facebook facebook
 
 
 
   
 
PS4: Бъдещето сега
20.02.2013

Информация от последния час - шоуто ще бъде доста дълго.

Всичко, което се случи по време на него пък ще бъде отразено в този непрекъснато ъпдейтван материал. Настанете се удобно и приятно четене!

Представянето започва с тържествена музика и ефектно светлинно шоу. Лазери на сцената. Следва слайдшоу с известни герои на PlayStation и поредица от кратки клипове от игри като Uncharted, Ratchet&Clank, God of War и др. Кадри от легендарния анонс на оригиналния PlayStation и рекламата с Crash Bandicoot.

Андрю Хаус е първият, който ще излезе на сцената. Поздрави за всички, които присъстват и гледат събитието по цял свят. Днешният ден ще маркира повратен момент в историята на PlayStation, твърди Анди и нямаме причина да се съмняваме в това. Предстои ни да видим как ще бъде засилена PlayStation екосистемата.

В изказването си Хаус набляга на силата на PS Vita като портативна система, която може да бъде използвана пълноценно и в уюта на дома. PSN заглавия като Unfinished Swan и Journey също са споменати като изненадващи хитове. Днес ще ви покажем как изглежда бъдещето на игрите, създадено специално от разработчици за геймъри.

Каза го - PlayStation 4! Официална е!

На сцената излиза водещият архитект на PlayStation 4 - Марк Сърни. Безспорно легендарно име, което се свързва с игри като Crash Bandicoot, Ratchet&Clank, Jak&Daxter и много други хитове от три поколения PlayStation конзоли. Сърни разказва с какво PS4 ще е по-различна от всичко, което сме виждали до сега. Ключов момент е ролята на разработчиците - ако те са доволни от платформата, това е гаранция за силни игри. Именно поради това е избрана архитектура, близка до тази на РС, както и цели 8GB RAM.

DualShock 4 е следващият голям анонс - виждаме го за пръв път съвсем официално в ръцете на Марк Сърни. Той ни обещава още по-добра вибрация, никакъв лаг, както и няколко нови характеристики - тъчпад, аудио жак и Share бутон, както и т.нар. light bar за по-лесна идентификация.

Време е за първото технологично демо, то е от Unreal 4 енджина. То е последвано от демо с физичния енджин Havok.

Идва време и за първият PlayStaion 4 ексклузив. Той е творение на Sony Japan Studio и представлява доста интересно екшън приключение с изразителна графика и леко хумористична визия, типично в духа на серия като Ratchet&Clank. Играта обаче се казва Knack и по всичко личи, че ще трябва да запомним това име.

Отново към Сърни, който ни обяснява как PlayStation 4 ще може да влиза в състояние на хибернация само с натискането на един бутон, както и че ще може да даунлоудва и ъплоудва данни и видео клипове с реален геймплей в режим на заден фон. Последното става с бутона Share, така че социалният елемент очевидно ще бъде добре застъпен. По думите на Сърни споделянето на видео клипове от игрите ни ще трябва да стане толкова популярно, колкото е споделянето на скрийншотове в момента. Интеграцията на смартфони и таблети, заедно с вече традиционната PS Vita, също е силно изразена. Накрая дигиталните игри, които сваляте, вече ще могат да се играят в реално време и без никакво забавяне.

Дейвид Пери, основател на Gaikai, излиза за да ни представи новата облачна система около PS4 - една глобална социална мрежа за сериозен гейминг. Отново Share бутонът е на преден план, тъй като с него ще можем да предаваме на живо игра от нашата конзола на приятелите ни. В реално време и с възможност за комуникация на момента. Една от потенциалните ползи е, че в такъв случай можем да получим директна помощ от приятел. PS Vita пък ще се превърне в ключов партньор на PS4, с чиято помощ ще може да стриймваме PS4 игри на портативната конзола - демонстрацията е с новата игра Knack. Облачната инфраструктура ще бъде пусната на няколко етапа, завършва Пери. PS4 ще може да стриймва PSX, PS2 и PS3 игри през облака.

Следват кратки клипове между които такива със самия Шуней Йошуда, шеф на Sony Worldwide Studios, Дейвид Кейдж от Quantic Dream, Стиг Асмусен, шеф на Sony Santa Monica и шефът на Ready at Dawn, които изказват позитивни мнения за новата конзола.

Съоснователят на Guerilla Games е на сцената, едва ли има съмнение, че става въпрос за Killzone: Shadowfall - вторият PS4 ексклузив. Сагата на битката между Хелган и Векта продължава в следващото издание на футуристичния шутър. Историята в новата игра - вдъхновена от разделения Берлин по времето на Студената война - изглежда още по-мрачна и реалистична, а визията й е безупречна.

ОК, затегнете коланите, защото е време за трети PS4 ексклузив и той идва от майсторите на рейсинга Evolution Stuidos. Този път обаче не става въпрос за нов MotorStorm, а за Drive Club - играта, която студиото винаги е искало да направи. Отборно-базиран рейсър, концепцията за който е съществувала десетина година, но досега е била спирана от несъвършената технология.

InFamous: Second Son - ето го потенциалният втори супер хит, дело на Sucker Punch. Продължението на приключението, започнало с Коул МакГрат, ще намери нова реализация в новия проект на студиото, подарило ни още Sly Cooper.

