facebook facebook
 
 
ХАРДУЕР » компоненти
 
   
 
PC вентилатор: AcoustiFan DustProof
20.07.2011 | автор: Петър Йорданов


оценка:

Вносител:

Цена:
ок. 45 лв.
сайт на продукта »
плюсове

Безшумен

Не се натрупва прах в мотора

В комплекта има всичко, което ви е необходимо, за да го монтирате - включително 3-скоростен кабел, предлагащ възможност за 3 скорости и 4-пинова свързаност

минуси

По перките все още се натрупва прах

Трудно откриваем - малко онлайн магазини го предлагат в момента

Acousti Products – една относително неизвестна компания, която си е поставила за цел да изкорени шума от нашия компютър – е убедена, че е намерила решение на вечния проблем с PC вентилаторите. Постоянното натрупване на прах в техния мотор. Как? С продукта AcoustiFan DustProof AFDP-12025 Ultra Quiet PC Fan. Да видим дали наистина е така...

В пакета откриваме множество аксесоари, каквито обикновено са налични при вентилаторите от висок клас като този, включително 3-скоростен кабел, предлагащ възможност за 3 скорости и 4-пинова свързаност – с други думи с всичко, което би ви било необходимо, за да монтирате продукта, нуждаещ се от стандартен 3-пинов кабел за захранване.

Както вече стана дума, компанията има за цел да създава максимално тихи продукти. Това обаче не означава, че въздушната струя, която 120-мм продукт произвежда, не е достатъчно мощна.

Инсталирането на AcoustiFan DustProof 120mm PC Fan не е по-трудно от който и да е друг вентилатор. Може да го закачите директно за кутията с помощта на приложените винтчета или с помощта на гумените крачета. Последните, на теория, произвеждат по-малко шум, като поемат част от вибрацията на вентилатора.

Може да изберете дали да включите вентилатора директно към дънната платка или пък към контролер от типа на NZXT Sentry или Zalman ZM-MFC2. В последния случай получавате много по-добър контрол над продукта и съответно – в пъти по-добро съотношение на шум-охлаждане. Но определено не е задължително да притежавате подобен контролер.

Вентилаторът AcoustiFan DustProof, за разлика от голяма част от конкуренцията на пазара, е значително по-тих. При скорост на въртене 1500RPM, той произвежда 1.5 кубически метра въздух в минута с шумност от порядъка на 24 dBA.

Въпреки че в името на вентилатора се включва dustproof (устойчив на прах), единствената част, която се предпазва, е мотора. Прахта си се натрупва по перките както обикновено, което означава, че ще трябва редовно да отваряте кутията и да ги почиствате, за да не армотизирате продукта твърде бързо.

Въпреки този си недостатък обаче това е един доста добър, висококачествен и безшумен продукт. Единственият проблем е, че малко големи онлайн магазини го предлагат в момента. 

напиши коментар
 

7 мнения
профил »
M3n7aL каза на 22.07.2011, 19:14 ?. :

има грешка в 6-тия абзац "ВентYлаторът AcoustiFan DustProof,..."
:D иначе изглежда яко но ако трябва да бъда честен не ми се струва кой знае какво
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ компоненти
SSD диск: Transcend SSD370 128GB SSD 37
Кутия: Thermaltake Armor Revo 32
Захранване: Corsair RM850 Gold - 850W PSU 32
Захранване: Thermaltake Smart M750W 32
Кутия: Therlmaltake V3 BlacX Edition 31
Point of View Black Diamond 500W 16
Графична карта: Sapphire R9 270X Vapor-X OC 16
Охладител: Cooler Master NotePal U Stand 15
USB 3.0 платка: SilverStone EC01 15
Вентилатор: Cooler Master Excalibur 15