facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Painkiller: Resurrection
Ревю | 02.11.2009 | автор: Иво Цеков


оценка:
Производител:
Homegrown Games
Издател:
JoWood
Жанр:
Шутър
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Практически няма, освен за убиване на малко време и нервни клетки

минуси

Лош дизайн на нивата

Остаряла графика

Безумни противници

Бъгове

Оригиналната Painkiller от 2004 г. представляваше опростен, но все пак динамичен шутър, който напомняше за класиките Doom и Quake. С това играта успя да си извоюва малка ниша, но изглежда че тя е тотално изчерпана, защото новият Painkiller: Resurrection представлява аматьорски опит да се използва името на поредицата за заблуда на неподозиращите фенове. 

Но не се получава!

„Историята” в играта изглежда съшита с бели конци от произволно нахвърляни думи като „ЦРУ”, „мафия”, „наемен убиец”, „демони” и т.н. Представена като некадърна имитация на стила на Max Payne, тя е по-скоро извинение за започване на екшъна. В това, разбира се, няма нищо лошо, когато играта е качествена и динамична, но тук случаят далеч не е такъв. Опростеният геймплей понякога може да се окаже изненадващо приятен и зарибяващ, но Painkiller: Resurrection е прекалено проста, за да влезе дори и в тази категория.

Абстрахирайки се от глупавия сюжет, играта ви поставя в ролята на Уилям Шърман, чиято кариера на наемен убиец е претърпяла тотален обрат и след неуспешна акция той се озовава в Ада – място, което не е особено дружелюбно. Въпреки че дизайнът на шестте нива е приемлив по някакъв почти извратен, олд-скуул начин, няма как да се абстрахираме от факта, че енджинът на играта е на цели пет години, а и преди време пак не беше впечатляващ. Самата структура на нивата е практически безсмислена и те представляват просто големи пространства, през които трябва да преминете, ако разбира се, не се окажете заложник на клаустрофобичната мисъл на авторите, в резултат на което ще прекарате доста време в опити да откриете какво следва да се направи.

Стрелба, ама по какво?

Солта на всеки шутър са оръжията и враговете, срещу които може да ги използвате. И ако първите все пак са интересни и предлагат известно разнообразие с двойния си режим на стрелба, то противниците са едни от най-нелепите, които може да срещнете из виртуалните светове. Те се отличават с тотална липса на интелигентност, която ги кара да се стремят само и единствено към вас, без оглед на терен, предмети или каквато и да било тактическа мисъл. Тъй като това не винаги е възможно, често ще станете свидетели на гледки, при които противниците ви остават заклещени някъде или пък се появяват от нищото точно пред или дори върху вас.

Ако сте твърдо решени да се борите с играта, може би се надявате, че ще имате късмет с ко-оп мултиплеъра. Все пак, той беше рекламиран от издатели и автори като допълнителен режим и не съществува в оригинала. Е, и тук нещата не са по-розови, защото ще трябва да го активирате ръчно или да чакате допълнителната поддръжка, която отново ни обещават.

На есен с песен

Авторите на Painkiller: Resurrection вероятно ще възразят на всички аргументи защо играта им е чисто прахосване на хард диск с това, че е  олд-скуул шутър, който цели да ви даде неподправено забавление и мускулна треска на дясната ръка от работа с мишката. Но с бъгавия геймплей, скучния дизайн на нивата и практически нефункционалния мултиплер, Painkiller: Resurrection просто няма място в магазина, камо ли на машината на всеки уважаващ себе си геймър. Очевидно е, че олд скуул идеята трябва да отиде на поправителен изпит. 

 
системни изисквания
OS: Win XP/Vista; CPU: Intel Core 2 Duo 2.4 GHz; 1 GB RAM. Video: GeForce 7800 или ATI Radeon 3800
напиши коментар
 

28 мнения
профил »
jericho891 каза на 03.11.2009, 18:19 ?. :
Редактиран на 03.11.2009, 18:21 ?.

Наистина очаквахме повече от Painkiller: Resurrection но уви тея от Homegrown Games просто са си лепнали логото и това е малко барнато по ефектите някое друго тъпо чудовище просто нямам думи ептем осраха поредицата.


А и до автора браво за труда :)

203 мнения
профил »
Fanatic каза на 03.11.2009, 18:53 ?. :

НЕЩАСТНИЦИ! РАЗВАЛИХТЕ ПОРЕДИЦАТА!
Нема ли некое свестно студио да направи един Пенкилер кат хората?

