facebook facebook
 
 
ИГРИ » PS3
 
   
 
Oще вълнуващи подробности за Uncharted 2
Превю | 29.07.2009 | автор: Ивелин Г. Иванов


Производител:
Naughty Dog
Издател:
Sony Computer Entertainment
Жанр:
Екшън от трето лице, Приключение
Платформа:
PS3
Излиза на:
13-ти октомври 2009-та

сайт на играта »
Цена:
49 лв.
купи играта »

Не, не искам да чувам „О-о, пак ли?!” За бога – става въпрос за едно от гейминг събитията на 2009-та. Може би дори събитието с главно „С”. Освен това играта току-що спечели „Best of Show” на тазгодишното Е3! А зайците, които Naughty Dog не спират да измъкват от ръкавите си, сякаш нямат край. И така – затегнете коланите за новата порция от прелюбопитни подробности.

Преди всичко – нови локации! Още от самото начало беше ясно, че Uncharted 2: Among Thives определено няма да е „камерна” игра. Но момчетата от Naughty просто нямат спирка! Поредният „пасаж”, който те демонстрираха малко след края на шоуто в Ел Ей, е кръстен „Ice Caves”. Първата ми асоциация определено е с Вилка Бамба нивото на пилотния Tomb Raider. Най-малкото пейзажът е доста сходен, макар да е почти сигурно, че не става въпрос за Латинска Америка.

Най-вероятно театър на действието е Тибет

който очевидно (от последните разкрития) играе ключова роля в новото приключение на Нейтън Дрейк. Какво повече бих могъл да кажа от това, че гледките, които предлага това ниво (или нива?), са абсолютно изумителни! Но това едва ли учудва някого. Далеч по-интересното е, че тази част от играта демонстрира един доста по-различен геймплей. Вероятно сте забелязали, че всичко досега беше предимно екшън и стрелба... и пак екшън, и още малко стрелба и така нататък, все в тоя дух. Е, „Ледените пещери” са посветени почти изцяло на добрия стар екшън-адвенчър, Лара Крофт стил на игра, с

тонове логически загадки, гарнирани с акробатични пъзели

Не по-малко обещаващ е фактът, че не само пъзелите, но и преодоляването на различните препятствия изисква съвместните усилия на Нейтън и... до четирима негови спътника! Уа-хау-уу! Аз поне не съм виждал подобно нещо преди. Вие?

Споменаването на „спътниците” на Нейт ми припомня тутакси за новите подробности около историята на играта. Отново – знаехме, че тя най-вероятно няма да е стандартното за игрите плиткоумно извинение за липсата на сюжет. Но това?! От отвратително много време насам не съм попадал на приключенски филм (камо ли на игра), който да дава податки за толкова увлекателна фабула. (Е, може би ако не броим National Treasure 2…). Очевидно

легендарният магически камък Чинтамани

(а не „Синтамани”, както го прекръстих в предишната статия) е в сърцето на историята. Излиза, че дори малки частици от тази реликва са давали безмерна сила и власт на своите притежатели, между които са, да речем, Тамерлан и Чингиз Хан. Нейтън, какъвто си е късметлия, е на път да открие камъка без дори да иска това. Което автоматично му спечелва един смъртен враг в лицето на сръбския военнопрестъпник Лазарович, който се пада нещо архизлодей в Uncharted 2.

Междувременно бяха споменати и няколко

нови действащи лица

В тяхното число не включвам старата любов на Нейт, Елена, на която отново е поверена ключова роля. Освен нея на сцената ще се появи и още една чаровница, на име Клои, която си изкарва хляба като ловец на артефакти. И, да, между двете девойки най-вероятно ще хвърчат искри. Друг нов типаж е Хари Флин, също откривател на антики и авантюрист, който набърква Нейт в цялата каша. Освен това първата официално излъчена до момента междинна анимация ни среща със загадъчния изследовател на преклонна възраст Карл Шейфър. Той е дошъл преди десетилетия в Тибет, за да търси пътя към Шамбала. Друга ключова персона (поне в тази част на играта) е местният жител на име Тензин, който е нещо като дясна ръка на Шейфър. Освен всичко това авторите на играта обещават, че всеки от допълнителните типажи е достатъчно убедителен и запомнящ се, за да може играещият да почувства връзката си с него като със съекипник. А за колко игри всъщност може да се каже нещо подобно? Оттук крачката до

кооперативния мултиплейър

е една, при това доста малка. И наистина Uncharted 2 предлага такъв режим на игра, макар за него в момента да не се знае почти нищо. Доста повече обаче се споменава през последните седмици за мултиплейър частта на играта, в която геймърите ще играят не със, а срещу други живи опоненти. Вече бяха пуснати филмчета от две детмач нива от Uncharted 2 и макар да е твърде рано да се правят изводи по тази линия, то податките са повече от добри.

