facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
OutRun 2006: Coast 2 Coast
Ревю | 31.07.2006 | автор: Орлин Широв


оценка:
Производител:
Sumo Digital
Издател:
SEGA
Жанр:
Спорт, Състезание
Платформа:
PC
сайт на играта »

Ако трябва да говорим за наскоро излязлата геймка OutRun 2006: Coast 2 Coast, то със сигурност ще трябва да се върнем 20 години назад във времето. В противен случай рискуваме всеки, докоснал се до нея, да остане с впечатлението, че е грозновата, адски проста и не достатъчно зарибяваща. Истината обаче е точно обратната. OutRun води своето начало от 1986 година, когато SEGA решават да пуснат един от първите рейсинг симулатори. Естествено, мислейки в тази насока, те са разбрали формулата на успеха -

"Едно ферари с цвят червен и руска мацка от дясната страна".


Така се ражда и концепцията за OutRun. В тази геймка няма значение дали двигателят е 8 или 12 цилиндров, както няма значение и броят на винтилите. Единственото важно нещо е стабилно натиснатата стрелка напред и внимателното боравене с контролите в завоите. Ако се справяте с това, то OutRun 2006 може да ви предложи доста приятни преживявания.

За мен срещата с OutRun 2006: Coast 2 Coast беше свързана с много топли чувства. На момента в мен се върнаха спомените, свързани със зали, пълни с аркадни автомати и "батковци", забавляващи се с въпросната игра. Новата версия е доста поосвежена, но е съхранила най-добрите неща от старата.

Любопитен факт е запазената дървовидна структура, която беше емблематична за играта. Това означава, че когато започнете на трасето "Сан Франциско" например, в края на пистата ще има две разклонения - "Дивия Запад" и "Великденските острови". Така, в зависимост от избраната от вас посока, ще карате на трасе по ваше желание, в чийто край отново можете да избирате между други две. Ако идеята не ви е станала особено ясна, със сигурност ще трябва да опитате играта, за да проверите тръпката при този тип каране.

Друг режим, добавен от SEGA, е възможността да изпълнявате

изискванията на приятелката ви

Тя ще ви задава задачи, като да блъскате другите коли например, да избягвате извънземните по пътя, или да избягвате сблъсъци с конвои от тирове. В игра като Outrun дори катастрофите не са проблем. Ако ви се случи да ударите някой пред вас, той просто ще се превърти на 360 градуса. Вследствие на това, той ще се озове пред вас и ще се окаже, че единственото, което се е случило е, че вие сте му осигурили преднина.

Независимо от режима, който сте избрали, геймплеят винаги ще си остане един и същ. Все пак, той е запазен в този си вид от 1986 година и е доказал, че може да бъде адски пристрастяващ. Опростените контроли, семплата графика, доброто чувство за скорост, мега разнообразните трасета, червените ферарита и русите мацки са сигурен коктейл, който носи наслада в летните жеги.

Нещо интересно, което със сигурност не трябва да бъде изпускано, е римейкът на оригиналния саундтрак от OutRun. Карайки из множеството терени, можете да изберете мелодия от списъка с песни, която да слушате в оригинал или новата версия, ремиксирана специално за версията от 2006 година.

За финал ще препоръчам OutRun на всеки фен на компютърните игри, защото тя е от тези класики, които със сигурност оставиха отпечатъка си върху гейминдустрията завинаги. Не би трябвало да има уважаващ себе си геймър, който никога да не е опитвал OutRun. А ако има, то сега е неговият шанс за промяна! 

 
системни изисквания
1 GHz Processor, 256 MB RAM, 32 MB Video card, 1450 MB free hard disk space Win All, Direct X 9.0c
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Need for Speed: Shift 88
FIFA 11 vs. PES 2011 61
DiRT 3 51
FIFA 10 50
Colin McRae: DiRT 2 44
Need for Speed: The Run 44
FIFA 13 38
Split/Second 38
Pro Evolution Soccer 2013 38
Blur 31