247 мнения
профил »
TheStudge каза на 03.11.2009, 19:01 ?. :

Немога да повярвам че играта е с оценка ч ЛоЛ може да е боклук но каде каде по нае*ани игри съм играл а тук ги има с оценки 3 или 4 :D

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 03.11.2009, 21:38 ?. :

"...кариера на наемен убиец е претърпяла тотален обрат и след неуспешна акция той се озовава в Ада..."

WTF!? "Spawn" anyone?

207 мнения
профил »
Jedi Knight каза на 03.11.2009, 21:42 ?. :

Иска им се да прилича на Spawn :D

707 мнения
профил »
sturba каза на 03.11.2009, 22:09 ?. :

Its Jowood afterall...Кво да очакваш от тея идиоти аз тяхна игра добра освен NfH не съм играл...

200 мнения
профил »
Hibernate каза на 03.11.2009, 22:54 ?. :

:D То само като видях че JoWood са правили играта,с нищо не се очудих когато си я инсталирах и цялата беше бъгясала... да не говорим за графики... едни и същи чудовища,еднакви оръжия и прочие... провал... JoWood ги бива за NFH! За нищо друго.

86 мнения
профил »
Children of Bodom каза на 03.11.2009, 23:04 ?. :

Първия пик :D:D:D

1124 мнения
профил »
vanmx каза на 03.11.2009, 23:34 ?. :

Предвид факта че това е мод направен от аматьори не е толкова зле. Освен това доколкото разбрах, когато си купиш тази игра, тя идва в комплект заедно с оригиналния Painkiller и продълженията Overdose и Battle out of Hell, при това на съвсем прилична цена. Така че това плюене в адрес на играта не е уместно, просто защото тази игра не минава за нещо сериозно. Това че енждина е стар няма значение, защото и досега игрите с такава добра физика са рядкост. Нещо като е направено да бъде добро си остава такова, независимо колко време е минало.

601 мнения
профил »
Seigar -X- каза на 04.11.2009, 03:56 ?. :

Ако беше мод, щеше да мине.... Но то е офицялно продължение и това няма да мине.

366 мнения
профил »
Mersin каза на 04.11.2009, 08:21 ?. :

Най-еднообразната игра на всички времена,чудя се как още я играят.Признавам инсталирах си демото,но само за да видя какъв боклук са направили.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 04.11.2009, 09:11 ?. :

Супеееееееррр, скапана игра !!!
Скоро не бях чел подобно ревю :D После задължително ще го прочета хахаха

123 мнения
профил »
turbo_4i4ka каза на 04.11.2009, 09:50 ?. :

Ей, срама нямат тия хора, убиха детското в мен с некадърието си! Спомням си, че май някъде прочетох за официална 2ра част, но покрай тези модове едва ли ще доживея да я видя.

1124 мнения
профил »
vanmx каза на 04.11.2009, 12:37 ?. :

Оригиналния Painkiller е номер едно и това си е. Само като махнаха възможноста да заковаваш гадовете по стените с колчета и смениха якия траш метъл интструментал засраха доста играта. Останалото няма какво да се коментира.

142 мнения
профил »
Warpld каза на 04.11.2009, 14:34 ?. :

Г-н Церов очевидно е пуснал играта и е попълнил в статията няколко свои мнения, но аз по-брутално преписване от чужда медия в game журналистиката не съм виждал.
Открийте двете разлики:
http://www.gamespot.com/pc/action/painkillerresur rection/review.html?om_act=convert&om_clk=gssumma ry&tag=summary;read-review
О, и главният герой не се озовава в ада, а в Purgetory, което е по средата между ада и рая.
Иначе оценката е съвсем заслужена.

562 мнения
профил »
ivo tsekov каза на 04.11.2009, 15:42 ?. :

