facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Open Season
Ревю | 01.11.2006 | автор: Асен Георгиев


оценка:
Производител:
Ubisoft
Издател:
Ubisoft
Жанр:
Екшън
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Чаровни герои и забавни коментари

Неангажиращ геймплей

Прилична графика и множество кът сцени

минуси

Приятна, но повтаряща се музика

Еднотипен геймплей

Играе се на малки порции, иначе омръзва

Анимираните филмчета са готини. Нищо че основното им предназначение е да радват невръстните сополанковци, докато родители им правят някои други неща. Tова съвсем не ми пречи да се забавлявам на лекия им и разтоварващ хумор. Обикновено обаче, когато се стигне до създаване на компютърна игра въз основа на някоя от тези забавни анимации, крайният резултат не е особено впечатляващ. За щастие всяко правило си има изключение, което в конкретния случай е именно шареният продукт на Ubisoft – Open Season, който разчупва тази неприятна тенденция. Това е една от малкото геймки, която с еднакъв успех може да се хареса на хора от различни възрастови групи, а също така e и еталон за създаването на подобен тип забавления, от който всички геймстудия трябва да се поучат.

Един прекрасен ден

животът на мечката Бууг ще се промени тотално. На пръв поглед утрото е съвсем обикновено, дори идилично. Мечокът се събужда в мекото си легло, приканван от нежните слова на неговата осиновителка – любителката на животни Бет. След кратката сценка рунтавият симпатяга се натоварва в камиона на природозащитничката и двамата потеглят към града. Следвайки сюжета на анимационното филмче, интригата в играта започва с появата на откачения елен Елиът, който е станал жертва на най-злия ловец в Тимбърленд. Голямото сърце на разглезения мечок не му позволява да остави беззащитното животинче в ръцете на свирепия трапер, и го спасява, без да подозира в какво се забърква. Това е и началото на съвместните приключения на двамата чаровни герои. Лудият елен Елиът се чувства длъжен да забърка питомния мечок в колкото се може повече неприятности, а всичко това се случва само три дни преди началото на ловния сезон.

За всеки по нещо

Наличието на две нива на трудност предполага възможност за безпроблемно играене както от невръстни хлапета, така и от пораснали деца (до 84 годишна възраст). За най-малките, производителите са предвидили шарени картинки, елементарни за изпълнение задачи и други глезотийки, но нека спрем вниманието си на по-“сложните” компоненти на геймплея.

Основните изпитания, пред които ще се изправят чаровните герои, са свързани с извоюването на уважение сред горските обитатели. Начините, по които ще се случва това, са десетки. Ще помагате на превъзбудени катерици, на шизофренясали патици, говорещи с френски акцент, на семейство скунксове, загубило децата си и т.н. Главната ви цел е да се върнете в града, в топлия си гараж, при телевизора и удобното легло.
Пътувайки през изпълнената с опасности гора, ще можете да събирате различни предмети, даващи ви точки, с които ще подобрявате уменията на мечока: по-силно обоняние, по-ловко хвърляне на предмети, елени и други животни, повече здраве и т.н. Освен това, напредвайки в приключенията, ще отключвате мини игри, които можете да пробвате във всеки един момент.

Рецепта против сивота


Петнадесет минути в компанията на Open Season рано сутрин в комбинация с топло кафе и шоколадов десерт ще ви заредят с достатъчно положителна енергия за целия ден. Просто това е игра, която не може да направи нищо, друго освен да изпише усмивка по лицата ви. 

 
системни изисквания
1,5GHz, 256 MB RAM, 64Mb Video card
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Mortal Kombat Komplete Edition 207
Mass Effect 2 96
Prototype 86
Dead Space 3 80
Dark Souls II - видео ревю 72
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
DmC Devil May Cry 66
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58