facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
NHL 2002
Ревю | 06.11.2001 | автор: Орлин Широв


оценка:
Производител:
EA Sports
Издател:
EA
Жанр:
Спорт
Платформа:
PC
сайт на играта »

Незнайно защо, но в милата ни родина нито хокеят, нито игрите по тази тема са популярни. Може би защото не е достатъчно студено. Но ето, оказа се, че определено всички сме изпускали много. NHL 2002 е просто велика. Смело мога да кажа, че дори превъзхожда FIFA-та. Казвам го с чисто сърце и още в началото на този материал, препоръчвам на всички спортни фенове да си я купят. Ако не го направят, за пореден път ще изпуснат

по-добрата спортна симулация
 
Но не съм аз този, който ще ви убеди, че NHL 2002 е по-добрият избор. Всички американски списания също поставят NHL пред футболната симулация на ЕА. В нея има много повече разнообразие, пипната е доста повече, а и самият хокей е доста по-динамичен. Като реализация играта също е с една крачка пред всичко друго на ЕА, което сме виждали.

Ще разкажа с две думи за какво иде реч. NHL е посветена на американската хокейна лига. Както в други спортни симулации, които сте играли, и тук имате възможност да изграждате стратегии, да сменяте играчи и най-вече да геймите до припадък!

Каква е разликата между NHL 2001 и NHL 2002?

Ами огромна! Като започнем с нововъведенията, които правят играта уникална, и завършим с промените в графично и звуково отношение. За разлика от FIFA, в която разликите от предишните серии са само визуални, тук е пипана самата идеология на играта.

Ще започна с най-якото нещо - ЕА най-накрая сложиха възможност за смяна на копчетата. Това е супер, особено като се има предвид, че ръцете ми бяха залепнали за q,e,w,s,a и d. Друго супер яко нещо е

Emotion Meter-ът

Той отчита колко е ентусиазирана тълпата. Когато еуфорията обземе целия стадион, вашият (или противниковият) отбор става много по-мотивиран. Друго нововъведение са NHL-картичките. След като изпълнявате разни неща по време на мач (гол от далечна дистанция, 20 удара за един период, бърза атака и т.н.) ще печелите точки. С тях можете да си купувате картички с ликовете на различни играчи. Ако ви се падне картичка с Хашек примерно, можете да я активирате и тогава той ще бъде по-добър за един, два или три периода в зависимост от вида й (бронзова, сребърна или златна). Освен картички с играчите има и такива с хитринки - примерно трима от противниковия отбор най-случайно се разболяват преди мач или пък целият вражески тим става супер калпав за една третина. :)

Друг вид бонуси са

Celebrations и Easter Eggs

Ако ви се падне някоя от първия вид, вашите играчи ще се научат на нови движения, с които да изразяват радостта си след гол. Ако ви се паднат пък някои Easter Egg, ще си отворите някой Cheat. Примерно всички хокеисти стават дебели и тромави като сумо борци или пък дребни като лилипути.
Общо взето идеята с картичките е едно от най-щурите и приятни нововъведения в играта. Искрено се надявам да го има и във FIFA 2002.

А иначе в графично и звуково отношение играта е просто перфектна. Вече има възможност сами да си добавите песен в soundtrack-a. Всеки хокеист си има снимка, а освен това и е изрисуван доста реалистично и правдоподобно. За пример само ще кажа, че ако се опитате да си създадете свой хокеист, имате на разположение 10 вида носове, 10 вида форма на очите, 25 вида усти... Сами си дайте сметка за какъв реализъм говорим.

А иначе NHL 2002 определено не заслужава само една страница, но такъв е месецът - хитов... 

 
системни изисквания
P II 300, WinAll, 3d vid card, 64 megs ram
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Need for Speed: Shift 88
FIFA 11 vs. PES 2011 61
DiRT 3 51
FIFA 10 50
Colin McRae: DiRT 2 44
Need for Speed: The Run 44
FIFA 13 38
Pro Evolution Soccer 2013 38
Split/Second 38
Blur 31