facebook facebook
 
 
 
   
 
OnLive ще стартира пред юни
10.03.2010

Стана ясно, че виртуалната услуга OnLive ще започне да функционира от 17 юни тази година, в седмицата, в която се провежда и Е3 2010 г. Чрез нея издатели като Electronic Arts, Ubisoft, 2K Games и други ще предлагат стрийминг на РС заглавия срещу абонаментна такса от 14.95 долара. Услугата ще стане достъпна най-напред в Съединените щати и първите 25 000 души, които се запишат за нея, ще получат безплатен тримесечен достъп.

Сред заглавията, които ще могат да се играят през OnLive са Mass Effect 2, Dragon Age: Origins, Assassin's Creed II, Borderlands, както и предстоящите Prince of Persia: The Forgotten Sands и Metro 2033.

По-късно през годината се очаква и пускането на MicroConsole TV Adapter, с чиято помощ геймърите ще могат да включат OnLive към телевизора си. 
 

напиши коментар
 


4164 мнения
профил »
VK_ каза на 11.03.2010, 09:09 ч. :

Тия май наистина са сериозни. Преди време като излезе новината бях скептичен, но сега като се замисля, дори излиза по-евтино от кабелна телевизия... ще видим какво ще стане. =)

562 мнения
профил »
ivo tsekov каза на 11.03.2010, 09:50 ч. :

Трябва да отбележим, че посочената абонаментна такса е само аз ползването на услугата, а не за наемането на отделните заглавия, които ще се заплащат отделно. Според Стийв Пърлман, шеф на проекта, "след като веднъж се включите към услугата, на ваше разположение ще бъде постоянно обновяващ се каталог от хитови заглавия, до които ще имате незабавен достъп".

1126 мнения
профил »
vanmx каза на 11.03.2010, 10:56 ч. :
Редактиран на 11.03.2010, 10:58 ч.

На пръв поглед добра идея е тази технология, но аз като олдскул геймър малко трудно бих я възприел. Нека да я има тази услуга, но дано не започне да доминира на пазара, защото ще забравим тръпката да имаш собствено копие на рафта и машина с голяма изчислителна мощ за игри, а пък за пиратстване да не говорим. За съжаление нищо чудно да се наложи над компютрите и конзолите, така като гледам има много глупаци които са ентусиазирани от това нещо, само защото е ново.

642 мнения
профил »
WidowmakeR каза на 11.03.2010, 11:24 ч. :

Това тук е прогрес и всеки, който е против прогреса е глупак... В случая ти си такъв.

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 11.03.2010, 13:40 ч. :

Аз пък ще съм щастлив ако мога да играя всяка игра без да се налага да давам невъобразими суми за ъпгрейд.
За плюсовете на "олдскула", които си изтъкнал:
- Имаш диска на рафта. Супер! Опа, изпускаш диска и се поврежда! Опа, изиграваш играта и кутията на рафта става склад за прах.
- "машина с голяма изчислителна мощ за игри" още познато като "хиляди левове дадени за ъпгрейд на машина, която след година вече ще е слаба"
- Пиратсване? От кога това е добро нещо?
И не съм етусиазиран само защото е ново, а защото е добра идея. Глупак съм по съвсем други причини.

25 мнения
профил »
SKzEdd каза на 11.03.2010, 17:16 ч. :


Най-големия минус е, че няма да притежаваме игрите, които сме купили през он-лив.
Така, ако таксата не се плаща, неможем да играем играта за която сме платили. Друг минус е интернет връзката. Тя трябва да е бърза и стабилна. Освен това не може да мине "high-end pc" по графични характеристики. Според мен няма да измести нито конзолите, нито компа. Но има пазарна ниша стига да продадат игрите на подходяща цена. А да и не може да очакате игрите на нинтедо, х-бокса и пс-3(ири като хало, марио и т.н.).

