facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
NFL Head Coach
Ревю | 31.07.2006 | автор: Орлин Широв


оценка:
Производител:
Tiburon
Издател:
Electronic Arts
Жанр:
Симулатор, Спорт
Платформа:
PC
сайт на играта »

Много от вас знаят какво представлява жанрът "футболен мениджър". Бас хващам, че колкото хора харесват, толкова и не могат да го дишат. Това се дължи на факта, че този тип геймки или грабват за цял живот, или отвращават с пълна сила още на пръв поглед. Естествено, това зависи най-много от факта дали си падате по спорта, който ще менажирате или въобще не знаете за какво става въпрос. Докато при футболните игри от много години има две-три конкуриращи се заглавия и феновете могат прецизно да избират чия интерпретация е най-добра, то при американския футбол нещата са малко или повече едностранни. Единственият разработчик, който населява този бранш, е Еlectronic Arts - компанията, която от сума ти време пуска Madden NFL сериите. Преди няколко години тя запълни и една нова ниша с издаването на NFL Street, която е насочена към играта на футбол (така вече ще наричам известния в България като "Американски футбол" спорт) в кварталния заден двор. През последните години, дори серията Madden правеше плахи опити да интегрира мениджър и симулатор в едно. Тази година обаче ЕА са решили да действат по-различно.

NFL Head Coach е футболен мениджър, който се фокусира именно върху умението ви да обучавате и наставлявате играчите, сформирайки перфектен тим, а не върху способностите ви да ги управлявате по терена. В този смисъл NFL Head Coach е ролева игра, посветена на футбола, където вашето място ще е на мениджър на футболен отбор. За съжаление в България този спорт е повече от непопулярен и всички малки екстри, които ЕА са подготвили за геймърите, едва ли ще бъдат оценени. Такива са например култовите реплики на треньори от NFL, които се появяват през цялото време.

"Нека ви кажа какво значи да побеждаваш...

...трябва да имаш желание да продължиш след другите, да работиш повече от тях и да даваш повече от всеки друг", "Най-доброто постижение не е никога да не падаш, а да можеш да ставаш всеки път, след като падаш". Това са само две от посланията на великите треньори в NFL, които, както сами виждате, са изпълнение с житейска мъдрост.

Друг елемент, който Electronic Arts са добавили в геймката и който придава силна реалистичност на продукта, са TV включванията, които разказват за вашите постижения. Тези, както и други малки детайли, придават на геймплея усещане за истинност и интерактивност, което в мениджърите за европейски футбол е по-скоро претупано.

От стратегическа гледна точка вашата особа ще трябва да стои в офиса си и да решава какво ще се случва с отбора за в бъдеще. Това включва задачи, свързани с определяне цените на билетите, селекция на нови играчи, стратегии за игра, намиране на спонсори, дори откриване на подходящ ресторант за прекарване на обедната почивка.

Процесът на менажиране

по време на срещи е решен много приятно. Тогава NFL Head Coach заприличва леко на стратегия в реално време. Вашата задача няма да е да контролирате играчите, а просто да им давате указания за стратегията. В американския футбол треньорът на отбора винаги има хендсфрии, което му осигурява директна връзка с куотърбек-а на отбора и по този начин комуникацията между него и отбора е постоянна. Така и в NFL Head Coach можете да давате моментални наставления на вашите играчи и да променяте изходите на мачовете в движение.

Въпреки редицата малки проблеми, NFL Head Coach е много приятен футболен мениджър. Реализиран доста по-интерактивно от консервативните европейски футболни мениджъри, той дава един добър урок на разпространителите и производителите как трябва да се подхожда към такъв тип спортна ролева игра. Надявам се, че следващата година NFL Head Coach ще бъде още по-добър и малките проблеми с интерфейса и геймплея ще бъдат решени. 

 
системни изисквания
1 GHz Processor, 256 MB RAM, 32 MB Video card, 1450 MB free hard disk space Win All, Direct X 9.0c
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Goat Simulator 50
Colin McRae: DiRT 2 44
The Sims 3 43
Tom Clancy's H.A.W.X 32
X3: Terran Conflict 19
Operation Flashpoint: Dragon Rising 18
Guitar Hero: World Tour 17
F1 2013 15
The Sims 4 15