facebook facebook
 
 
 
   
 
PlayStation 5 идва по Коледа догодина, ще има революционни промени по контролера
07.10.2019

Въпреки, че PlayStation 5 бе вече потвърден официално, от Sony започват полека да вдигат и завесата над детайлите около следващото издание на хитовата си конзола. PlayStation 5 ще се появи на пазара за коледните празници следващата година.

Тя ще включва две значителни промени в контролера си. Първата от тях е т.нар. "haptic feedback" – технология, която вече бе внедрена при VR комплектите. Там тя можеше да бъде открита в специална жилетка или в самите VR шлемове и общо взето пресъздава чувство на допир върху вашето тяло, идентично на това което получавате в играта като сила и място (бел. авт. – Лъжицата не е истинска, лъжицата не е истинска, лъжицата не е истинска…) Сега тази технология ще бъде внедрена в контролера на конзолата, където ще замести досегашната вибрация, с която сме свикнали от петото поколение конзоли насам (Nintendo 64, PS1).

Освен нея, от Sony ще внедрят и технологията за "адаптивни спусъци", която ще бъде налична в предните L2 и R2 бутони. Тази технология позволява на тези бутони да окажат съпротивление на пръстите на играча, идентично на това, което среща героя ви в играта. По този начин вие ще можете да „почувствате“ твърдостта на спусъка на оръжие, съпротивлението на тетивата на лък и т.н.

В комбинация с haptic feedback-а, тези две технологии се очаква коренно да променят начина, по който усещаме и възприемаме игрите. Нещо повече – различни gamedev студия вече са започнали да получават тестови версии на контролерите, за да се запознаят особеностите на новите технологии. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Playstation 5

новини:
Sony и EA отложиха гейминг планове за тази седмица, заради избухналите размирици в САЩ.
Онлайн събитието, на което Sony ще покажат първите заглавия за новата си конзола, ще се проведе късно в четвъртък вечерта.
Какво са ни подготвили за него Sony - ще разберем в средата на следващата седмица.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122