facebook facebook
 
 
 
   
 
OnLive спечели ключов патент в САЩ
15.12.2010

Компанията OnLive, която предлага услуги за стрийминг на РС игри през интернет, получи ключов патент в битката си за доминация в този нов пазар.

U.S. Patent #7,849,491 обявява OnLive и нейния шеф Стийв Пърлман за изобретатели на "модел и метод за безжична игра на развлекателни игри". По-нататък в текста на патента се обяснява метода, по който РС игрите се пускат на сървър, а се пренасят до апарат - в случая конзолата на OnLive, наречена MicroConsole - който комуникира с монитор или телевизор, за да предаде образ и звук.

"Стотици хора работиха невероятно усърдно в продължение на повече от осем години, за да пренесат технологията на OnLive от лабораторията в домовете на геймърите. Изпитвам голямо удовлетворение, знаейки че надвихме скептиците", заяви шефът на OnLive Стийв Пърлман.

"Това е изключително важен патент", коментира анализаторът от Envisioneering Group  Ричард Дохърти. "За разлика от много други патенти, които се базират на потенциални ползи, тук става въпрос за нещо, което вече функционира на практика. В резултат на това можем да очакваме, че и други компании ще се опитат да се реализират на пазара за стрийминга на игри".
 

напиши коментар
 


60 мнения
профил »
Vindicator каза на 16.12.2010, 10:32 ч. :
Редактиран на 16.12.2010, 10:34 ч.

Аз бях от скептиците (като го обявиха). И все още съм скептик. Не са надвили моя скептицизъм. Патент били взели. Ами то на година огромно количество патенти се взимат, но малка част се реализират. Айде да видим колко човека ще ползват услугата им и дали ще оцелеят на пазара. Несъмнено идеята е много иновативна и смела. Но е съмнително доколко практична и комерсиално печеливша е. Ще видим...

5 мнения
профил »
DeShawn каза на 16.12.2010, 16:22 ч. :
Редактиран на 16.12.2010, 16:24 ч.

И аз бях скептично настроен, но в момента съм в САЩ и я изпробвах услугата и съм много приятно изненадан. Играе се абсолютно нормално без никакво забавяне (и да има, то не се усеща). Ако интернетът е по-бавен просто качеството на картината пада. Единственият проблем е, че ти трябва стабилен и бърз интернет, а такъв в САЩ е доста скъп (над 60 долара на месец). Причината е, че ако скоростта падне под определено ниво, играта спира. Ако бях с интернета ми в София за 20 лв., нямаше да имам никакъв проблем да си играя.
напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
OnLive

новини:
Въпреки това компанията на Стийв Пърлман продължава да се бори със сериозни финансови трудности, най-вече заради огромните разходи по поддръжката на сървъри.
Ако обичате РС игри, но дори не разполагате с компютър, конзолата на OnLive ще ви помогне да използвате услугата без никаква друга техника, освен един телевизор
OnLive и Gaikai са в състояние да натрупат огромни печалби, твърди нов аналитичен доклад. Така де, при положение, че изобщо успеят да се задържат на пазара.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122