Един от най-големите визионери на това поколение Дейвид Кейдж очевидно ще продължи да ни радва и през следващото. Съоснователят на Quantic Dream е на сцената, за да представи ново технологично демо. То за пореден път ще постави нови стандарти в графиката и техническите характеристики. Емоциите и гримасите на героите ще играят основна роля и отново благодарение на неподправената мощ на PlayStation 4.

Поредната перла в короната на студията на Sony е представена от английските творци от Media Molecule. Студиото, създало LittleBigPlanet има нови планове за ентусиазираните PS4 геймъри, които могат да правят дигитални скулптури с помощта на PS4 и контролера PS Move.

Йошинори Оро от Capcom обяви, че компанията подготвя нова версия на своя собствен MT Framework енджин, специално за PS4, както и още един съвсем нов енджин, който пък ще се използва в играта Deep Down за PS4. Все още не е ясно дали това е PS4 ексклузив, но по-скоро няма да бъде предвид, че правата се държат от Capcom, а не от Sony. Презентацията на представителя на японската компания потвърди още, че името на новата конзола на японски ще бъде произнасяно с английската цифра "четири" (four), а не японската дума за същата цифра, която звучи като "смърт".

Друга японска компания - Square Enix - също ще си партнира със Sony за новата конзола и дори демонстрира нова технологична презентация, базирана на енджина Luminous. Благодарение на PS4 нашите възможности се увеличават многократно, обявиха двамата представители на Square Enix и тийзнаха нова Final Fantasy игра, която ще видим на Е3 2013.

Време е за Ubisoft да засвидетелства верността си към Sony. Френската компания е представена лично от своя шеф и съосновател Ив Гилемо, който не пропуска да спомене следващия коз в каталога на издателя. Предстои демо на живо на Watch Dogs, което ще ни покаже живия и свързан свят на играта.  

Освен това други външни компании, които вече са се ангажирали с PS4 игри са имена като EA, Activision (и общото им партньорство с Bungie, което ще доведе Destiny на PS4), Double Fine и Platinum Games.

Това обаче е ИНТЕРЕСНО - Blizzard и Sony в стратегическо партньорство. Залата е изненадана, но Diablo 3 е официална, при това както за PS3, така и за PS4. Един от последните силни РС ексклузиви падна в жертва на топлите отношения между Blizz и Sony, но както представителят на издателя ни напомни в презентацията си, Blizzard всъщност стартира като производител на конзолни игри. Изложението PAX East ще бъде следващото място, където ще видим Diablo 3 за PS3 и PS4.

С това и кратката презентация на Bungie относно техния нов онлайн шутър Destiny завърши и прес конференцията на Sony. Като цяло тя показа добър баланс от вътрешни ексклузиви (с основни кандидат-хитове Killzone Shadowfall и InFamous Second Son) и важни партньорства с големи издатели като Capcom, Ubisoft и Activision. За пореден път летвата е вдигната високо, а най-голямата радост остава за нас, геймърите, след като получихме гаранция, че още едно конзолно поколение ще можем да се радваме на чудесни заглавия и спиращи дъха иновации.
 

напиши коментар
 


346 мнения
профил »
Gusto каза на 20.02.2013, 23:10 ч. :
Редактиран на 20.02.2013, 23:11 ч.

Очаква ни дълга безсънна нощ...

598 мнения
профил »
XENOpz каза на 20.02.2013, 23:37 ч. :

Ами честито, предполагам. Аз пък нямам PC2 да чакам, така че ще се наспя спокойно. :P

PS: Знам, че компютрите се ъпдейтват много по-често и на практика няма официално разделяне на машините по поколения. Постът по-горе е изцяло с хумористична цел.

1126 мнения
профил »
vanmx каза на 21.02.2013, 00:06 ч. :

Показаха и някаква игра с колички... Driveclub

346 мнения
профил »
Gusto каза на 21.02.2013, 00:11 ч. :

Driveclub и inFAMOUS не бяха лоши, но видеото от Killzone засега най-много ми хареса!

1126 мнения
профил »
vanmx каза на 21.02.2013, 00:13 ч. :
Редактиран на 21.02.2013, 00:16 ч.

И на мене тоя килзон ми се стори клиширана тъпня. То по-зле и от crysis 2/3, които всъщност копира. Много CoD игри взеха да стават. Първия PS4 екслузив ще е поредното такова.... супер :)

560 мнения
профил »
dogma каза на 21.02.2013, 00:14 ч. :

InFamous Second Son e моята игра! Но гадният стрийм непрекъснато се чупи или е без звук, независимо от кой сайт гледам.

77 мнения
профил »
Kailox каза на 21.02.2013, 00:18 ч. :

http://www.gamespot.com/features/playstation-meet ing-2013-ps4-announcement-6403818/?tag=Topslot%3b PlaystationMeeting2013Live%3bWatchThePlaystationM ee

Който иска да гледа на живо

346 мнения
профил »
Gusto каза на 21.02.2013, 00:34 ч. :

Да, на японците от Capcom за пореден път английският им е на ниво! Добре, че имат най-накрая шибан преводач! Демото им - meh...

