facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Mortal Kombat X
Превю | 10.07.2014 | автор: Иво Цеков


Производител:
NetherRealm Studios
Издател:
Warner Bros. Home Entertainment
Жанр:
Аркада
Платформа:
PC
Излиза на:
2015 г.

сайт на играта »
Цена:
34.19 лв.
купи играта »

По време на една от първите демонстрации на Mortal Kombat X пред смаяните погледи на журналистите, които иначе си мислят, че са видели всичко в гейм индустрията се разкрива следната сцена: в битка между Scorpion и Sub Zero, последният удря своя противник в стомаха и буквално пробива дупка вътре. След това изтръгва част от вътрешностите и използвайки своите ледени сили, ги оформя като островърхо копие. Накрая го забива в окото на Scorpion.

Помислете си за секунда за това

Някой някъде сред дизайнерите е измислил подобен завършващ ход. След това някои художник е казал „Да, мога да го нарисувам!“. После екип програмисти и аниматори са го превърнали в дигитален код. И накрая някой костюмар от финансовия отдел е одобрил бюджета и го е разписал. Ако темите за морала и насилието във видео игрите притесняват създателите на заглавия като GTA V и Call of Duty, то Mortal Kombat X направо може да ги изпоти.

А може и да не го направи

Защото, в крайна сметка, това е Mortal Kombat – една стара поредица, която преди две десетилетия придоби такава известност за добро или лошо, че бе обсъждана дори в американския Сенат. Серията винаги е била лошото дете, седящо на последния чин в класната стая без домашно. Още когато анимациите бяха груби и пикселизирани, това което изобразяваха се разказваше като легенда от уста на уста. Игрите никога не са били кой знае колко комплексни или дълбоки като геймплей, но пък са единствените, които позволяват на играчите да довършат своя противник, изваждайки гръбнака му. С други думи, кървищата са толкова важна част от Mortal Kombat, че най-вероятно наблюдателите ще свият рамене при появата на новата игра, както направиха това, когато NetherRealm Studios рестартира поредицата през 2011 г. Преди това получихме Mortal Kombat vs DC Universe – прилична конзолна игра, където обаче насилието бе сведено значително, което отне част от специфичната атмосфера.

Това очевидно няма да е случаят с Mortal Kombat X

Поне ако се съди по сцени като горната. Или като обратната, когато Scorpion буквално изгаря гърдите на Sub Zero и след това обезобразява лицето му с катана. Още веднъж поздравления за разработчиците, че са успели да направят сцената възможно най-гнусна. Първо маската на Sub Zero пада от лицето му, после то се разкрива с цялата си прелест, състояща се от едно извадено око и част от оголения му мозък, а накрая когато боецът пада на земята успяваме дори да зърнем и близък план на отрязания му език, който виси от устата му. Не е ли сладко?

Време за кустомизация

Така със сигурност кървищата са си на мястото в новата Mortal Kombat X. Но студиото NetherRealm ще се опита да добави и по-комплексна от обикновено бойна система за онези почитатели на чистия файтинг, които не се впечатляват толкова от органи и вътрешности. Така преди да влезете в бой, може да изберете една от трите разновидности на своя герой като всяка представлява набор от специфични удари и движения, които допълват основните. С други думи, ако Sub Zero е вашият избор, вече може да го кустомизирате по три различни начина, всеки от които предполага различен стил на игра.

Придържайки се към примера със Sub Zero, трите вариации са Grandmaster, Cryomancer и Unbreakable. Grandmaster позволява на играчите да създадат двойник, който да атакува врага отзад, а също така може буквално да го хванете и запратите по противника като метателно оръжие. Ако предпочетете Cryomancer, героят ви може да създава оръжия от лед и да ги използва за брутално атаки от близко разстояние. Накрая идва Unbreakable – най-дефанзивната разновидност, която ви дава по-добри блокове и бързи контраатаки.

