facebook facebook
 
 
 
   
 
Nvidia: Конзолите вече не могат да бият PC-то по графика
25.09.2013

В интервю за PC PowerPlay Magazine, озаглавено „Небето няма да падне“, Тони Тамаси от Nvidia заяви, че „вече не е възможно конзолите да бъдат по-добри или по-способни графични платформи от PC-то.“ Изненадващо – една от причините, на която се дължи това е, че конзолните гиганти не разполагат с достатъчно пари, за да се съревновават в тази област.

„По времето на Xbox 360 и PS3, конзолите бяха рамо до рамо с PC-то. Ако надникнете в тези кутии, ще видите, че и двете се захранват от графичните технологии на AMD или Nvidia, тъй като тогава всички графични иновации идваха от компаниите, произвеждащи PC видео карти – казва Тамаси. – Nvidia харчи по 1.5 млрд. долара годишно за проучване и разработки в областта на графиката. Всяка година. В рамките на един конзолен цикъл ще са похарчени над 10 млрд. Sony и Microsoft просто не могат да си позволят подобна сума. Те не разполагат с необходимите инвестиции, за да се конкурират с PC хората. Ние можем да го правим благодарение на т.нар. икономия на мащаба – продаваме стотици милиони чипове година след година.“

 

напиши коментар
 


497 мнения
профил »
Ton4o каза на 26.09.2013, 06:14 ч. :

Обективно погледнато, това няма никакво значение.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 26.09.2013, 06:31 ч. :

Ако искам да играя игра, където да се наслаждавам на графиката ала Крайсис няма да я купя за конзола. PC-то винаги ще изглежда по-добре ако имаш нужната щайга.

1544 мнения
профил »
Charcharo каза на 26.09.2013, 08:49 ч. :

PCто е по-голяма начална инвестиция, но пък и игрите му струват по-малко и имат модове, подръжка на стари игри и емулатори за стари конзоли...
Пък и ти трябва PC в днешно време.

86 мнения
профил »
DeanWin каза на 26.09.2013, 07:51 ч. :

Това е така, със сигурност! Но за да я видиш тая графика на PC бая ще трябва да се охарчиш. Докато конзолките вече всеки може да си ги позволи.
Напълно в реда на нещата е това.

242 мнения
профил »
angelsx каза на 26.09.2013, 08:11 ч. :

Nvidia пак хвърлят камъни по конзолите задето избраха чиповете на AMD

679 мнения
профил »
torrin каза на 26.09.2013, 08:21 ч. :
Редактиран на 26.09.2013, 08:28 ч.

еми боли ги нормално е, но пък амд избиха рибата с офертата ЦПУ+ГПУ в едно на цена по-ниска от конкурентните интели, за които пък ако искаш графична мощ няма как да не сложиш и външна видеокарта, беше ясно още отначало че А серията чипове ще е в некст джен конзолите, колкото и да се говори че са слабопрозиводителни
Жалко но пък цена от 2к за конзола нямаше да е добре за никого, в тази конфигурация ще видим по мощни телефони още догодина, ако бяха вложили повече в хардуера, по мощните телефони щяха да дойдат след 2:D
Така че все тая, конзолите са умряла работа

242 мнения
профил »
angelsx каза на 26.09.2013, 08:36 ч. :
Редактиран на 26.09.2013, 08:38 ч.

Според мен истината е през 2години да изкарват нови конзоли както е с телефоните за да няма толкова голяма разлика с пс-то.Все пак една конзола е на цената на един модерен телефон.

1192 мнения
профил »
Toxic Forever каза на 26.09.2013, 09:22 ч. :

А PC-то не може да бие конзолите по ексклузиви.
Какво да се прави...конзоладжиите ще си цъкат игрите и ще се разбиват от кеф, а ПеЦе геймърите ще въртят бенчмаркове и ще ахкат колко е яка графиката...лол..

