facebook facebook
 
 
 
   
 
OnLive няма да предлага хардуер
14.03.2010

Услугата OnLive ще се придържа към софтуерната идея, която стои в нейната основа и няма да предлага други компоненти на пазара. Това заяви лично шефът на OnLive Стийв Пърлмън в интервю за Joystiq по време на Game Developers Conference 2010. "Самият факт, че ние може да продаваме някакъв хардуер за вашия компютър или телевизор ни изважда извън основната ни цел", казва той. Пърлман признава, че в момента компанията е на фаза бет атестове на своята OnLive Micro конзола, която може да се използва с телевизори, но "колкото и да е готино това, предпочитаме да не пускаме какъвто и да е хардуер", споделя той.

В идеалния вариант, който Пърлман предвижда, услугата OnLive ще се прибави към съществуващи игри и платформи чрез софтуерен ъпдейт. "Очакваме нашата инициатива да бъде подложена на сериозно наблюдение и потенциална критика, защото е уникална", признава шефът на компанията, но се надява, че OnLive ще оправдае очакванията, когато стартира това лято в САЩ.
 

напиши коментар
 


128 мнения
профил »
bratochka каза на 15.03.2010, 11:15 ч. :

хаха :D

399 мнения
профил »
Dreadz каза на 15.03.2010, 21:43 ч. :

Идеята е много интересна, дано го пускат по-скоро, че нямам търпение да видя дали това ще е велик триумф или колосален провал.
Средно положени за такава радикална иновация не виждам.
напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
OnLive

новини:
Въпреки това компанията на Стийв Пърлман продължава да се бори със сериозни финансови трудности, най-вече заради огромните разходи по поддръжката на сървъри.
Американското патентно ведомство обяви компанията за изобретател на метод за онлайн стрийминг на видео игри, което й дава голямо предимство в битката за пазара.
Ако обичате РС игри, но дори не разполагате с компютър, конзолата на OnLive ще ви помогне да използвате услугата без никаква друга техника, освен един телевизор

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122