, а PC-геймингът.

720 мнения
профил »
Grav3man каза на 27.06.2010, 20:05 ?. :
Редактиран на 27.06.2010, 20:06 ?.

Е това имах аз предвид... Отиди се опитай да вършиш някаква работа на конзола! Те са създадени за игри 100%, докато РС е мултифункционално, но такива като нас българите все още смятат, че безплатен обяд има!

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 27.06.2010, 20:43 ?. :
Редактиран на 27.06.2010, 20:45 ?.

Айде пак обърнахте всичко на PC срещу конзоли, ако продължава да се пиратства много ясно, че PC-то ще е лишено от всички яки заглавия, но тогава ще бъдат хакнати и конзолите, каквато и защита да им сложат, просто ще останат единственна опция.
Жалко е ,че като платформа едно PC е много повече от една конзола и предлага много повече опции за настройки и модификаций на игрите.... dlc-та пачове ,ъпдейти- най-якото е взимаш по силен hardware по-старите игри вървят по-готино 16xMSAA.
PC геймърите ще сложат край на PC-то като масова гейм платформа със своята наглост, но докато има голями компаний като Blizzard,Valve,Ncsoft, който остават верни на PC-то това няма да се случи .

а да и за играта : не ми харесва, но ще я поиграя още преди alt+del

716 мнения
профил »
joar каза на 28.06.2010, 07:20 ?. :

DLC-та, пачове, ъпдейти..има ги и на конзолата. И стига с това AA, бокса и PS3 и двете поддържат AA.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 28.06.2010, 07:44 ?. :

Добре в момента играя Fallout 3 Game of the year edition, пуснал съм си 2 Мода ,единия Nuclear Winter ,другия е за повече pearks в играта, ако я играех на да речем Xbox 360 - тези модове нямаше как да ги пусна.
На скоро си купих ново PC , в момента играя играта с уникална графика на маскималните възможни настройки, разликата в картината от тази на Xbox-a e голяма (не е огромна, но е забележима)

-от по горе написаното смея да твърдя ,че Pc-то е по-добрата платформа за Fallout 3
плюсове:
играта е по-евтина,дистибуцията е по удобна през Steam,предлага по красива Графика,можеш да си разнообразваш гейминга с различни Мод-oве,контролера е въпрос на избор (keybord + mouse, xbox controller, Game pad logite A4)
минуси:
нужно модерно и скъпо PC за да я играеш с добър FPS,нужна е компетентност за да я подкараш оптимално с добрите настойки.

-Това мое твърдение е за много игри но не и за всички.
Pop, Assasins Creed, Force Unleashed - се играят по-добре на конзоли, контролера е по-удобен и са оптимизирани за въпростните конзоли

716 мнения
профил »
joar каза на 28.06.2010, 08:11 ?. :

Не оспорвам факта, че модовете са голямо нещо. Вярно е. Но също така трябва да се спомене, че ГОЛЯМА част от игрите в днешно време са прекалено трудни за модване заради директното портване от конзола. Другото всичко е въпрос на личен избор. На някой хора им харесва просто да извадят диска, да го вкарат и да играят. Това с онлайн дистрибуцията отпада - PSN Store и Xbox Live Marketplace ебат майката на Steam като скорост на сваляне, удобство и съдържание.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 28.06.2010, 09:13 ?. :
Редактиран на 28.06.2010, 09:14 ?.

Отпада, незнаех ,че има оnline дистрибуция за PS3 и Xbox.
Сигурно някой ден принудително ще се наложи да си всема конзола, но причината няма да е ,че е по добрата платформа, а липсата на достатъчно заглавия за моята платформа.
Като си купя и поиграя може и да ме изкефи :) знае ли човек ,нагаждаме се и свикваме да обичаме това което имаме.

Единственното заглавие, което наистина искам да играя е Red Dead Redemption, надявам се някой ден да излезне и за PC - не ми пречи да чакам.
Дори и тази игра се съмнявам да ме държи повече от месец ... докато The Old Republic - може да ме цеди с години

716 мнения
профил »
joar каза на 28.06.2010, 09:18 ?. :
Редактиран на 28.06.2010, 09:25 ?.

http://www.youtube.com/watch?v=vPp9_ye5Fh c :)
В пъти по-добра от Red Dead..