Ако трябва да съм откровен, първата ми мисъл беше изобщо да не отговарям на такъв коментар (думата "обвинение" дори не искам да използвам), но когато погледнах въпросния линк, реших, че честта на списанието и собствената ми скромна милост трябва да бъде защитена.
На първо място е несериозно да се твърди, че материал за толкова посредствена игра като Painkiller: Resurrection се нуждае от плагиатстване. Занимавам се с компютърни игри вече повече от 14 години и мога да преценя кога една игра не става; не са ми необходими чужди мнения, които да подкрепят или отхвърлят моето.
Приликата с игрите от поредицата "Max Payne" се натрапва още от началната "анимация", макар колегите от Gamespot да не са го отбелязали, вероятно защото са счели, че имат достатъчно негативни черти, за които да се захванат. Потресаващият дизайн на нивата става очевиден само минути по-късно, когато може с часове да се лутате на втория етаж, без да разберете какво трябва да направите. Енджинът на играта, наречен PAIN - о, колко прави са, че да играеш продукт с него е болезнено - е създаден за оригиналната игра от 2004 г. и проста справка с интернет - защото ние, "преписвачите" обичаме да проверяваме нещата - показва, че не е сред флагманите на графичните продукти. Останалите споменати проблеми ще откриете без много напрягане, стига да имате нерви да продължите с играта.
Колкото и да сме толерантни, не можем да отречем, че сме в края на 2009 г. и игри като Painkiller: Resurrection нямат място на едно ниво с CoD: Modern Warfare 2, Borderlands и др. Не е необходимо да си гений или да ползваш чуждо ревю, за да разбереш, че играта не струва. Хората от JoWood трябваше да се откажат от цялата работа, когато объркаха демо версията на играта - беше си чисто знамение.
А, и още нещо - името е Цеков. Иво Цеков :)

1 мнения
профил »
NitrousX3M каза на 05.11.2009, 12:45 ?. :

Иво, напълно те разбирам да защитаваш своята чест но недей и тази на списанието, защото нерядко сме хващали твои колеги да си copy/paste-ват ревютата. Като най-запомнящ се пример се сещам за една от онези малки публицистични статиики дето бяха на втората страница,където някой явно или го мързеше или му липсваше въображение,та просто беше превел 1 narration от GameTrailers.com ДОСЛОВНО!

693 мнения
профил »
perro каза на 05.11.2009, 18:21 ?. :

да да да....

1565 мнения
профил »
n00b каза на 05.11.2009, 13:34 ?. :

Тази игра е подигравка с геймърите.

30 мнения
профил »
SEcurityW0rm каза на 05.11.2009, 18:58 ?. :

Въпросче зарежда гробишето 2 левел .. изпадам от картата фатал еррор съобшение за
2 стотни, изхварляме. Защо? Обосновете отговора си :)

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 05.11.2009, 20:18 ?. :

Причината и обосновката - играта е боклук пълен с бъгове

150 мнения
профил »
Алми каза на 06.11.2009, 18:50 ?. :

vanmx е напълно прав- стига сте се нахвърляли върху играта, това е просто МОД! При това вие не плащате само за него, а и за всички игри от серията. Играта е просто като бонус, като благодарност за феновете през всички тези години. Да, нивото й е ниско. Но защо всички й се нахвърляте? Та тя е правена без пари!

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 15.02.2010, 11:24 ?. :

Егати скучната и тъпа работа. Първият Painkiller ми хареса, но защо трябва да ми развалят доброто впечатление. Пожелавам на всички геймъри, да бъдат затрупани от качествени и хитови игри в бъдеще време!

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 19.10.2011, 12:31 ?. :

.................

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 19.10.2011, 14:20 ?. :

Жалкооо прооосто жалко..

1335 мнения
профил »
sollider каза на 26.11.2011, 18:34 ?. :

Аз пък даже успях да я превъртя... но едва-едва и то благодарение на МАЛОУМНИЯ дизайн на нивата... 1000 кв. километра площ, тук-таме някакви кораби наслагали отгоре й, колкото да не е празна (става въпрос за последното ниво), но докато намериш мястото, на което трябва да убиеш онзи ангел ще минат и часове... Играта не може да стъпи и на малкия пръст на първите 2 части. Явно, както е споменато в статията, създателите са разчитали на успеха, който първите 2 игри пожънаха преди няколко години, но всички, имали привилегията да изиграят PK и PKBE би казал, че новата им игра не представлява нищо повече освен помия в сянката на добрите стари класики.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Painkiller: Resurrection

новини:
Създателите на експанжъна обещават шутър "като едно време", в който просто стреляте по всичко, което се движи. А тук ще имате доста мишени.
Нова Painkiller игра, нов разработчик. Поляците от People Can Fly отново нямат пръст в този шутър. Този път той е поверен на Homegrown Games...
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Painkiller: Overdose
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Duke Nukem Forever 280
Crysis 2 200
Call of Duty: Modern Warfare 2 139
Battlefield 3 133
Call of Duty: Modern Warfare 3 121
RAGE 98
Crysis 3 74
Call of Duty: Black Ops: сингъл и кооп 74
Call of Duty: Ghosts 70
Bulletstorm 69