facebook facebook
 
 
 
   
 
PlayStation VR вече е намален
22.11.2017

В рамките на едва три години шлемът за виртуална реалност PlayStation VR успя да извърви пътя от чертежите и поточната линия до един от водещите продукти в развлекателната индустрия. Изумително постижение, предвид факта, че на практика говорим за изцяло нова игрална платформа, понесла в себе си всичко онова, което геймърите винаги са свързвали марката PlayStation – иновативност, ефектен дизайн, интуитивна употреба.

PlayStation VR стъпи на българския пазар на 24 януари и вече може да се похвали със солиден каталог от заглавия във всички жанрове, предлагащи по нещо за всеки вкус – от главозамайващи приключения (Robinson: The Journey, Skyrim), през адреналинови шуутъри (Farpoint, предстоящият Doom VFR), автомобилни надпревари (Driveclub VR, DiRT Rally), космически битки (Eve Valkyrie) и смразяващи хоръри (Resident Evil 7, Here They Lie) до преживявания от филмов тип, на които биха могли да се насладят дори и хора, които тепърва хващат контролер в ръце (Ocean Descent сегмента от VR Worlds, свободният полет от Eagle Flight).

При пазарната поява на PlayStation VR никой не поставяше под съмнение технологическите възможности и страхотната функционалност на новия член от семейството на Sony, но много от геймърите се притесняваха от липсата на достатъчно заглавия за платформата и от това PlayStation VR да не остане нишова технология, която да залага на зрелището, а не на същинската игра. Както видяхме, към днешна дата от Sony успешно пребориха притесненията им, а преминаването към VR териториите на доказано хардкор заглавия като Doom и Gran Turismo Sport и обявяването на експериментални проекти като Inpatient, които наистина ще се играят по различен начин, възползвайки се максимално от възможностите за пълно съпреживяване, давани от VR хедсета, показаха на скептиците, че не става дума за поредната джаджа, която ще омръзне бързо на производителите и играчите.

Именно в този момент, когато PlayStation VR е стъпил уверено на игралната сцена, идва и първата наистина солидна промоционална оферта за хедсета на Sony, чиято цена ще бъде намалена с 50% за периода от 23 до 26 ноември. Всеки, който все още не е приютил виртуалната реалност в дома си, може да се сдобие с най-модерния млад представител от задружното PlayStation семейство в магазините на единствената специализирана верига за компютърни и видеоигри в България – Pulsar Games, както и онлайн, с безплатна доставка, на www.pulsar.bg. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
PS4

новини:
Предложението важи само онлайн в PlayStation Store до понеделник, 12ти февруари.
Достъпно за всички играчи, включително и за настоящите PlayStation Plus абонати.
Рекламата с най-голям бюджет за позициониране (11,5 млн. долара) е “Star Wars Battlefront II: Heroes Are Born” за едноименния шутър.

Превю:
Предимства на най-добрите игрови конзоли на пазара в момента.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122