facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Need for Speed - РС портът
Ревю | 01.04.2016 | автор: Филип Станиславов


оценка:
Производител:
Ghost Games
Издател:
Electronic Arts
Жанр:
Рейсър
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
119 лв
купи играта »

плюсове

отключени кадри в секунда

поддръжка на геймпад и волан

стабилен технически порт

минуси

всичко, което важи и за конзолната версия

Откровено казано, имам чувството, че това ще бъде едно от ревютата, в които предимно се оплакваш и накрая завършваш с "Но на мен всъщност много ми хареса!"

И е точно така.

И за оплакването, и за харесването.

Need for Speed има своите проблеми, които са по-скоро дребни и дразнещи, отколкото фундаментални и сериозни, но ако успеете да им простите, тя наистина е доста забавна игра.

Сюжетът и историята трудно могат да бъдат взети насериозно, но ви е достатъчно да знаете, че сте безименен и безличен състезател, който трябва да си изгради репутация във Вентура Бей. Повече за нелепите live action сцени може да прочетете в нашето оригинално ревю и затова няма да ги коментираме - и тотално оплюваме - отново; вие просто си знаете.

По отношение на представянето на РС порта, за щастие няма повод за оплакване. Ghost Games е положило доста усилия за това версията да е добре изпипана и ако имате добра машина, спокойно може да играете в 1080р при 60 кадъра в секунда. Така технически може да постигнете дори 4К резолюция, а кадрите при Ultra са около 70-80. Повечето от графичните опции имат low, medium, high и ultra настройки. Можете да променяте и бутоните на клавиатурата, макар че едва ли изобщо някой ще предпочете клавиатура пред геймпад. Контролерът също може да се кустомизира, което е добре. Енджинът Frostbite е използван добре и играта изглежда доста готино само със забележката, че е прекалено тъмна. Е, далеч не е отвратителната "бой на негри в тъмна нощ" визия на ZombiU, но със сигурност щеше да е по-приятно изглеждаща, ако състезанията не бяха само през нощта.

Говорейки за кадрите в секунда, тук те са отключени, което е добра идея, особено като си припомним как в Need for Speed Rivals стояха на 30. Добавена е поддръжка на волани, отново за разлика от Need for Speed Rivals, като сред част от представените марки са известни имена като Logitech, Thrustmaster и Fanatec. Изобщо, промените спрямо предната игра са доста и засягат и поведението на полицията. След отвратителното агресивно държание на пазителите на реда в Need for Speed Rivals, тук отиваме на другата крайност и те изобщо не ви заплашват с нищо.

Още няколко оплаквания - не може да паузирате играта, което е дразнещо в началото, когато все още се борите с управлението и графичните настройки. Саундтракът също е много слаб, затова просто си пуснете подбрана от вас музика.

И въпреки всичко това, Need for Speed притежава същата капчица чар, каквато неизменно има всяка игра от серията. През годините сме видели и силни, и не чак толкова добри игри от нея, но когато отделните елементи заработят заедно, надпреварата наистина е вдигаща адреналина. Като добавим и очевидните усилия, отишли в РС порта, определено можем да кажем, че играта си заслужава - въпреки всичко. 

 
системни изисквания
OS: 64-bit Windows 7 or later; CPUL Intel Core i3-4130 or equivalent; Memory: 6GB RAM; GPU: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti 2GB, AMD Radeon HD 7850 2GB, or equivalent
напиши коментар
 

23 мнения
профил »
donald duck каза на 02.04.2016, 18:58 ?. :

tl dr


минуси

всичко, което важи и за конзолната версияех, пак не сте играли рс версия.

46 мнения
профил »
The_Final_Cut каза на 05.04.2016, 11:51 ?. :

тази игра е хубаав !дали6те трагне на лаптоп?

52 мнения
профил »
MakaveliTheDon каза на 12.04.2016, 15:53 ?. :

Загуби се чарът на поредицата, напомпаната графика и минималните подобрения със всяка следваща игра ме отказаха от поредицата.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Need for Speed - РС портът

Ревю:
Абстрахирайки се от леко кичозната презентация, новият рейсър ще се понрави на всеки, който се е забавлявал с игри като Underground и Most Wanted.

новини:
Спекулациите са за две възможни локации - Сиатъл и Лас Вегас. Вероятно повече ще научим на Е3 2017.
Ghost Games продължава работата си по поредицата Need for Speed, но тази есен няма да видим нова игра от нея.
РС геймърите могат да очакват порта на новия рейсър Need for Speed, който излезе за конзоли миналата есен.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Project CARS 9
Топ 10 най-продавани заглавия в Steam за 2018 2
F1 2015 1
Grid 2019 1