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 26.09.2013, 10:10 ч. :

Ексклузивно може ди завреш тея игри у гъзо. :) PCто дава съвсем друга форма на забавление от конзолите и си има своята подкрепа, продукти и игри, така че, КаШоне, troll fail е такова.
Кво да се прави, вие ше си плюнчите кифлите, докато PC юзърите могат да правят далеч по- продуктивни неща на системите си. Да не говорим колко красиво може да изглежда един качествен комп за не кой зне колко много пари, най- малкото впечатляващо.
Аве и да питам, ти кога ше почнеш да пишеш коментари от конзолата, че нещо трудно може да ти вярва човек на заяждането. :) Айде, приема се да е от Гейстейшъна, щото Фагбокса нещо се осира напоследък.

1076 мнения
профил »
Deroni76 каза на 26.09.2013, 13:55 ч. :
Редактиран на 26.09.2013, 13:56 ч.

99% от MMO игрите са PC ексклузиви, 90% от инди заглавията също са достъпни само за PC, както и 99% от стратегическите игри. Засега Xbox One има около 12 "ексклузива", половината от които ще бъдат пуснати и за PC.

Няма да е зле да мислиш, преди да изръсиш някоя глупост.

18 мнения
профил »
OverdosE каза на 26.09.2013, 09:41 ч. :

ехе от кога чакам да чуя това PC-то е №1 няма спор :)

481 мнения
профил »
last son of krypton каза на 26.09.2013, 09:54 ч. :

Да ама една свестна карта на Нвидиа струва колкото два плейстейшън 3.
И ако нямаш рам или процесора ти е шибан още толко и 1 година ще играеш с хубава графика и после пак трябва нова карта.
А който има плейстешън сега направо излиза гта 5 ръга диска и играе.
Компа е много по-скъп като се замислим. Хубава графика, но фирмите за видиокарти си правят гавра през 3 месеца нов модел карта и твойта за 1 година за нищо вече не става.
А конзолите си имат договор за 10 години и игрите им ще тръгват без никви пари да даваш за хардуер излиза хубава игра ръгаш и играеш, а компа трябва да го ЪПГРЕЙДНЕШ преди тва за минимум 1000 лева за малко по-хубава графика.

102 мнения
профил »
hider каза на 26.09.2013, 10:01 ч. :
Редактиран на 26.09.2013, 10:04 ч.

Kонзолите имали "по-добри" ексклузиви? По-добри според кого?
Лично за мен игрите които са само за PC са в пъти по-добри, да не изброявам StarCraft, Guild Wars, LoL, DotA, World of Warcraft, Total War, SWTOR и тн.

ПЦ-то може да е по-скъпо, но на ПЦ-то се прави всичко, докато конзолите освен за определен тип игри, си остават чиста изгъзица. Разликата в цените на игрите също е от значение.

1335 мнения
профил »
sollider каза на 26.09.2013, 10:13 ч. :
Редактиран на 26.09.2013, 10:18 ч.

PC-то винаги е било една крачка пред конзолите, дори и текущото доминиране на новото поколение конзоли да е факт, то ще е временно, тъй като компютърният хардуер се "ъпгрейдва" ежемесечно. А относно стойността на PS3/XBOX ексклузивите можем да поспорим - лично аз предпочитам ПЦ игрите, на които съм се радвал досега пред шитни като Gears of War и останалите. Едни Killzone, Uncharted, The Last of Us и GTA V (като от тях присъствието на GTA V в тази графа е временно) им останаха на конзолите в подкрепа на конзолния гейминг. А излезе ли 5-цата за компютър, познайте в полза на какво ще се наклонят везните. Прости сметки. :)
P.S. Не ме вземайте за някакъв PC фен, който ненавижда конзолите, дори си имам PS3 у дома и си разцъквам на GTA V, но да я играя на компютър би ми доставило тройно по-голямо удоволствие.

