facebook facebook
 
 
ИГРИ » Xbox One
 
   
 
Portal Knights
Ревю | 24.05.2017 | автор: Емил Трифонов


оценка:
Производител:
Keen Games
Издател:
505 Games
Жанр:
Ролева игра
Платформа:
Xbox One
сайт на играта »

плюсове

разкошна приказна визия

наличие на ролеви елемент

сериозен потенциал за дълга игра

минуси

бойната система е малко недоизпипана

тъмните нощи са потискащи

Ще започна с едно признание - никога не съм играл Minecraft и честно казано не разбирам защо е тази истерия. ОК, за деца може и да е интересно, но едва ли някой сериозен геймър ще иска да се занимава с "игра", която няма история и реална цел.

С тези негативни мисли се захванах с новата Portal Knights на Keen Games. Няколко дни по-късно мнението ми все още не бе фундаментално променено, но пък не мога да си кривя душата - прекарах си добре с тази игра.

Влиянието на Minecraft тук е очевидно, но Portal Knights има две сериозни предимства, които правят играта значително по-интересна. Първо, графиката е много по-готина от ръбатия блокчест свят на Minecraft. И второ, битките са по-интересни и поне малко напомнят на реална екшън ролева игра. Извън това, концепцията в Portal Knights наистина не е кой знае колко различна. Започвате с вашия герой и едно произволно генерирано ниво, като целта е да събирате ресурси, да измайсторявате нови предмети и екипировка и в крайна сметка да отворите портала към следващото ниво. Въпросните портали са част от историята на играта, която е съвсем елементарна, но все пак я има. Злите сили са разкъсали реалността на различни светове и движението между тях става чрез портали.

Фокусът на Portal Knights е да завършите различни куестове, които идват с всяко ниво. Може да прекарате там колкото време искате, сражавайки се с враговете или пък търсейки някои от скритите тайни. Ще съберете много неща, които не е нужно да използвате, така че бъдете готови да изхвърлите много неща, от които не се нуждаете. Изграждането на сандъците ще ви помогне да увеличите хранилището си, но понякога ще трябва се върнете в нивото, където сте го построили, за да организирате нещата. Това е най-голямата основна разлика с Portal Knights, тъй като битките са основен елемент. Когато започнете да качвате нива, нещата стават по-лесни. Придобиването на XP, докато помагате на други герои, които срещате в различните нива, ви помага да настроите героя си и на свой ред дава умения и статистически бонуси. Така ще можете да избирате различни способности като умение за по-добро боравене с меч и по-бързо излекуване, стига да стоите неподвижно в продължение на 5 или повече секунди.

За съжаление, освен ключови предимства, Portal Knights има и някои сериозни недостатъци. Най-важно и най-разочароващо това е бойната система. На теория тя е супер - с десния тригър атакувате, а с левия заключвате камерата върху врага; А се използва за претъркулване извън опасността. Проблемът обаче е, че това "заключване" се активира доста късно, а докато не го направите, практически не може да ударите целта от разстояние (моят герой бе Archer). Също така, претълкуването е адски тромаво, защото не може да атакувате и да го правите едновременно. Трябва да сте напълно неподвижни, за да се случи и това малко убива смисъла. Понякога е възможно да заседнете някъде в терена, тъй като той е изграден от кубове и придвижването не е съвсем плавно. Най-гадни пък са дългите нощи, през които става супер тъмно и не може да видите почти нищо.

Визуално, Portal Knights е страхотна. Цветовете са ярки, моделите на героите са приятни и ще допаднат на всички. Музиката също е готина за фон.

505 Games и Keen Games са създали RPG с качествени екшън в лицето на Portal Knights. Това е игра, която можете да играете стотици часове на играта и все още да ви е толкова забавно, колкото и когато за първи път я пуснете. Разбира се, играта има проблеми, но проблемите ѝ не пречат на забавлението, което откривате в цялостния пакет.

Portal Knights е налична в момента за PlayStation 4, Xbox One и РС. Кодът ни бе предоставен с любезното съдействие на 505 Games. 

напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Destiny 70
Limbo 28
Ni no Kuni: Wrath of the White Witch 16
Deathspank 9
Mass Effect: Andromeda 4
Mass Effect: Andromeda - втори поглед 3
Persona 4 2
Mass Effect 2
Has-Been Heroes 1
Jeanne D’Arc 1