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 28.06.2010, 12:42 ?. :
Редактиран на 28.06.2010, 12:50 ?.

изглежда добре :)
и няма да излезне за PC никгога

716 мнения
профил »
joar каза на 28.06.2010, 13:40 ?. :

Все пак, ако някога се докопаш до PS3 с тази игра, я пробвай. Това е играта, която най-много се доближава до титлата "перфектна."

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 29.06.2010, 07:58 ?. :
Редактиран на 29.06.2010, 07:58 ?.

Ще я изпробвам :) ,ако мога

83 мнения
профил »
BrakeDown2 каза на 30.06.2010, 05:02 ?. :

Имаха шанс за сносна история.

Спойлери:
Например ако Разиа се беше оказала вместо джин някаква халюцинация на принца която го кара да прави това, което и илюзиите на брат му- брат му иска власт и затова не си даваше медалиона, а принца не го дава защото "брат му е луд" и "принца е недосегаем за влиянието на хилядогодишната армия, почти затрила цялата раса на джиновете и цар Соломон"...
Или вместо това, да имаше изненадващ обрат когато мацката влезе в меча- тя казва "магията на джин може да бъде победена само от друг джин" след като разкара принца из целия град без да си мръдне пръста за принца и накрая с един странен поглед му казва "Дай ми меча и ще ти покажа врага". Някой тука да НЕ очакваше да й светнат очите и принца да се подпали?

Много я претупаха :\


140 мнения
профил »
morg0mir каза на 30.06.2010, 13:46 ?. :

Боооже...3 години на вятъра.Превъртях я за 4 часа,по-скучна не можеше да е.

247 мнения
профил »
TheStudge каза на 30.06.2010, 17:04 ?. :

На мен играта ми хареса но има някой много големи минуси . Слаба история , не особенно добра бойна система а за камерата нямам думи , но платформър елементите обаче са супер ; )

241 мнения
профил »
mooncrosser каза на 30.06.2010, 23:04 ?. :

След като изиграх Kingdom Hearts 1 и 2 миналата седмица,последния бос не ми се видя "запомнящ"...

69 мнения
профил »
mirkosoft каза на 03.07.2010, 13:20 ?. :

На мен лично играта ми хареса много. Рядко изкарвам някоя игра до края. И като гледам класацията играта се харесва. Предлагам на сайта да направи рейтинг на геймърите, който да е паралелно с този на сайта. Защото като видях оценката на сайта почти се отказах ама добре че не го направих ... Още веднъж - страхотна игра.

2 мнения
профил »
DarknesNlight каза на 03.07.2010, 14:48 ?. :

превъртях е за 4 дни и останах малко разочарован поради факта че е толкова кратка и бойната система куца но игричката не е чак толкова лоша :)

296 мнения
профил »
TheOnlyHero каза на 05.07.2010, 11:26 ?. :

според мен принца е мн готин и и секси и бих го чукал

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 07.07.2010, 09:53 ?. :

оп оп оп

ако намерим начин, за теб принца аз ще пробия принцесата.
deal >!?

777 мнения
профил »
veluvian каза на 07.07.2010, 17:19 ?. :

Недоволни все има, пък играта води в класацията, а? :)

233 мнения
профил »
dareas каза на 14.07.2010, 15:45 ?. :

Жалка и тъпа игра. Само като видях малоумната бойна система, дървенията и грозното лице на принца я спрях. Развалиха една наистина много добра поредица игри-класики. Принца е най-грозното същество, което съм виждал. Да бяха копирали модела от WW, щеше да е по-добре!

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 02.09.2010, 18:15 ?. :

Преди секунди превъртях играта !
Трябва да кажа, че като цяло съм приятно очарован.
Играта на пръв поглед не изглежда добре, но изобщо не е за изхвърляне.
На етапи предлага нови неща постоянно и е доста приятна, битката с последния бос също е впечатляваща контрола над водата и другите умения заедно със системата за ъпгрейд не са за пренебрегване.

По десетобалната бих и дал 8ца.