560 мнения
профил »
dogma каза на 21.02.2013, 00:36 ч. :

Хахаха, големи са скици, да. Човек би си помислил, че все пак ще научат един език.

346 мнения
профил »
Gusto каза на 21.02.2013, 00:45 ч. :

Gabe Newell появи ли се и покаже ли това, за което всички мечтаем ще трябва да викам линейка, че инфарктът е неизбежен...

506 мнения
профил »
Azriel каза на 21.02.2013, 00:46 ч. :
Редактиран на 21.02.2013, 00:58 ч.

аз си гледам GT и немам проблем.Повечето неща на тази конференция са технологични демота аз сега си харесах демото на Quantic Dream .Проблема е че те всички изглеждат страхотно, но това не са реални игри а просто рекламни клипчета .
Бре тоя от Blliz от де го изкопаха.

560 мнения
профил »
dogma каза на 21.02.2013, 00:49 ч. :

Да, сега стриймът като че ли се закрепи, но до преди малко беше мъчение. Добра селекция от ексклузиви плюс важен third-party съпорт. Омаквам да закрият с нещо силно, може би Sony Santa Monica...

195 мнения
профил »
StupidJupiter каза на 21.02.2013, 00:46 ч. :

Watchdogs! И на французина английския не му се отдаваше :)

560 мнения
профил »
dogma каза на 21.02.2013, 00:52 ч. :

Blizzard WTF?!

77 мнения
профил »
Kailox каза на 21.02.2013, 00:53 ч. :

http://www.ustream.tv/channel/playstation-live--- english-3
Тук е по добре

1126 мнения
профил »
vanmx каза на 21.02.2013, 00:55 ч. :

Diablo III за PS4 :)

560 мнения
профил »
dogma каза на 21.02.2013, 01:00 ч. :

И за PS3 :)

506 мнения
профил »
Azriel каза на 21.02.2013, 01:14 ч. :

Dogma според мен Naughty Dog ще закрият,но няма да се разсърдя ако Santa Monica покажат нещо ново различно от приключенията на злия касапин Kratos.

506 мнения
профил »
Azriel каза на 21.02.2013, 01:06 ч. :

Бахти как ги поканиха на сцената първо Близард после Активижън.

346 мнения
профил »
Gusto каза на 21.02.2013, 01:08 ч. :

Бива, не беше зле като цяло...

1126 мнения
профил »
vanmx каза на 21.02.2013, 01:12 ч. :
Редактиран на 21.02.2013, 01:14 ч.

Изгледах цялото нещо и съм разочарован. Не показаха работеща конзола, нито геймплей в реално време, нито външния вид на конзолата. Трейлърчета няма какво да ги коментирам, защото никога не показват реално какво ще представлява играта. А пък това което трябваше да бъде геймплей кадри, вървеше с 30 кадъра и графика като на PS3/Xbox 360.
Един час обясняваха колко cool е cloud технологията и PSN. След това за пореден път искаха да ни накараме да си мислим, че ония вибратори със светещите топки отпред са бъдещето на гейминга. Слаба работа като цяло.

1076 мнения
профил »
Deroni76 каза на 26.02.2013, 16:29 ч. :

Ти пък... Доколкото си спомням, показаха геймплей на Watch Dogs и Killzone. Също така тийзърът на Drive Club също беше в реално време.

А и ти какво искаш, да дойде PS4 и изведнъж, ето ти супер яки размазващи графики и физика. Трябва му време за това нещо. Трябва технологията да се развие. Почакай 3-4 години и ще видиш разликата.

560 мнения
профил »
dogma каза на 21.02.2013, 01:12 ч. :
Редактиран на 21.02.2013, 01:13 ч.

Колеги, усещате ли, че всъщност не показаха самата конзола, а само контролера?

506 мнения
профил »
Azriel каза на 21.02.2013, 01:16 ч. :
Редактиран на 21.02.2013, 01:37 ч.

конспирация братле.Някои боксджия се е вмъкнал в бекстейджа и е отмъкнал конзолката и понеже нямат резевна са решили да я покажат на Е3.
Не знам дал8и си обърнал внимание но клипчето на InFamous имаше базик.Датата на всички камери в клипа беше вчерашната.Винаги съм харесвал подобни тънки базици.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 21.02.2013, 01:18 ч. :

не са готови на 100% с дизайна още.

346 мнения
профил »
Gusto каза на 21.02.2013, 01:19 ч. :

Еми не могат да покажат всичко наведнъж. Сега само ни тийзват, разкриват някои от новостите и общо-взето показват, че ще изкарат конзолата по-рано от новия xbox и няма да останат назад както беше с PS3.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 21.02.2013, 01:26 ч. :

нещото което направи Xboxa по-успешен беше точно това
по-лесен хардуер и по-раннен релийс, сега сони държът лесен хардуер и раннен релийс, показаха, че ще работят със всички големи и това беше най-важното.

346 мнения
профил »
Gusto каза на 21.02.2013, 01:37 ч. :

Еми да, + това дори когато започнат да излизат първите заглавия ще е още твърде рано да изказваме крайни мнения за конзолата. Тепърва ще видим на какво точно са способни новото поколение конзоли. Някои от съвсем първите игри за xbox360 бяха почти на нивото на xbox, ако не и дори малко по-зле, но после нещата тръгнаха стремглаво нагоре. Ще видим накъде ще духа вятърът за в бъдеще...