На самия финал искам да ви спомена за друга нова екстра, за която все още само се говори, макар и доста категорично. Naughty Dog споменават на няколко места за това как

играта ще се променя динамично

В смисъл, че някои нови елементи (най-вече подобрения и допълнения) ще се появяват в хода на игра. Нещо като автоматично само-пачване. Стига, разбира се, конзолата ви да е вързана онлайн. Ами, честно, не знам още какво точно да си мисля по въпроса. Ужасно зависи от това каква точно цел са си поставили Naughty. Ако наистина става въпрос за това Uncharted 2 да става все по-богата визуално и да върви все по-безпроблемно, още докато я играете, тогава – Алелуя, братя! Може би дори ни чака някоя още по-приятна изненада... Така или иначе, не ни остава още много да чакаме – премиерата е обявена за 13-ти октомври тази година. 

напиши коментар
 

105 мнения
профил »
deqncho каза на 31.07.2009, 07:26 ?. :

Това май ще е играта с най-добра графика досега.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 31.07.2009, 07:36 ?. :

Не мисля така... освен това голям минус, че е PS3 ексклузив. Иначе който има плейстейшън му пожелавам приятни моменти, а на останалите търпение за друг рилис.

105 мнения
профил »
deqncho каза на 31.07.2009, 08:51 ?. :

Е коя игра има по-хубава графика?Крайзис дори на Very High не може да я мине... http://www.gametrailers.com/video/exclusive-ice-u ncharted-2/52604?type=flv

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 31.07.2009, 09:33 ?. :

В този трейлър не видях нищо особено по графиката. Нито блещукане снега, нито супер гладки моели и околна среда... графиката е добра, ама да кажеш "най" просто не върви. По принцип не съм фен на Крайзис но тя определено има по-добра визия от Ънчартид 2.

55 мнения
профил »
Nikos каза на 31.07.2009, 09:02 ?. :

Ако няма екслузивни заглавия,няма конкуренция и не е интересно.Когато гледах Е09 бяха доста доволни от графиката.

80 мнения
профил »
Lord of the dreams каза на 31.07.2009, 09:22 ?. :

Господин Иванов явно е доста въодушевен от играта, щом й прави второ превю. Нали си е впечатлителен човекът. :) Все пак не мисля, че точно това е играта, която заслужава подобно внимание, но това си е лично мое мнение и няма да го натрапвам на никого.

208 мнения
профил »
pcultimate каза на 31.07.2009, 10:56 ?. :

Феноменална игра,която за мен е една от най-очакваните игри!На Е3 трейлъра ясно се вижда ОГРОМЕН view distance с адски детайли и да играта НЕ Е по красива от Crysis,просто защото конзола не може да си мечтае за такива детайли и реализъм,откъм геймплей и история обаче....нека статията да говори...:)Още нещо има много добри отзиви за анимацията,експлозиите и разрушенията(не не говоря за нещо ала Red Faction,а за така наречената "realtime changing environment").Говори се за 4 player co-op,комбинирайте това с променяща се околна среда,умни лошковци и интересни пъзели и получавате поредното уникално мултиплейър изживяване за ПС3.
Абе какво да говоря личи си,че съм надъхан за играта :)
П.С.Най-сетне много е умряла конзолната секция!
П.С.2 http://www.youtube.com/watch?v=2WJG14uLA3k-очевАд но е че няма как Crysis да е на конзоли и да не е "dumbed down" следователно няма как да има по-красива от нея конзолна игра end of discussion.

105 мнения
профил »
deqncho каза на 31.07.2009, 11:06 ?. :

Наистина на максимални детайли крайзис е по-красива от ънчартед.Но колко хора имат компютри,с които да я подкарат на макс?Аз лично съм с 2-ядрен процесор 2 гига рам и 9800гт и за да не сече я нагласям на медиум.Само исках да кажа,че повечето хора нямат супер мощни компютри,следователно няма как да подкарат крайзис на макс.Така че,ако сравним графиката на крайзис на повече от половината компютри с тази на ънчартед 2,втората определено бие.

