facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Night at the Museum: Battle of the Smithsonia
Ревю | 06.07.2009 | автор: Лили Стоилова


оценка:
Производител:
Pipeworks / Amaze Entertainment
Издател:
Majesco Entertainment
Жанр:
Екшън
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Неангажираща

Интересен набор от способности

минуси

Неангажираща, неоригинална

Кратка

Всички се сещаме за мно-о-ого „лоши” думички с буквата „К”. Не ми се правете. Или поне аз (*blush). И това, трябва да призная, е едно оригинално извинение защо злият брат на фараона Akhmenrah се нарича Kahmunrah. Близко по звучене, но ясно разграничимо, и всички знаем какво си е мислела майка му, още когато е бил сукалче и е вмъкнала издайническата буква, уж случайно… Не на мен тия! Всъщност тя е начертала съдбата му. И всички знаем, че в Древен Египет хората вярват, че съществува едно истинско име, което е въплъщение на същността. Така нашият фараон всъщност носи у себе си злото още откак е бил ситна гадинка.

Има си крушка опашка

Днес, векове по-късно, в Американския национален исторически музей злият фараон е заплаха отново. И… Вие ще го озаптявате. Честито на спечелилите. :-)

Ако обичате Бен Стилър и филмите от поредицата (вече два), вероятно ще харесате това заглавие. Има само още едно условие - наистина да не държите на сериозността. Таргет групата на заглавието си е детската аудитория. Играта е доста кратка. Задачите са поставени сравнително лесно. А в началото дори леко дразнещо и директно. Имате и клавиш за hint-ове, ако решите да съкратите умуването, още малко. Така Бен Стилър ви казва директно какво се иска от вас (не, че не го пише и на монитора, разбира се. Надписът премигва, напомняйки ви за вашите задачи).

Бъркотията, която нашият човек ще оправя този път, е резултат от разхвърлянето на частите на магическия артефакт - плоча, разпиляна от злия фараон на парчета. Така вашата цел е да ги съберете. С всяко зрънце от пъзела, което откривате, се сдобивате и с нова способност.

Абра-кадабра

Най-якото хрумване е, че всяка нова сила, която споменах, е конкретно оригинално умение. Например можете да укротявате зверове, да поправяте счупени неща, да призовавате светкавици и т.н. В хода на играта трябва да съобразите кое умение кога ще ви помогне. Това е наистина забавното. Не е много сложно, но пък… който много държи да му е мно-о-ого сложно… Ядрена физика. Това е съветът ми. :-)

Друга забавна идея е, че можете да яздите скелета на тиранозавъра. Да му хвърляте пръчка, като на куче и т.н. Разигравате добродушната мъртва грамада, но е весело. Рекси размахва опашка и ако имаше език, щеше да ви олигави в знак на признателност.

Стани богат

Само умствено. :-) Всеки loading екран предлага факти. Ако случайно ви се занимава… Да знаете, че можете и да ги поглеждате. За мен тази формула в игрите - да се блъскат малки енциклопедии, уж между другото - е порочна практика и отдавна не обявявам това за плюс. Много е излишно и никой не го чете. Който се интересува, винаги може да пита батко ни Google.

Графиката и звукът не са върхът, но са приемливи. Няма да мрънкам продължително за тях.

В заключение - играта става за убиване на време и е подходяща за вас, ако сте фен на филмите. Ако имате нещо по-добро, което да правите с времето си, освен да го умъртвявате… правете го. И в двата случая няма да съжалявате. Можете да минете и без това заглавие в своя гейм опит. 

 
системни изисквания
Win XP/ Vista, 2 Ghz Intel Pentium IV, RAM: 1GB (XP)/2 GB (Vista), Video Card compatible with DirectX ® 9.0c, 256 MB RAM
напиши коментар
 

223 мнения
профил »
Маце Борко каза на 08.07.2009, 09:48 ?. :

Оценката на тази "игра" е твърде завишена.

203 мнения
профил »
Fanatic каза на 08.07.2009, 10:22 ?. :

Така и не разбраха че игрите по филми НЕ СТАВАТ.

497 мнения
профил »
Ton4o каза на 08.07.2009, 10:25 ?. :

Тази игра е просто ужасна, ако я видите, бягайте от нея като дявол от тяман... Не я играйте, дори да ви дават пари за това!!!

156 мнения
профил »
hyper каза на 08.07.2009, 11:03 ?. :

Purgation, не може да говориш така за всички игри - издаваш се, че не си играл The Warriors. Виж само коментарите на произволно място в нета, за да видиш, че има и игри, които стават (да не кажа, че е най-добрата в това отношение). Но явно тази по "Нощ в музея" не е сред тях. :S

203 мнения
профил »
Fanatic каза на 08.07.2009, 11:15 ?. :

Признавам че има някой успешни опити, но повечето са бози

112 мнения
профил »
torbalan4o каза на 08.07.2009, 14:39 ?. :

Играта не става точка. Моля ви да върнете това от списанието където беше разделено на 3 различни оценки и една средна за да може да виждаме по-подробни дани за игрите. Щото така играта може да е много яка ама примерно графиката или звука да не струват.

53 мнения
профил »
redmaf каза на 08.07.2009, 21:05 ?. :

Трябва да направят жанр "боза" :D

721 мнения
профил »
Grav3man каза на 09.07.2009, 05:31 ?. :

Не мога да се начудя как може да се изпише толкова много за една "боза"!!! ( " са, защото мисля, че боза е доста меко казано ;) ) Видях скрииновете и ми стана ясно що за игра ще е това! Като гледам от трейлъри и други щотове, тия системни изисквания ми се струват малко пресилени! За мен играта няма даже и една графика насреща. Определено дори няма да си я и изтегля, за да я пробвам! Дано играта по новия HP да има какво да покаже на феновете на поредицата.

96 мнения
профил »
big_bad_wolf каза на 14.07.2009, 14:10 ?. :

Аз лично не съм фен на игри по филми макар че има някои хубави.Защо да играеш играта ако си гледал филма???

74 мнения
профил »
scream1332 каза на 17.07.2009, 15:28 ?. :

е кво пък имате против бозата :D:D Бозата е страхотна напитка! Не я обиждайте като я сравнявате с тази игра!

177 мнения
профил »
Vladety каза на 12.08.2009, 11:29 ?. :

За 4Gb не си заслужава
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Mortal Kombat Komplete Edition 207
Mass Effect 2 96
Prototype 86
Dead Space 3 80
Dark Souls II - видео ревю 72
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
DmC Devil May Cry 66
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58