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 21.02.2013, 01:24 ч. :

Where is the PREORDER BUTTON.
PREORDER PREORDER NOW.

506 мнения
профил »
Azriel каза на 21.02.2013, 01:44 ч. :
Редактиран на 21.02.2013, 01:46 ч.

Забелязахте ли кой липсва.EA нещо ги беше хванала липсата, но саъм сигурен че ще наваксът по някакъв начин.

529 мнения
профил »
ildana каза на 21.02.2013, 01:58 ч. :
Редактиран на 21.02.2013, 02:00 ч.

21.02.13 PS4: Бъдещето сега
21.02.13 PS4: елитът вече се събира 1
20.02.13 PS4: конкурсът за лого наближава своя край 2
20.02.13 PS4: Sony регистрира облачен домейн
20.02.13 PS4: анонсът потвърден и от Arc System Works 2
PS4: шефът на Quantic Dream е в Ню Йорк
20.02.13 Присъствието на Дейвид Кейдж все още не е потвърдено, но другият от двойката лидери на студиото Гийом де Фондамие ще присъства на събитието на Sony.
20.02.13 PS4: Sony Santa Monica също готви анонс?
20.02.13 GoW: Ascension с ново демо на 26 февруари 17 1
20.02.13 PS4: всичко за анонса в реално време 13
20.02.13 PS4 ще стриймва PS3 игри през облака?

Още една новина за PS4 и,направо си сменето името на сайта на:"PS4-Mania"

560 мнения
профил »
dogma каза на 21.02.2013, 07:17 ч. :

Колега, защо не си извадиш главата в пясъка и не проумееш, че когато има такова значимо събитие то трябва да бъде отразено подобаващо, независимо дали става въпрос за Sony, Micro$oft или Nintendo.

529 мнения
профил »
ildana каза на 21.02.2013, 18:14 ч. :

Еми за съжаление не искам защото ако ще и PS5,6,7.......Да изкарат ми е през ..........Така че води си изводи.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 21.02.2013, 02:27 ч. :

За мен най-ключовият момент беше това, че PS4 всъщност е PC за около $600 под прикритие. Няма вече Dedicated енджин, както бяха Emotion и CELL... Което за мен значи надежда за край на скапаните портове - защото разработката на игри за новата конзола ще е идентична с тази за PC. А това за мен е голяма работа.

Други хайлайти - стриймването на стари игри, вградени share и move функции в контролера, както и тъч пад (като на лаптоп) и голямата изненада на събитието - Blizzard WTF. Като след тях казаха, че последният гост не е работил толкова с конзоли, получих мини-инфаркт и очаквах да излезе чичо Гейб и да каже Half-Life 3, motherfuckers... Слава Богу, това не се случи.

Добре дошли в бъдещето...

А на малоумника, който каза, че графиката не го впечатлява - лайв стрийминга е смотана работа. Още повече - няма как да очакваш внезапен бъмп на технологията. Има си някаква форма на еволюция в графично отношение. Показаните демота вървяха в реално време, на конзолата, която обаче няма краен външен вид - точно като PS3, когато беше обявен през 2006. Затова - повече на Е3

1126 мнения
профил »
vanmx каза на 21.02.2013, 06:57 ч. :
Редактиран на 21.02.2013, 07:07 ч.

Започвайки да пиша тоя пост, усещам че ще бъде много дълъг и изпълнен с хейт, така че предупреждавам - който изпитва хейт към хейта, съветвам го да спре да чете по-надолу :)

nvision89, Много ясно, че няма да съм впечатлен от графиката, защото колкото и да е добра не е нещо невиждано през последните 4-5 години. Тоя Killzone не изглежда по-добре нито от Crysis 2 нито от Killzone 3. То не че трейлъра беше много високо качество, но от това което се видя то "новия" килзон е в най-добрия случай сравним с някои от пуцалките излезли последните години.

А, когато 2006 година видях за първи път PS3 игри, направо ми падна ченето, невиждана визия до тогава, нищо общо с PS2. Ако се върна по-назад във времето PS2 пък беше на светлинни години от PS1 - пикселите изчезнаха, фреймрейта бе по-висок, разни ефекти като отражения и т.н. Да не говорим пък PS1-та какво чудо бе сравнена със Sega Mega Drive :)
Сега обаче тоя ефект го няма при PS4

Не знам за какъв "бъмп на технологията говориш", но за да имаме по-хубава графика, т.е детайлна и/или реалистична, трябва да има повече разработчици, които да правят тези повече неща по графиката, да им коства повече време... демек повече инвестиция. Само с мощен хардуер не стават нещата, ако няма кои да пише софтуера за него. По-мощния хардуер изисква по-добре изглеждащи игри, а това зависи от разработчиците. Пропорционално с производителността се увеличава броя на хората в даден екип разработващ играта. Увеличават се и трудностите при разработката на игри за новия хардуер. Mega Drive игрите се правеха от 5-6 човека, сега за едно високобюджетно заглавие са над 100.
Казано накратко - нещата не опират само до технологии, ами и до много пари.