31 мнения
профил »
spas каза на 04.09.2010, 12:28 ?. :

играта е яка ама е супер кратка

2 мнения
профил »
danitooo каза на 18.09.2010, 08:12 ?. :

играта е много яка ама как да я инстална штот ми иска някав код а никаде не пише къв е кода някои ако знае как да ми помогне нека да пише моля

2 мнения
профил »
kompani9692 каза на 16.01.2011, 15:25 ?. :

Много бъгове

1 мнения
профил »
dobri123 каза на 05.06.2011, 14:45 ?. :

bihte li mi kazali kakva e parolata na Prince of Persia: The Forgotten Sands

25 мнения
профил »
Prince of Bulgaria каза на 06.12.2011, 18:24 ?. :
Редактиран на 09.12.2011, 12:59 ?.

ЕДНА ОТ НАЙ ЯКИТЕ ИГРИ,ИГРАЛСАМ BСИЧКИТЕ ИГРИ ОТ СЕРИЯТА Prince of Persia ОСВЕН Prince of Persia 2 The Shadow and the Flame И Prince of Persia Clasic.АМА НАЙ СЕ ИСКЕФИХ НА Forgotten Sands,ВЕЛИКАТА Combo СИСТЕМА КОЯТО ИДЕАЛНО СЕ СЛИВА С АКРОБАТИКИТЕ И НОВИТЕ СИЛИ ПРЕТЕЖЯВА,ГРАФИКАТА,ИСТОРИЯТА,УЗВОЧЕНИЕТО И ВИДЪТ НА ПРИНЦА ВСИЧКО ЗА МЕН Е НА 6 ЗВЕЗДИ АНЕ 4 НО ТОВА Е МНЕНИЕТО НА АВТОРА И ГО ОВАЖАВАМ.МНОГО ЯКО СТАВА КЪТ МИ ИЗЛЯЗАТ 2 ГЕНЕРАТОРА,4 ЧОДОВИШТА С ЩИТОВЕ,30ТИНА СКЕЛЕТА И 10 ЧОДОВИШТА ОТ ОНЕЯ СИЛНИТЕ МЕЛЕТО МОЖЕ ДАСЕ ВОДИ ДО БЕЗКРАИ АКО ПЪРВО НЕ ОНИЩОЖИШ ГЕНЕРАТОРИТЕ,НА МЕН КАТ МИСЕ СЛУЧИ ПОЗАКАСНЯ МАЛКО ЩОТО МИСЛЕХ ЧЕ ГЕНЕРАТОРАТОРА Е 1 И БУМ ЦЯЛОТО ПОМЕШТЕНИЕ СЕ НАПЪЛНИ С ЛОШКОВЦИ СТАНА ГОЛЯМО МЕЛЕ,КАКТО ИДАЕ ИСКАМ ДА КАЖА САМО ЧЕ СЪЗДАТЕЛИТЕ СА СЕ СПРАВЕЛИ ОЛИЧНО БРАВО.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Prince of Persia: The Forgotten Sands

Превю:
Принцът на Персия претърпя какви ли не метаморфози – от герой на вълшебна приказка стана безмилостен депресар, шизофреник и дори забавен женкар. Какво следва?

новини:
Студиото Climax Studios работи по "необявен екшън платформър", който навява доста асоциации с екшън приключенската поредица на Ubisoft.
Ubisoft не се е отказала от поредицата си, но подобно на много други серии точно сега тя се нуждае от известна пауза, твърди шефът на Ubisoft Montreal.
Нов кадър от предполагаемата игра се появи на официалния форум на Ubisoft и отново засили спекулациите относно бъдещето на приключенската серия.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Prince of Persia 32
Prince of Persia: The Two Thrones 2
Prince Of Persia: The Sands of Time
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Watch_Dogs - видео ревю 149
Star Wars: The Force Unleashed II 125
Tomb Raider 103
The First Templar 91
Assassin's Creed: Revelations 90
Darksiders 2 87
Assassin's Creed 2 81
Grand Theft Auto V - Втори поглед 80
Assassin's Creed III 80
Dark Souls: Prepare to Die Edition 74