105 мнения
профил »
deqncho каза на 31.07.2009, 11:10 ?. :

М/у другото,ето още едно филмче,заради коментара на VK,относно моделите.Кътсцената е направена с енджина на играта. http://www.gametrailers.com/video/exclusi ve-dont-uncharted-2/52546?type=flv

208 мнения
профил »
pcultimate каза на 31.07.2009, 15:50 ?. :

Просто исках да го постна :D
http://www.computerandvideogames.com/vide o.php?id=2742

2755 мнения
профил »
Zlob каза на 31.07.2009, 11:06 ?. :

Съгласен с pcultimate.Какъв е този безмислен спор да се сравнява с Crysis?!?! Като ми попадна първата част ми се стори интересна,а от тази статия личи че тази ще е още по-добра.Според мен тази игра си е типично приключенска и трябва да се набляга на сингъла а мултито да е между другото,но това си е лично мое мнение...все пак живеем във времето на онлайн забавленията :)

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 31.07.2009, 16:57 ?. :

Ето няколко от по-известните скрийншоти за ГоУ:

http://dlb-network.com/wp-content/uploads/2009/02 /gears_of_war1.jpg
http://robertoagudelo.files.wordpress.com/2009/03 /wallpaper_gears_of_war_11_1600.jpg
http://www.bisonium.com/blog//images/1127159903-1 .jpg
http://www.breakitdownblog.com/wp-content/uploads /2008/09/gears-of-war-2-new-boss-predator.jpg
http://media.gamedaily.com/games/gears-of-war/pc/ 9.jpg

ГоУ излезе някъде 2006-7 година, Ънчартид 2 тепърва ще излиза. Просто не разбирам какво толкова феноменално намирате в графиката на Ънчартид? Съжалявам че се налага да давам пример с ГоУ но това е "най-дъртия, графичен съперник" за който се сетих.

208 мнения
профил »
pcultimate каза на 31.07.2009, 17:37 ?. :

Признавам само последният скрийн, а той е от ПЦ версията и пак е много по-грозен...Иначе виж по-нагоре в моя коментар какво има в визията...

105 мнения
профил »
deqncho каза на 31.07.2009, 19:01 ?. :

На мен графиката на първия ГОУ не ми хареса,защото главните цветове бяха синият и белият...Виж,ГОУ 2 си е друга работа.Но ако сравняваме графиката на крайзис на хай и тази на ънчартед 2 втората си бие.На very high crysis е по-добра,но хората,които могат да я подкарат на макс се съмнявам да са много.Все пак за да напомпаш кризата докрай ти трябва ПЦ за над 2000 лв(че и повече).Аз с 9800гт я карам на медиум и трябва да кажа,че графиката на КоД 4 и 5 е по-добра.

25 мнения
профил »
Admiral General Hurf каза на 01.08.2009, 00:26 ?. :

Claudia Black.
*Drools*

80 мнения
профил »
maximalniq каза на 01.08.2009, 05:46 ?. :

Кой е този прецакан дето да има PS3 ,а не Xbox360?

208 мнения
профил »
pcultimate каза на 01.08.2009, 07:51 ?. :

Аз и не виждам как съм "прецакан".

105 мнения
профил »
deqncho каза на 01.08.2009, 06:46 ?. :

Аз имам хбох360 и що-годе добро ПЦ,само ми направи впечатление,че графиката на Ънчартед 2 е доста по-добра от тази на Crysis на high.

2755 мнения
профил »
Zlob каза на 01.08.2009, 11:27 ?. :

Ако една игра го докарваше само на графика и нищо друго докъде щеше да стигне светът...

2 мнения
профил »
exzisted каза на 01.08.2009, 11:37 ?. :

Спор...ооооо моята тема ...

Uncharted 2 не бие Crysis (по дяволите,като играх бетата на Uncharted беше доста по-грозно от developer gameplay-овете)

Друго:Uncharted 2 излиза след незнам си колко косур месеца (1-2)
Вижте какво са направили:
Снимка от Юни : http://image.blog.livedoor.jp/imasnews/imgs/4/c/4 cec34d2.jpg
и от Юли : http://image.blog.livedoor.jp/imasnews/imgs/7/4/7 43daa4f.jpg

Юни: http://image.blog.livedoor.jp/imasnews/imgs/9/6/9 64a3ea3.jpg
Юли: http://image.blog.livedoor.jp/imasnews/imgs/3/d/3 d69fde8.jpg
(разлики за 1 месец)
После: не ми говорете за глупости,че конзоли(е говоря за PS3 (Xbox 360 постигна най-доброто си с Gears Of War 2 )не могат да подкарат графика като на PC...та,ще покажа снимка на Heavy Rain(друг PS3 exclusive) - http://kingofgng.com/media/20081025_heavy_rain_2. jpg (снимката е ingame и мисля,че е показана(то е цяло виде) на миналогодишното E3)[междо другото David Cage(директора на Heavy rain)казва,че играта просто може да тръгне само на PS3(за PC нищо не се споменава)

Поздрави.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 01.08.2009, 13:51 ?. :

Пич откажи се.. те просто са обсебени от Ънчартид.. няма смисъл да говориш повече.