Другото което искам да кажа че това стриймване на игри има много сериозни недостатъци:
-задължителна интернет връзка с малък пинг
-ненадежност. какво става когато системата се срине.
-рано или късно поддръжката на Gaikai спира... какво става с парите които сме вкарали там и игрите ?
- Лаг, кофти картина и звук заради компресия, която се налага за да се играе играта с минимален лаг и поносим фреймрейт
- Ако имам колекция с дискове с PS1/2/3 заглавия, защо трябва да се абонирам да набивам още пари за Gaikai, ако искам да играя същите игри, само че с неудобствата които изредих по-горе ? Въобще какво му е якото на това? Защото е ново и Sony казват така ли? То като е толкова яко нека и PS4 игрите да се стриймват и да ги цъкаме на таблети. Мислете малко бе, дейба ботовете... :)

Тия разни Share и тем подобни работи пък са безмислени. Не ме интересуват, защото нямат нищо общо с гейминга. Айде сега цъкай червено минусче:)

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 21.02.2013, 07:48 ч. :
Редактиран на 21.02.2013, 07:57 ч.

@vanmx, сори братле, цъкнах ти плюсче. И то защото си прав... до голяма степен. Извинявай, че те нарекох малоумник, аз пък няма да се обиждам от твоето "бот" :)

Нека да го обясня така - аз мразя новите конзоли. От PS1 насам не съм видял нищо смислено в тяхното съществуване. Възхищавам се на първия Плейстейшън, да не говорим за класики като Мега Драйв 2-ката и NES... Имам си емулатори, имам си джойпад, като ми се доиграят такива неща, сядам и се разцепвам с някой платформър или JRPG...

Кога намразих конзолите? Когато продълженията на игри, излизали за PC взеха да излизат само за конзоли. Играл ли си втория Дракан, например? Аз много исках, ама наш'те не даваха 300 кинта за конзола. А ми разправяха приятели, че е много мощен. Спайдър-Мен 2 (по филма) помниш ли го? Аз го помня - оная детска грозна помия, която ни сервираха за PC още ме преследва в кошмарите ми. А гъзетата на 'Стейшъна тогава си цъкаха в отворен свят. На Сплинтър Сел 4 виждал ли си му версията за PS2? Аз съм, и е сто пъти по-яка от тази за PC. Верно, не е Хай-Деф, ама поне духа на поредицата беше запазен и беше почти толкова готина, колкото Chaos Theory.

А следващото поколение? Което роди "новите" шутъри? Същото това поколение, което от 2006-та насам държи развитието на гейм графиката на пауза? Което ни донесе малко по-малко скапани портове, но опрости геймплея, намали трудността и съкрати дължината на игрите? Да не говорим, че заради мейнстрийма от малоумни американци с Доритос в едната ръка и пада на Бокса в другата, съм длъжен да търпя простотии от сорта на това, че ми се напомня всеки божи път кой бутон да натисна, за да вървя напред. Аз толкова ли да съм тъп, бе, дееба?!

Некст-джен, та некст-джен. Няма такова нещо. Не съществува. Причината да няма "уау" при представянето на новата конзолка на Сони, е че се забавиха с две години с представянето й. Ако не бяхме гледали на Е3 2012 всичките тия тех-демота (по-специално тези на UE4 и Luminous енджина), нямаше ли да сме "уау"? Ако бяха изпреварили Нинтендо, щяхме да викаме "еееее, бахти якото", като казаха за прехвърлянето на играта на мобилно устройство. Ако това представяне се беше случило преди две години, облачните услуги и стриймването щяха да са акцент.

За интернет връзката си прав - тъпо е. Аз бях от идиотите, купили си АС2, когато излезе и се озовах в ситуацията да си инсталирам кракнат сървър-емулатор, за да мога да играя, понеже на Уби тъпите сървъри падаха нон-стоп. Вероятността да трябва да си платиш наново за игри, които притежаваш е голяма и също е голяма тъпня. Социалната част от гледна точка на Фейсбук интеграция и на мен ми се струва безсмислена. Вероятното ембарго върху ползвани игри също би нанесло голям удар върху самочувствието на конзоладжиите. Среднощният ми ентусиазъм ме е накарал да напиша някои откровено глупави неща. Но аз вече не мразя конзолите. Поне не толкова. И сега ще ти кажа защо:

ЗАЩОТО PS4 Е ЕДИН КОМПЮТЪР ПОД ПРИКРИТИЕ!

Това е единственото твърдение от предния ми пост, зад което заставам на 100%. Именно това, че използва РС архитектура, ме накара да се зарадвам. Защото сега няма накъде да ходят и да се оправдават, че не знаят как се прави РС игра. Разработката става унифицирана. А това е една добра първа крачка. Тая надежда и за край на ексклузивността на игрите за конзоли. Не очаквам да видя Крейтос на монитора си, но сега имат едно оправдание по-малко. И още нещо - накъдрих се от кеф, като забелязах липсата на "старт" бутон на джойпада. Това значи, че няма да виждам вече "press start to continue" на РС версиите :)

Знаеш ли какво очаквам с нетърпение? Oculus Rift... за да преиграя втория Half-Life с него и да вляза максимално във филма :)

679 мнения
профил »
torrin каза на 22.02.2013, 08:54 ч. :