144 мнения
профил »
Castor каза на 26.09.2013, 10:40 ч. :

Някакъв минимален процент от игрите може и да се играят само на конзоли, но нека не забравяме че въпросните игри са създадени на компютър. Без компютъра няма да има конзоли, няма да има и игри. Компютърът е работната станция, средството, инструмента, с който се създават както конзолите (по същество всяка конзола е евтин компютър), така и игрите. Това, което е революционна новост при конзолите, при компютрите го има десетина години преди това. Конзолата не може да съществува без компютър, компютърът определя как ще се развиват конзолите. Да погледнем екипа на XBOX, да погледнем екипа на PS, вкъщи тези хора работят не на конзоли, тъй като на конзола не може да се работи каквото и да е, а само и единствено на компютри. Нека погледнем конзолните пресконференции и презентации - отново всичко минава през компютър. Конзолата и компютърът могат донякъде, но само донякъде (понеже конзолата не е по-добра в техническо отношение) да бъдат сравнени примерно с ферари и нормална кола - ферарито е червено, лъскаво, гъзарско и ексклузивно. Но ферарито се вади само в неделя, кара се половин ден и се прибира в гаража, с нормалната кола човек ходи на пазар, вози семейството си, върши работа, транспортира товар и я ползва всеки ден. И ако се наложи да се откаже от едно от двете, то това положително ще е ферарито - другата кола му е нужна :)
Що се отнася до прословутите ексклузиви, наистина ли е толкова важно дали дадена купчинка пиксели ще излезе за моята/твоята платформа? Да, игрите са забавление, приятни са, понякога помагат за временно разтоварване и така нататък, но както казах, нима светът ще свърши, ако се лишим от въпросната купчинка пиксели? Или ако ги получим година по-късно? Едва ли. Имам чувството че ще успея да продължа някак живота си и без въпросната купчинка пиксели :) Та нали именно това правех и досега? :)

140 мнения
профил »
NapipaiGO каза на 26.09.2013, 11:07 ч. :
Редактиран на 26.09.2013, 11:11 ч.

на конзоли шутърите не са забавни със този auto-aim , пък и стратегийка неможеш да цъкаш . иначе донякъде съм съгласен че за конзоли излизат по яки игри -uncharted , killzone ,the last of us , god of war , GTA 5 и много други .

всеки каквото си избере , аз имам мощно ПЦ и на него играя cysis 3 на макс настройки.

481 мнения
профил »
last son of krypton каза на 26.09.2013, 11:10 ч. :

Кви са тия глупости за ферарито бе ти на ферарито през 3 месеца ли му сменяш двигатела.
Мен не ме интересува дали се правят игрите на комп, ако ще да се правят на стан, на хаспел, да се бръкат с бетон. Мен ме интересува да ми е по-евтино и играта, като излезне да я боцкам в устройството и да играя направо не да чакам 1 година да излезне за комп или да събирам 1000 лева за нова видео карта.
Ако сами си бяхте купили комповете щяхте да ме разберете, но още сте малки и мама и тате ви купуват видео карти и компове по 2-3к + лева.
Гледай малко в youtube например геймърие у америка много рядко играят на комп, защото на конзола е по-лесно, по-бързо може да играете 2ма до 4ма човека на веднъж пред телевизора.

ТОЧНО КОМПА Е КАТО ЕЖЕДНЕВНАТА КОЛА НА НЕГО СИ ВЪРШИШ РАБОТАТА ЗА ТОВА ГЪРМИ ПРЕЗ ДЕН ПРЕИНСТАЛИРАШ WINDOWS И ГЛУПОСТИ ПРЕЗ НЕКОЛКО МЕСЕЦА.

А КОНЗОЛАТА Е КАТО ФЕРАРИТО ИЗКАРВАШ Я ПРАЙШ СИ КЕФА С НЕКОЛКО ПРИЯТЕЛИ И ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА И ЦЕЛ.

144 мнения
профил »
Castor каза на 26.09.2013, 11:48 ч. :
Редактиран на 26.09.2013, 12:01 ч.