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 11.03.2010, 17:47 ч. :

ОК! Има плюсове като - Без инсталация, без разходка до магазина, без скъпа поддръжка и т.н. Също има и минуси като - интернет зависимост, месечни такси, малко заглавия (като за начало) и др. НО... нима трябва да сме винаги настроени против новостите, които изникват на пазара? Нека ви припомня господа, че човечеството е достигнало сегашното си ниво на развие благодарение на технологията, а не на технофобията. Технологията трябва да се стимулира и насърчава, а не да се отрича. Погледнете по-мащабно на нещата =)

П.П. Същата беше и масовата рекция за Нейтъл платформата, как щели да ни поробят, как искали да измамят, как нищо нямало да стане и други такива... много сме черногледи в БеГе и това не е плюс. Бъдете ако не оптимисти то поне реалисти =Р

25 мнения
профил »
SKzEdd каза на 11.03.2010, 18:14 ч. :
Редактиран на 11.03.2010, 18:25 ч.

За заглавията бих възразил. Колко игри излязоха заедно пс3 или х-бокса?2-3. Технологиата за която говориш я има от първите пс-та (cloud computing). Просто стигнахме момента на интернет скорости позволяващи подобна услуга. Като цяло е добра оферта. Ама какво им пречи да дават цд-кеи на играта или някаква касова бележка, за да я свалим и запишем.Аз не гледам черно, а от гледната точкана потребител. Защото утре като си купя пц ще трябва да си купувам игрите на ново. Незнам за теб ама на мен някак не коректно ми се струва.
П.П. http://uk.pc.ign.com/articles/107/1076286p1.html не сме само ние черногледи.
А за Натал нададоха писак застото зима 15% от мощноста на х-бокса. понеже приставката е само 2-3 камери (не помниа точно колко). Следоватвлно м-софт се целят в "casual" пазара. На хард кора няма да му повлияе много.

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 12.03.2010, 11:10 ч. :

Целта е да няма download и install. Пускаш и играеш. И съм силно убеден, че всеки използващ услугата ще има някакъв профил, в който ще се запазват игрите, които е купил и няма да се налага да ги купува всеки път щом си вземе ново PC. Между другото, няма да е нужно толкова често да купуваш ново PC благодарение на OnLive. Надявам се да се получи добре всичко, а да не се окаже провал, защото наистина ми звучи като много добра идея.

1126 мнения
профил »
vanmx каза на 12.03.2010, 11:46 ч. :
Редактиран на 12.03.2010, 11:51 ч.

Пиратството за мен не е хубаво, но за много хора е. Хайде стига сте говорили за просрес и еволюция. Тази технология е излишна и е много по-скъпа от това да си имаш геймърски хайрдуер+игрите за него. Това е много удобна система за рекет и най-вероятно именно за това е направена. При традициония гейминг знаеш за какво си даваш парите - пред теб е компютъра и на рафта са ти дисковете. За който игрите не са страст а само загуба навреме при него е ясно - превърта играта и я забравя, докато човек по-вманиачен на тема игри държи да си има играта, да си направи колекцийка от любимите си игри и да си ги преиграва когата си иска, а не да даде пари да я превърти и после да изчезне от сървърите защото е "стара". Дори и да не изчезне най-вероятно пак ще трябва да дава пари ако иска да я играе. Сигурен съм че onlive ще е доста бъгава работа и колкото да я оптимизилат и усъвършенстват ще си остане такава. Смятам така защото тази система много зависи от интернет връзката, сървърите къде се намират, колко са и т.н. При традициония гейминг зависиш само от енергото :) А пък в България това нещо ще бъде реалност след кой знае колко години. Според мен би било старшно ако това нещо се наложи над всякакъв вид гейминг. Natal също не ми харесва, ама нямам нищо против него. Който иска да развява крайници пред плазмата, нека си го прави.Когато става дума за прогрес, това означава развите, крачка на пред а това е абсолютен регрес. Който смята обратното значи въобще не мисли. Просто нали понеже е ново, значи аууу супер яко. Мога още много да тролвам, ама аре стига толкоз че ще отнеса псувните :))
напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
OnLive

новини:
Въпреки това компанията на Стийв Пърлман продължава да се бори със сериозни финансови трудности, най-вече заради огромните разходи по поддръжката на сървъри.
Американското патентно ведомство обяви компанията за изобретател на метод за онлайн стрийминг на видео игри, което й дава голямо предимство в битката за пазара.
Ако обичате РС игри, но дори не разполагате с компютър, конзолата на OnLive ще ви помогне да използвате услугата без никаква друга техника, освен един телевизор

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122