разработката ще е по лесна да, но няма да спрем да виждаме лоши портове и причината за това не е хардуерната архитектура процесори и т.н. ами в 99% от случаите е различния начина управление от една страна има силно ограничен контролер с няколко бутона от друга безгранични възможности и свобода да правиш каквото си искаш с мишка и клавиатура, затова ще продължаваме да виждаме куци изпълнения като инвентари тип списък вместо готинки интерфейси с иконки както си беше едно време по рпг-тата, липса на куиксейф, надписи да не гасиш конзолата докато записва играта въпреки че ти си граеш на pc и други такива

1129 мнения
профил »
ToxicSean каза на 21.02.2013, 05:31 ч. :

Яко. Next gen. XBOX VS PLAYSTATION както винаги. PC и Wii U къде сте? На никой не му пука за вас.

19 мнения
профил »
ocrax каза на 21.02.2013, 09:19 ч. :

абе човек ти си просиш хейт с този коментар :D
сега за Wii U знаем кво се случи не могат да направят нещо грандиозно точно в този момент ама тва за PC ме разби. Какво очакваш, "обявяваме PC2!!"? :D
Ще мине малко време и ще видиш как пак са е задминал конзолите, дано обаче да не е така както се случи с предишното (така де, настоящото) поколение...

317 мнения
профил »
miro каза на 21.02.2013, 06:02 ч. :

Че как къде е РС в новия PS4 и кашон ахаха.Голямо бъдеще , най накрая им увряха чутурите че по евтино от стандартни РС компоненти няма.
А стриймване на PS3 заглавия ми звучи интересно , или игрите ще се портват към РС архитектура или ще блъскат софтуерна емулация като във втория случай ще са яко набутани.

1129 мнения
профил »
ToxicSean каза на 21.02.2013, 06:13 ч. :

PC щеше да е перфектната платформа ако ексклузивите не бяха ТОЛКОВА ЗЛЕ. Стратегии, MMO-та, стратегии, MMO-та, стратегии, MMO-а. Бах мама му.


2059 мнения
профил »
Zipy каза на 21.02.2013, 14:14 ч. :

Бе PC only игрите не бих ги нарекъл точно ексклузиви по-скоро игри, който ги няма на конзоли по една или друга причина :)

1878 мнения
профил »
Sentry каза на 21.02.2013, 14:40 ч. :

А бе, Zipy, какво ти е определението за Exclusive?

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 21.02.2013, 15:15 ч. :

Ем че, то това си е определението за екслузив. Зипи малко се ошашави просто :) И не мога да повярвам, че ще се съглася със Шон, ама е тъпо РС-онли игрите да са кежуъли и ММО-та... Всички мразим pay-to-win

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 21.02.2013, 15:47 ч. :

Даде това си значи еклузивно за, само на тази платформа :)
Знам, че звучи доста тъпо, то не съм от най умните де. Може да го игнорирате този коментар, така като се замисля май немога да обясня какво точно имам на предвид.
По-скоро, че са само на PC защото нямат възможност да бъдат на конзола,(било то контрол липса на пари на разработчицити или каквото да е, MMO на конзола няма как да се играе, има някакви подобия, но само подобия и опити за ММО) докато конзолните игри са само на конзола защото е маркетинг решение с което си продават конзолите, съответно се стремят да изкарат най-добрите разработчици възползващи се на 100% от хардуера с най-добрите ААА заглавия.
Докато при PC ексклузивите не е така, там повечето са ММО-та, Стратегии (невъзможен контрол на конзола, или безбожно труден) и инди заглавия.

317 мнения
профил »
miro каза на 21.02.2013, 06:47 ч. :
Редактиран на 21.02.2013, 06:50 ч.

Друго интересно е че след като е вече пределно ясно защо миналата година всички показаха демота на РС на игри за конзоли , как мислят да борят пиратството при положение че конзолата е просто среден клас РС с добавени ограничения.Голямата пречка пред хакването на РS3 беше точно архитектурата , залагам на не повече от половин година след пускането им на пазара да има работещ хак/чип , и тогава ада ще им се стовари на главите.
Ще има забава определено , да не говорим че вече на практика няма конзолни игри всички са РС.
Също залагам че предвид добрите отношения на Valve и Sony пускането на SteamBox с Линукс/OpenGL новото РС на Sony ще е доста близко до творението на Valve.

445 мнения
профил »
goblin каза на 21.02.2013, 07:10 ч. :

Мисля че когато обясняваха за архитектурата, това намекваше как ще се справят с пиратството /но намеква и за always online каквито са и слуховете за бокса/.
Обяснението за bakground работатата на PS4 беше с примера "когато купувате играта вие получавате само част от нея - останалото се даунлоудва като бекграунд процес в момента когато ще е необходимо" - макар че може пък да се отнася само за cloud stream-а за PS3 игрите /в бъдеще и PS/PS2/.

A самият "облак" не е особено вдъхновяващ за България - освен абонаментна такса/наем, имаш и лаг от разстоянито до сървъра. Ако както обикновенно е Германия брой 0.3 - 0.5 сек ефективен пинг с епизодични спайкове.

150 мнения
профил »
t-ru каза на 21.02.2013, 07:03 ч. :

Защо не кръстите сайта PS4Mania!!!