105 мнения
профил »
deqncho каза на 01.08.2009, 11:56 ?. :

1-во,не можеш да съдиш графиката по бетата на дадена игра.
2-ро,Heavy Rain е по-грозна от Uncharted 2(но геймплеят май ще е по-добър на първата)
3-то,графичната карта на PS3 е еквивалентна по мощ на 7900gt и е 256 VRAM,но тъй като конзолите се занимават само с това да пускат игрите,а не да се занимават с антивирусната например(която адски много забавя моя комп),се извличе максималното от конфигурациите им.

53 мнения
профил »
Kaizerkiel каза на 01.08.2009, 14:39 ?. :

Коментарите,че играта е с "най хубавата графика до сега"ме разсмяха.

53 мнения
профил »
Kaizerkiel каза на 01.08.2009, 14:40 ?. :

Изобщо...как може да приемете,че някакъв конзолен боклук ще мине по графика пц игрите?

105 мнения
профил »
deqncho каза на 01.08.2009, 15:04 ?. :

Проблемът ви е,че мразите конзолите.Ми и аз нямам ПС3,нито пък смятам да си купувам,просто казвам как изглежда Crysis на high на моя компютър спрямо ънчартед 2.А видео картата ми е по-добра от тази на PS3.

2755 мнения
профил »
Zlob каза на 02.08.2009, 11:37 ?. :

deqncho още първият ти коментар отключи страхотна вълна от празноглави мнения :D Евала ти правя.Това е приключенска игра бе хора,какви графики ви гонят?!Графиката ще е на ниво,но е важен геймплеят и историята,а в тази игра те ще са страхотни!Наистина не мога да се начудя как продължават някои хора упорито да тъпчат конзолите и да си държат на тяхното като конзолата е просто друг начин за игра.Да,в повечето случаи това се оказва за сметка на PC-то,но по този начин хората знаят,че ще вземат парите които съответстват за положения от тях труд без да може и една бройка от играта да се изпиратства.И Sony ще са доволни,и студиото производител,и потребителите ще са доволни.Не знам какво сте я захапали тази графика...ставате смешни

1220 мнения
профил »
vasito каза на 02.08.2009, 14:12 ?. :

Опитвате се да свалите Кака Лара а????

Добре де като са толкова изостанали конзолите(хардуер) как вадят такава графика??? Аз не виждам голяма разлика с ПС-тата (ПС фенбой до гроб!)

И защо една конзолна игра като се направи свестно за ПС изискванията й са ОГРОМНИ? За справка GoW и Guitar Hero III?

Иначе пхаха мноо ясно че Crysis е с по-добра графика.

105 мнения
профил »
deqncho каза на 03.08.2009, 07:40 ?. :

По-добра графика за хората,които могат да я изкарат,а те не са много...

1126 мнения
профил »
vanmx каза на 23.10.2009, 17:04 ?. :
Редактиран на 23.10.2009, 17:08 ?.

Според мен един Resident Evil 4 или Timeshift изглеждат на същото визуално ниво. Играта не е толкова добре изглеждаща колкото се опитват да я изкарат всички. Разбира се това не пречи играта да е страхотна. Аз като фен на action adventure жанра съм доволен че излезе на гейм пазара нещо различно от Tomb Raider.
Това със страхотната графика е маркетинг. Достатъчно е един по авторитетен гейм критик да възкликне колко е страхотна визията на дадена игра и след това да се пуснат няколко фотошопски скрийншота, и вече всички са единодушни че това е най красивата игра на годината. В гейм индустрията рекламата е толкова силна че човек започва да вярва не на очите си, а само на ушите си от това което чуе специализираната преса. Ще дам един пример - Doom3. Еуфорията на тема графика беше същата. Аз (както и много други хора, които вярват само на очите си) веднага забелязах грозните ръбати форми в това прехвалено заглавие. Когато тази игра беше актуална, всеки който които кажеше че Doom 3 е грозна, биваше освиркан. Днес едва ли някои би казал че тази игра изглежда добре. Същото ще стане и с днешните "красиви" игри. Графиката е само опаковка.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Oще вълнуващи подробности за Uncharted 2

Ревю:
Най-добрият екшън-адвенчър на всички времена? О, да! Можеше ли да бъде и по-добър? Уви, да! Ако имаше малко по-малко стрелба и по-яки финални 2-3 часа.

Превю:
По-многопластова история, по-богат „каст” от поддържащи герои, и далеч по-епични мащаби на цялото приключение

ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Uncharted 2: Among Thieves 14
Uncharted: Drake’s Fortune
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Grand Theft Auto V 142
God of War III 67
Assassin's Creed 2 (PS3 и Xbox 360) 62
Bayonetta 46
Assassin's Creed: Brotherhood 29
Grand Theft Auto V 29
Alan Wake 27
Metal Gear Rising: Revengeance 25
Transformers: The War for Cybertron 23
Quantum Break 19