По принцип гледам да не изпадам във фактологични подробности, а ферарито е дадено за пример, но нямам нищо против да издребнея малко :) Да, на ферарито по упътване му се прави основен ремонт на всеки 60 000 км. - може да бъде проверено. Не знам ти колко често си ремонтираш компютъра, но аз не съм преинсталирал уиндоус повече от три години, а машината върви като пушка. Никога не съм сменял компоненти (освен едно захранване), нямам и ъпгрейди (с изключение на лек овърклок). Когато човек тръгне да сглобява компютър е хубаво да се поинтересува по форумите (не този на PCM разбира се :) кои части са надеждни, да погледа тестове и т.н. Важно е и машината да се поддържа в добра форма, да се чистят боклуци, има много добри програмки за оптимизиране работата на компютъра като advanced system care например. В това отношение наистина конзолата е по-лесна - отиваш в магазина, плащаш, взимаш. На един човек, на когото не му се занимава, конзолата дава отговора, но за мен например, допълнителната оптимизация е част от удоволствието. В края на краищата всичко е по желание и аз не влизам тук за да убеждавам хората да не играят на конзоли, това би било абсурдно, просто обсъждам темата :)
Лека пробойна в доводите ти е обяснението че купуваш конзола, защото ти е по-евтино. Конзолата е по-евтина само при условие че не си купуваш игри за нея, в противен случай, още с петата-шестата игра ти достигаш цената на едно геймърско ПС, което освен това върши и друга работа. Средната цена на конзолна игра е около 110 лв. Разбира се, в цивилизацията има промоции, на шестия месец отстъпката е 40%, на дванайсетия месец е 80% и т.н. Но пък ако човек чака промоциите, губи предимството на изключително ценното за някои персони злорадство "Аз играя - нека ви" :)
Пак ще кажа - ферарито в случая е просто художествено сравнение, метафора - не го разбирай прекалено буквално, защото пречи.
В тубата аз гледам главно филмчета на сериозни геймъри и всички те ползват ПС, без значение дали са от Америка, Европа или архипелага Туамоту. Извинявай, но за мен четири човека с контролери пред един телевизор е много, много далеч от сериозно геймене - това е просто забавление.
Между другото в постинга ти се съдържа и отговора защо нямам конзола - не ми е нужно нещо, което е само за забавление - за мен това е излишен лукс, но както стана дума, всеки си избира сам.
P.S. И един последен въпрос: Ако, както ти казваш, не те интересува дали игрите са правени на компютър, или дали някой цъка на комп, тогава защо изобщо написа този постинг? :)

742 мнения
профил »
jenssn каза на 26.09.2013, 16:00 ч. :
Редактиран на 26.09.2013, 16:05 ч.

Да ти сера на коментара .. имам комп от 2010 октовмри не съм го ъпгрейдвал и единствено само crysis 3 не успявам да подкарам на макс детайли .. но пък с адд они за crysis 1 става много по добра графика от 3ката ... и до сега всяка една игра която съм пускал и до ден днешен си върви на макс ... ти сера на дървените конзоли !

Дори не съм си преинсталирал операционната система и един път .. защото о видиш ли не всички са ламери като теб които даже не знаят как да uninstall-нат игра или софтуеър .. камо ли пък да знаеш как да си чистиш регистрите правилно .. купувам си още един GTX 460 PALIT s 1 GB DDR вързвам ги на SLI слагам още 4 гига и съм заспал .. конзолите винаги ще дишат прахта на пц игрите .. да не говорим че auto aim-a е пълен ташак и убива удоволствието на играенето .. !

ии още нещо .. като се раздели екрана на 2 или 4 .. кво виждаш .. едни збити лайняни пиксели .. докато ПЦ дава много по широки възможности за мулти .. да не говорим че лайняния джоистик става само за съзтезателни колички и футболчета ... а и за мортал комбат-а .. толкова ..