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 21.02.2013, 07:52 ч. :

Защото конзолата още не е излязла :)

121 мнения
профил »
NEXT каза на 21.02.2013, 13:17 ч. :
Редактиран на 21.02.2013, 14:33 ч.

Ти си отговорен тъпунгер.

Хамстер когато има такова събитие хората искат да гхо отразят. Това е единственото важно което се е случило от вчера до днес.
Май само ти и още 1 смотаняк не можете да разберете, че информационен сайт за игри не означава само ПЦ.


@nvision89 душицо не беше за теб ! а за t-ru трябваше да подчертая.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 21.02.2013, 14:18 ч. :

Мацка, какво е "отговорен" тъпунгер? Просто ми е интересно на какво ме обиждаш. А коментара по-горе беше саркастичен, дано си разбрала :)

1126 мнения
профил »
vanmx каза на 21.02.2013, 08:05 ч. :

nvision89, не съм се обидил, просто сутрешния ми ентусиазъм ме е накарал да звуча малко по-гръмко, като Юлиан Вучков :) Наистина, не искам да ангажирам никого с мнението си, просто имам навика да използвам тоя сайт да изливам малко вълнения, разпускащо действа :) Извинявам се за това "дейба ботовете", ако някой се е обидил, по-принцип рядко пиша такива работи.

1878 мнения
профил »
Sentry каза на 21.02.2013, 09:07 ч. :

Аз съм приятно изненадан, че архитектурата на системата изглежда много като тази на PC. Това в дългосрочен план може да значи повече и по-качествени портове на PS4 игри към PC. Естествено в краткосрочен план такова нещо няма как да стане и се очакват един куп екслузиви за системата.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 21.02.2013, 14:16 ч. :

Да това е голям плюс, след като изядоха дървото с този Cell процесор за, който Bethesda все още немогат да напишат свястна игра.
Но пък в последно време игрите на PS3 и бокс са едно към едно с малки разлики.

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 21.02.2013, 09:19 ч. :

А, няма проблем, никак не съм се обидил! :)

Тъй като мен по никакъв начин не ме вълнува появата на новата конзола, както не ме е вълнувала всяка преди нея, ми е доста интересно да следя броженията около нея като страничен наблюдател.

И нямам нищо против, че ПЦМания са толкова активни в отразяването на нещо, което ми е безинтересно. По-добре така, отколкото скука и по една новина на три дена.

90 мнения
профил »
Slackers каза на 21.02.2013, 09:32 ч. :

Рекламата продава! Наздраве Честито!

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 21.02.2013, 14:19 ч. :

Аватара си ли имаш предвид?

90 мнения
профил »
Slackers каза на 21.02.2013, 14:58 ч. :

Аватара си ми е много на мястото...личи си че си пристрастен от киометри....

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 21.02.2013, 15:13 ч. :

Играта е много яка, безспорно. Играх бетата и си я пре-ордърнах :)

924 мнения
профил »
SvRomanov каза на 21.02.2013, 10:22 ч. :

След като разликата в хардуерната платформа между РС и конзолите на практика изчезва, се чудя дали пък няма да започнем да виждаме все повече конзолни игри на РС, както и обратно.Иначе съм впечатлен от посоката на развитие, която са избрали от Сони, определено крачка в правилната посока.Мисля си че ексклузивите и като цяло потенциала на конзолата оправдават покупката й, дори и от РС геймъри като мен ;)

284 мнения
профил »
Antov каза на 21.02.2013, 11:03 ч. :

Не вярвам на очите си !

Ще ти се обадя да разбера дали наистина си го писал ти :D924 мнения
профил »
SvRomanov каза на 21.02.2013, 11:58 ч. :

Аз съм, аз съм :D

Не мога да си кривя душата, наистина останах впечатлен.

102 мнения
профил »
hider каза на 21.02.2013, 12:21 ч. :

Това не е хейт.
Страшните ексклузиви - един куп японски глупости за дечурлиги.
Колкото до Близард, явно се надяват да зарибят конзолните фенове, понеже се провалиха с Д3 за ПС.

121 мнения
профил »
NEXT каза на 21.02.2013, 13:09 ч. :

И какъв е тоя куп японски глупости ?

Обявиха 2 японски студия, че работят по игри и 10 американски.

ТИ МАЛУМЕН ЛИ СИ ?

102 мнения
профил »
hider каза на 21.02.2013, 13:24 ч. :

Въобще не ме е.е кви се водят студията, важното е на какво ми приличат игрите им.
И айде да не се обиждаме на лична основа, казвам си мнението, нямам цел да хейтвам любимата ви конзолка =)

121 мнения
профил »
NEXT каза на 21.02.2013, 14:04 ч. :
Редактиран на 21.02.2013, 14:05 ч.

Сори прекалих с личните нападки. Моля да бъда извинена моя грешка.

Относно това на какво ти приличат си е само в твоята глава.
Относно щом не те интересува любимата конзола защо си правиш труда да четеш и да коментираш ??

Мен не ме интересува политика и не я коментирам.
Не ме интересуват и 1 куп други неща и не се интересувам нито давам мнения за тях.

