facebook facebook
 
 
 
   
 
OnLive стигна 1.5 млн. активни потребители
20.08.2012

Броят на активните абонати на услугата за онлайн стрийминг на РС игри OnLive вече е надхвърли впечатляващите един милион и половина потребители, обяви компанията.

В официално съобщение до медиите OnLive говори за трансформацията на своя бизнес модел, породен от "трудните финансови решения", които ръководството е трябвало да вземе.

Въпреки промените компанията обещава, че това няма да се отрази по никакъв начин на предлаганите услуги.

"Платформата ни ще бъде активна 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата и очакваме нейното безпроблемно съществуване да продължи по същия начин. Всички игри, продукти и услуги остават достъпни, а се надяваме скоро да имаме и нови анонси за клиентите ни", твърдят от OnLive.

Въпреки високия брой абонати, компанията е принудена да се справят със сериозни финансови разходи, за които нейният шеф Стийв Пърлман твърди, че произлизат най-вече от скъпите сървъри, които се ползват.

"Ако имате 8 000 сървъра и 1 600 потребители, логнали се едновременно, как очаквате да излезете на печалба?", риторично пита Пърлман, който въпреки това остава убеден във възможностите на ръководената от него OnLive.

За разлика от главния си конкурент Gaikai, която наскоро бе купена от Sony за солидна сума, OnLive очевидно ще търси други начини за реализиране на печалба в иначе бързо развиващия си пазар на онлайн стрийминга на гейм съдържание. 

напиши коментар
 


2059 мнения
профил »
Zipy каза на 21.08.2012, 09:44 ч. :

Много добра идея и много тъпа по едно и също време.
Много по-евтино ще му е да дава по една конзола на хората безплатно от колкото поддръжката на толко много сървъри.
Ако ще дам 50 долара за игра, не искам да гледам тъп онлайн стрийм от сървър на майната си, предпочитам да си я играя на домашно PC или PS3 или Iphone а не онлайн като видео клипче.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 21.08.2012, 10:03 ч. :

Зипстър, направи си акаунт тук http://www.onlive.com/ и играй от собствения си компютър. Всеки ден имаш до 30 мин. безплатно, мисля. Услугата е иновативна, а качеството е дори добро. Най-малкото е страхотен начин да пробваш нови заглавия, преди да ги купиш и без да ти сложат лейбъл "Пират!"... и най-важното, е че не минаваш през процеса на инсталиране, който в последно време стана досадно дълъг. Единствено условие е да имаш компютър, който да може да понесе 1080п стрийм - това е.

664 мнения
профил »
John-117 каза на 21.08.2012, 10:16 ч. :

Cloud gaming-а е бъдещето, OnLive не е.

Като стане време MS/Sony ще ви покажат как става.

776 мнения
профил »
BaronZlovon каза на 21.08.2012, 10:44 ч. :
Редактиран на 21.08.2012, 10:52 ч.

само, че по-големия дял на onlive вече е закупен от неизвестна засега компания:

"We can now confirm that the assets of OnLive, Inc. have been acquired into a newly-formed company and is backed by substantial funding, and which will continue to operate the OnLive Game and Desktop services, as well as support all of OnLive's apps and devices, as well as game, productivity and enterprise partnerships. The new company is hiring a large percentage of OnLive, Inc.'s staff across all departments and plans to continue to hire substantially more people, including additional OnLive employees. All previously announced products and services, including those in the works, will continue and there is no expected interruption of any OnLive services.

We apologize that we were unable to comment on this transaction until it completed, and were limited to reporting on news related to OnLive's businesses. Now that the transaction is complete, we are able to make this statement."

4 мнения
профил »
Becko каза на 21.08.2012, 11:23 ч. :

само дето качеството на образа зависи от разстоянието играл съм и картината не е била повече от 720p,+ каталога на игрите е сравнително беден (мойте впечатление от тази услуга)

428 мнения
профил »
kamengtaiv каза на 21.08.2012, 13:45 ч. :

Кога dafuq ще има OnLive за АRMv6 смартфони???

103 мнения
профил »
suiiuris каза на 21.08.2012, 18:16 ч. :
Редактиран на 21.08.2012, 18:19 ч.

@John-117 за съжаление поне за сега OnLive е единствената услуга която предлага cloud gaming, Gaikai не се брои, защото имат по-малко от 30 демота. От Microsoft не можем да очакваме нищо поне още пет години, само Sony ми дават някакви надежди и може би Crytеk.
Проблемът на OnLive e това че не могат да предложат собствено съдържание и са принудени да разчитат на големите разпространители и някои инезависими разработчици. Не беше такова положението навремето с Valve, когато пуснаха Steam, те доста дълго нямаха нищо друго освен собствените си игри, но последните бяха достатъчни. За съжаление по една или друга причина OnLive не могат да разчитат на най-големите разпространители EA, Activision/Blizzard и Bethesda. Освен това малко от партньорите на OnLive правят игрите си с идеята, че ще бъдат пуснати и на такава платформа, за да не се усложнява процеса по портване. Всъщност това са само THQ, Ubisoft и Warner Bros. За това техните игри купувам винаги когато излязат в OnLive едновременно с официалната си премиера, дори да съм на загуба, за да подкрепя усилията им.
@Nigga не съм сигурен какво имаш предвид под ARMv6. От половин година има OnLive клиент за android 2.3+, не мисля, че процесорът на смартфона има значение, но може и да бъркам.
напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
OnLive

новини:
Американското патентно ведомство обяви компанията за изобретател на метод за онлайн стрийминг на видео игри, което й дава голямо предимство в битката за пазара.
Ако обичате РС игри, но дори не разполагате с компютър, конзолата на OnLive ще ви помогне да използвате услугата без никаква друга техника, освен един телевизор
OnLive и Gaikai са в състояние да натрупат огромни печалби, твърди нов аналитичен доклад. Така де, при положение, че изобщо успеят да се задържат на пазара.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122