1544 мнения
профил »
Charcharo каза на 26.09.2013, 19:16 ч. :

Аз пък си имам комп от 2009та. ATI HD 5770 убива Xboxa и PS3ката. Играе Crysis 3 без проблеми на комбинация от средни и високи настройки (конзолата играе на НАЙ-ниските възможни) с повече кадри и по-висока резолюция.
Струваше повече от конзолите тогава. Но пък и игрите струват по-малко (Humble Bundle и Steam Sale... Nuff Said) и имам достъп до старите ми игри, старите ексклузиви на миналите конзоли и някои адски добри модове (Black Mesa, Lost alpha, MISERY, The Stanley Parable, Eastern Front... егати, те със самостоятелни високобюджетни игри могат да се съревнововат).

Не ти виждам проблема.

481 мнения
профил »
last son of krypton каза на 26.09.2013, 11:12 ч. :
Редактиран на 26.09.2013, 11:48 ч.

КРИЗА 3 ИЗЛЕЗНА 2010 Я ДА ТЕ ВИДИМ КАТО ИЗЛЕЗНА ГТА 5 КОМП ВЕРСИЯТА КАК ЩЕ ТИ ЛАГИ, КАТО НА КУЧКА.

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 26.09.2013, 11:32 ч. :
Редактиран на 26.09.2013, 12:29 ч.

Вари да ядеш трева щото тва дето го приказваш са пълни простотии.
1.Crysis 2- излезе 2010 Crysis 3-излезе 2013.
2.GTA IV излезе през 2008 а сега всички чакаме PC версията на GTA V.
Като те гледам много си назад с нещата,затова те моля не пиши повече коментари...

Защо си редактира коментара? от GTA IV на GTA V ?

1335 мнения
профил »
sollider каза на 26.09.2013, 12:33 ч. :
Редактиран на 26.09.2013, 12:39 ч.

Crysis 3 излезе февруари тази година за всички платформи, май я бъркаш с двойката. А относно РС версията на GTA V сме изговорили достатъчно - ако R* не претупат порта през пръсти, както направиха с GTA IV, играта би могла да върви и на по-слаби компютри. Какъв трън в очите ще е този факт за такива като теб, tumakabe и твоето виртуално другарче toxicred - да гледате как ние пц геймърите получаваме това, което искаме, при това на добро качество. Само да имаше някакъв начин да ви видя лицата тогава...

742 мнения
профил »
jenssn каза на 26.09.2013, 16:03 ч. :

you just went full retard ..

140 мнения
профил »
NapipaiGO каза на 26.09.2013, 11:59 ч. :
Редактиран на 26.09.2013, 12:07 ч.

tumakabe криза 3 излезе тази година ахмак :) , освен това е много тежка , познавам хора със добри ПЦ-та и немогат да я подкарат дори на low setings .

на мен ми върви на макс със AMD Radeon HD 7970 GHz Edition дал съм 2 заплати за нея :)

481 мнения
профил »
last son of krypton каза на 26.09.2013, 12:49 ч. :

Ем като си прост дай 10 заплати. След една година като излезне кризис 4 нема да ти върви пак.
А на конзолат ще върви и 3 и 4 и 5 ,защото имат договори за години на пред.

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 26.09.2013, 13:42 ч. :

точно пък на конзолите графиката е сведена до Low пример:BF3,Crysis

742 мнения
профил »
jenssn каза на 26.09.2013, 16:11 ч. :

axhuaxhuxhuhuxhuxahuax аве тъп .. виж малко сравнения на графиките на конзолите спрямо ПЦ и тогава пак се изказвай .. !

1544 мнения
профил »
Charcharo каза на 26.09.2013, 19:35 ч. :

Но ти... плащаш повече... като играеш на конзола...

102 мнения
профил »
hider каза на 26.09.2013, 13:14 ч. :

И к'во, ако не подкараш "кризата" на макс, света ли свършва бе?
Да не мислиш, че при конзолките графиката ще е по-добра от графиката при средните настройки на ПЦ-то?
Графиката на "некст ген" игрите при конзолите ще я докарат и ПЦ-тата преди година.