157 мнения
профил »
kakarot каза на 21.02.2013, 13:38 ч. :

Ей смешни PC ГЕЙмъри аре да се разкарате от тази НОВИНА (тука е само за PlayStation фенове) !

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 21.02.2013, 14:12 ч. :

http://web.archive.org/web/20001205042900 /http://www.pcmania.bg/

Батенце, третото заглавие е за тебе :) Класическа PC mania новина, архив от 5-ти декември 2000 година...

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 21.02.2013, 14:14 ч. :

Въх! Ейся вечи направу ма убиди!

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 21.02.2013, 14:16 ч. :

@DragonSlayer - Ами като сме се почнали :)

90 мнения
профил »
Slackers каза на 21.02.2013, 15:00 ч. :

Що бе аз съм Xbox фен, мога ли да коментирам????Интерестно ми е попринцип :)

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 21.02.2013, 15:09 ч. :

Може, стига да не пишеш "гей" в "геймър" с главни букви :)

102 мнения
профил »
hider каза на 21.02.2013, 14:10 ч. :

NEXT, няма за какво да се извиняваш, всичко е наред, моя е вината, че не се изразих правилно.
Още в първият си коментар в темата написах, че нямам за цел да хейтвам, фен съм на Сони от много време, чаках появата на новата конзола с интерес, просто очаквах по-различни анонси за толкова време чакане. :)
Съжалявам ако е изглеждало като хейт.

121 мнения
профил »
NEXT каза на 21.02.2013, 14:24 ч. :

Не си само ти всички очаквахме повече да покажат. Но както винаги Сони си изгирават картите 1 по 1. Ще видим доста по-голям матерял на е3 когато ще си ги мерят всички.

Сега показаха най-важното поне за технически запознатите а именно какво ще има под капака на конзолата.

Според мен този хардуер ще е по-печеливш за всички ни.
По-лесно ще работят програмистите. По-лесно ще се интегрират доста новости които се разработват на хардуерният пазар.

Пък и е крачка към нещо което отдавна трябваше да се случи. Унифициране на игрите.
Защото има много невероятни заглавия които си заслужават да се пробват от всички.
Имам финансовата възможност да мога да си позволя конзола и добър комп но голяма част от хората я нямат и пропускат страхотни заглавия.1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 21.02.2013, 14:46 ч. :

В личен план никога не съм се чувствал прецакан, че пропускам някакви страхотни заглавия, излизащи само за конзоли, защото тези заглавия като формат и жанр не представляват интерес за мен. В момента не мога да се сетя за игра, чиято липса за ПЦ да ме е накарала да съжалявам, че не притежавам конзола. Причината е, че интересите ми в областта на игрите са доста профилирани и конзолните заглавия в по-голямата си част са встрани от тях.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 21.02.2013, 15:10 ч. :

@DragonSlayer - това ме подсеща, така и не съм споменавал колко се кефя на аватара ти :) Arcanum, нали?

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 21.02.2013, 16:21 ч. :

Да, Арканум. С него съм от времето, когато излезе самата игра, даже не помня колко години вече.

Точно докато пишех този коментар, мина малкия край мен и ми каза: "Тате, като бях малък (хехехе), мислех, че това на снимката си ти, заради дългата коса и острите уши!" о_0

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 21.02.2013, 16:29 ч. :

Уахаха, разсмя ме искрено :) И евалата, че 12 (!) години си къткаш това аватарче :)

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 21.02.2013, 14:21 ч. :

PSN IDто ми е zipy1985 .
Kaня всеки, който играе тук за приятел, специално NEXT не съм имал честта да играя с жена различна от собственната ми.

121 мнения
профил »
NEXT каза на 21.02.2013, 14:25 ч. :
Редактиран на 21.02.2013, 15:08 ч.

С мен не си но с приятелят ми си.

Имате си ПСН'ите и в Пулсар скоро станхте приятели въпреки че се знаете от години.

Сам ще се сетиш да не споменавам имена :-)


2059 мнения
профил »
Zipy каза на 21.02.2013, 15:19 ч. :

их, че малък този свят :)
Ми давай рекуест и от твоя акаунт, изпитвам невероятен интерес да разглеждам чужди трофей и на какво играят хората :P и да гледам кой какво играе

114 мнения
профил »
bulgariandragon каза на 21.02.2013, 17:50 ч. :

Въпреки, че съм PC геймър по принцип, бих си го взел, но не ми се вярва парите ми да стигнат :( Явно ще трябва да почакам година - две малко да се смъкне цената и ще го взема...

679 мнения
профил »
torrin каза на 22.02.2013, 08:44 ч. :

супер изглежда
жалко само че така и не измислиха накакъв начин да могат нормално да се играят пуцалки на тия конзоли, с тия контролери колкото и да ми ги рекламират дуалшок 2 5 незнам си колко се чувствам като 90 годишен дядка с тежък артрит
напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
PS4

новини:
Предложението важи само онлайн в PlayStation Store до понеделник, 12ти февруари.
Достъпно за всички играчи, включително и за настоящите PlayStation Plus абонати.
Рекламата с най-голям бюджет за позициониране (11,5 млн. долара) е “Star Wars Battlefront II: Heroes Are Born” за едноименния шутър.

Превю:
Предимства на най-добрите игрови конзоли на пазара в момента.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122