140 мнения
профил »
NapipaiGO каза на 26.09.2013, 13:21 ч. :

не , просто отговарям на малоумника който твърди че кризис 3 е излязла 2010 година което автоматично пуска тезата че съм със слабо пц понеже преди това бях казал че ползвам мощно пц а не конзола за гейминг.

но още по-кофти е когато малоумниците не следят дискусията и тръгват да ме хейтват :)

195 мнения
профил »
StupidJupiter каза на 26.09.2013, 13:25 ч. :

Ако ти е кеф - цъкай на конзола. Ако си в пачка - стреляй мощно РС и/ или конзола, и пак цъкай. Какво толкова се джафкате не мога да ви разбера. Нека има разнообразие на пазара, не може всички да сме като излети от калъп. Сипете си по едно и седнете на една маса :)

481 мнения
профил »
last son of krypton каза на 26.09.2013, 13:38 ч. :

Много ясно, че е много важно за него да подкара крисис 3 на макс нали иначе другите деца ще му се смеят и няма да си говорят с него в голямото междучасие.

ЯЗЪК, ЧЕ ИМА ТАКИВА РОДИТЕЛИ ДЕТО ДАВАТ ПО 2 ЗАПЛАТИ НА РАЗГЛЕЗЕНИТЕ СИ ДЕЦА ЗА ВИДЕОКАРТИ.

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 26.09.2013, 13:43 ч. :

Ти прост ли си или на прост се праиш отиваи да духаш на брат ти Toxic
PCmania и вие 1-път ше си погледнете ли кви смотани потребители имате поне въведете малко ред...

140 мнения
профил »
NapipaiGO каза на 26.09.2013, 13:44 ч. :
Редактиран на 26.09.2013, 13:49 ч.

хаха дечко недей ме разсмива , на 20 години човек може и сам да си изкарва пари за видеокарти ,ама децата няма как да го знаят .

айде спирам че оспамих темата заради тоя хейтър.


StupidJupiter много добре го каза , само дето аз не бих седнал на маса с 15 годишен комплексар дето на живо неможе да каже гък а тука се раздава защото неможем да го стигнем . но със теб бих седнал да пием по нещо , може да си обменим няколко лафа .

481 мнения
профил »
last son of krypton каза на 26.09.2013, 13:55 ч. :

Ем още по-зле на 20 години неможеш да си правиш сметката кое е изгодно.
А аз хейтвам и тролвам в тоя сайт много преди Токсик да се появи само дето бях изчезнал за малко.

1544 мнения
профил »
Charcharo каза на 26.09.2013, 19:38 ч. :

Изглежда ми, че ти не знаеш как да си направиш сметка кое е по-изгодно.

Ето те нещо мъничко, което да те накара да се замислиш:
https://www.humblebundle.com/weekly

5 мнения
профил »
trichkov каза на 26.09.2013, 14:23 ч. :
Редактиран на 26.09.2013, 14:23 ч.

Че то кога са могли да бият та е "вече"?

1335 мнения
профил »
sollider каза на 26.09.2013, 15:36 ч. :

Добре, нека зададем въпроса по друг начин. Защо игрите вървят със стабилни 30 кадъра на конзоли? Защото там графиките са орязани много здраво, нито една игра, която съм цъкал на PS3 не е имала подменю с името "Graphics" в Options. Графиките там са ти това, което производителят ти поднесе - дали прекалено много са я орязали откъм детайлност с цел да стабилизират тия 30 кадъра по време на цялата игра, и да ти е грозно - нищо не можеш да направиш, именно защото си на конзола. А междувременно разбирачът tumakabe би ли ми обяснил каква е разликата от това да играеш Crysis 3 на PS3 с фабрично намалени графики, от това да я пуснеш на компа и да си ги смъкнеш собственоръчно от менюто? Във втория случай поне ще имам представа коя опция колко кадъра смъква/качва и ще съм си я персонализирал сам, а не производителя. :)
P.S. Ако въобще някога видим Crysis 4, може да не хвърчи на карти като 7950, но със сигурност ще върви по-добре отколкото на няколкогодишния хардуер на PS3.

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 26.09.2013, 16:49 ч. :

Не винаги е 30 fps както и в GTA V гледах спадат дори до 20 fps

1335 мнения
профил »
sollider каза на 26.09.2013, 16:54 ч. :

Не е само в GTA V - на The Last of Us, особено когато почнеш да стреляш също имаше drop до към 23-25 fps.

924 мнения
профил »
SvRomanov каза на 26.09.2013, 15:53 ч. :

Винаги ме избива на смях като почна да чета как конзолите били по-евтини, и затова били по-добрия избор.Не са по-добрия избор, по-евтиния избор са.На който не му се дават пари - ей ги къде са х360 и ps3 за по триста лева.Те и голфовете са по-евтини от S-класите, ама не съм чул някой да е предпочел голфа заради цената.
Допреди два месеца четяхме как новите конзоли били "технологично бижу" пък сега излеза че са остарели с години още преди премиерата си.Голям праз че 5 години ще ти вървят всички игри.Ще вървят, ама с 720р/900р ъпскейната графика, low настройки и 30 кадъра.Качеството си има цена, сори.
Токсик, малоумните ти коментари показват само безсилието ти.Реално от всички конзолни ексклузиви има не повече от 5% които си заслужават изиграването.Всичко останало е талаш, който не излиза за РС просто защото РС геймърите не играят подобни малоумни бози.Като ти гледам интелекта не се очудвам че ти харесват.

1544 мнения
профил »
Charcharo каза на 26.09.2013, 20:05 ч. :

Смешното в случая е че даже не са и по-евтини...

466 мнения
профил »
Ronaldo9 каза на 26.09.2013, 15:54 ч. :

Никога не съм обичал да давам крайни мнения,но тук подвизаващите се конзолни геймъри имат потресавщ(в отрицателния смисъл) интелект.Не знам правят ли се нарочно или са си такива,но е факт.Иначе е ясно,че конзолите вече отдавна не могат да се конкурират с ПС-то визуално.

679 мнения
профил »
torrin каза на 26.09.2013, 17:24 ч. :

дръжте си мейн стрийм боклуците, QTE елементите, безумно опростения геймплей, японските безумия, всичките там 4584954 версии на марио и т.н. и им се радвайте, искма да вида как бихте играли на кашона или ина шитстейшъна Anno 2070, Baldurs Gate... и всъщност няма смисъл да изброявам, повечето от тия тука разпенени конзоладжии ги знаят доста добре тези заглавия и са прекарали стотици часове с тях познайте къде... пред pc-то

166 мнения
профил »
Seventeenth каза на 26.09.2013, 18:59 ч. :
Редактиран на 26.09.2013, 19:00 ч.


768 мнения
профил »
Kazomir каза на 26.09.2013, 19:09 ч. :

....Че те могли ли са някога???

196 мнения
профил »
White Emperor каза на 27.09.2013, 00:24 ч. :

Прощавай,колега.Постнал съм пълна перифраза на това,което ти си казал....

196 мнения
профил »
White Emperor каза на 26.09.2013, 19:40 ч. :

Не че някога са били под тая заплаха...

1127 мнения
профил »
vanmx каза на 27.09.2013, 01:33 ч. :
Редактиран на 27.09.2013, 02:08 ч.

Гледам тука пак се е заформило някакво меле PC vs Конзоли :)

Никога конзолите не са имали по-добра графика. Компютър, способен да подкара игра с графиката на някоя от модерните конзоли струва горе долу колкото една такава конзола. Така че не е въпрос на пари, ами до вкус. Ако искаш вече по-добра графика и фреймрейт, тогава вече даваш повече пари, но едно PC за 600-700 лв спокойно вади графика като на xbox360 или PS3.

Аз лично предпочитам конзолите, но няма никакви обективни причини за това. Може би освен, защото са по-малки и енергийно пестеливи и нямат излишни работи които да те разсейват. Просто пускаш играта и се кефиш. Като тръгна да пътувам на някъде, просто слагам машинката в раницата и мога да си я пусна навсякъде където има TB.

Не че не се кефя и на PC-то. Разните игри като command and conquer, SWAT 4, онлайн пуцалки стил CS или Total War серията няма как да се играят на конзоли. Дори и да можеше, нямаше да бъде същото. Тия игри които изредих са стари, от времето когато PS2 и Xbox бяха върха, но ги няма за тези конзоли, заради техническите ограничения. Примерно графиката на SWAT 4 е непосилна за PS2. Ами първия Crysis си е направо революция в графиката на компютърните игри. Излезе след 4-години за конзолите, ама с някаква мега орязаната графика и с някакъв смешен фреймрейт 20-25 fps. Да не говорим пък че управленеието го нагодиха за геймпадове и това още повече развали играта. Общо взето и досега най-добре изглеждащата игра, която съм виждал някога е crysis за PC от 2007-ма. Като гледам и PS4 няма да може да изкара тая графика с висока резолюция и приличен фреймрейт. Заради конзолите, графиката не е мръднала от 5-6 години, на мен лично това не ми е проблем, защото я намирам за задоволителна.

Опростеното управление и малоумния геймплей при повечето нови игри вече е проблем, но това вече не е заради конзолите, ами изцяло заради финансовите причини.Образно казано, по е евтино да се правят прости игри и е по на печалба като се пробутват на простите хора :)

А пък nvidia сега реват, защото абсолютно всички next gen конзоли са с AMD хардуер вътре, а nvidia не намазаха нищо от цялата тая работа :)

742 мнения
профил »
jenssn каза на 27.09.2013, 15:55 ч. :

Прави си човек.. мен много ме яд ..че заради пазара на тия конзоли ... прецакаха крайзиса и пуснаха такъв неграмотен порт за ПЦ без никакви настройки за графиката ... и понеже онез лакоми за пари и Историята прецакаха .. И аз до сега не съм виждал толкова добра графика като първия крайзис нито пък с такава интеракция със заобикалящите те предмети и тяхната физиика ... всяка година за 1000 лв можеш да си вземеш мега мощния ПЦ който да издухва всяка една конзола .. ! А и не само за игри ще ти върши работа ...

20 мнения
профил »
Brannik каза на 27.09.2013, 13:01 ч. :

Toxic , знаеш ли PC-то каква добра конзола става с един HDMI и Контролер ?
А знаеш ли какво GPU и CPU мога да му сложа във всеки един момент ?!

13 мнения
профил »
Elder каза на 29.09.2013, 22:17 ч. :

Какви глупости говорите не истина графиката не била мръднала благодарение на конзолите пълни глупости игри като Uncharched Gears of War Red dead и други игри имат страхотна графика която е абсолютно некст джен а кразис пс4 като излезе ще има игра която да го задмине по графика

1544 мнения
профил »
Charcharo каза на 02.10.2013, 21:43 ч. :

Те са добре изглеждащи ... в сравнение с други конзолни игри.
Иначе работят на 720p(или по-малко) и 30 кадъра (или по-малко).

Сравни God of War 3 (PS3, 2010) със STALKER Clear Sky/Crysis (PC 2008/2007)... и после с Metro 2033 и BF 3 (PC версиите 2010/2011)
Тъжно е .
напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
nvidia

новини:
Компанията обяви, че версия 390 на нейните драйвъри за видео карти ще е последната, която ще поддържа този вид платформи.
Цените на графичните ускорители могат да се покачат отново заради скока на курса на биткойн и съответното търсене на GPU-та за конфигурации за добив на валутата
Game Ready драйвери има още за Ark Survival Evolved, Dark and Light и Hellblade: Senua’s Sacrifice.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122