От ранните демонстрации, включително и тази, направена по време на Е3, все още е трудно да се прецени колко дълбоки всъщност са тези вариации, колко са техните комбо удари и трикове, тъй като презентацията става под формата на видео клип и въпроси не са позволени. Това, което се знае със сигурност е, че всеки вариант носи отделен костюм и съответно играчите могат да разпознават чрез него срещу каква точно разновидност на противника са се изправили. Освен това независимо от подвида, всяка вариация гарантира поне по две зрелищни атаки. Отново ще видим и т.нар. X-Ray удари, които показват нагледно чупенето на кости и разкъсването на вътрешни органи.

Играчите ще могат да използват и части от арените за свое предимство. В демото Scorpion и Sub Zero неколкократно късат могъщи клони от околните дървета, за да ги запратят един срещу друг. Обещани са ни класически за поредицата герои като освен това са потвърдени още Cassie Cage (която очевидно се явява дъщеря на Johnny Cage) и Kotal Khan, който изглежда като заплашителен тип с маска на череп. Със сигурност обаче ще има и много нови имена. Предполагаме, че с течение на времето ще научим повече за бойците от каталога на играта, както и нови подробности относно режимите в нея.

Mortal Kombat X е в процес на разработка за Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4 и PC и се очаква да излезе догодина. 

 
системни изисквания
-
напиши коментар
 

73 мнения
профил »
Zuzko каза на 11.07.2014, 06:50 ?. :

От това,което гледах от Е3- мога да заява , че тази част може да задмине предшественика си . Ако се загледате в играта ще видите , че част от геймплея е зет от друга игра : Justice:God Among Us.Там с натискане на едно копче, героят ви може да взаимодейства с околната среда .Да дадем пример с арената с колата на батман - като се отиде до конзолата и като се натисне "The Button" престо- колата истрелва ракети.До една страна е много добро въведение , че ще може да се взаимодейства с околната среда, но дали ще се хареса на играчите това въведение ?
Като цяло -играта е върхът .Но сигурно трябва "пак" да имаме мощна машина , за да подкараме играта в целия й блясък.До самите играчи - одобравям , че има нови персонажи . Старите персонажи не са за изхвърляне.Напротив - нека да ги има .Но нека да видим и нещо ново.На мен показаните в демото персонажи най - ми харесаха "Буболечката " и "Йетито"(съжалявам , че не им знам оригиналните имена .ако някой е играл League of Legents ще се сети за алтернативните им имена :D).Само дано фаталитите на играчите да са по кървави от предишните и зрелищтни.

395 мнения
профил »
venenum каза на 11.07.2014, 06:57 ?. :
Редактиран на 11.07.2014, 06:57 ?.

Малко оф-топик,ама айде да направите ревю(може и видео :))) )на Divinity:Original sin.
Моля!!!

1212 мнения
профил »
Nreth каза на 11.07.2014, 08:11 ?. :

Тя не е ли бая дългичка?60+ си спомням,че беше.

395 мнения
профил »
venenum каза на 11.07.2014, 09:05 ?. :
Редактиран на 11.07.2014, 18:08 ?.

Oще не съм я превъртял,но наистина се говори,че е дълга.Аз обаче си мисля,че не е необходимо играта да се превърти,за да се ревюира,но не смятам да се бъркам в работата на PC mania.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 11.07.2014, 11:08 ?. :

...спокойно, вероятно играят на смени, за да я приключат за пълно ревю =)

1616 мнения
профил »
nightwarrior каза на 11.07.2014, 17:21 ?. :

Всяко ревю на недовършена игра е малко или много неадекватно. Не една и две са игрите, в които има силно начало и накрая претупат набързо нещата.

195 мнения
профил »
StupidJupiter каза на 11.07.2014, 07:00 ?. :

Ще се пробва, живот и здраве! Не знам защо, но между Скорпио и Субзиро повече ми допада последния. Във всяка една игра, която съм играл /най-вече онези с ръчките/ исках да играя със "Вледеняващия" или с Дж. Кейдж.

395 мнения
профил »
venenum каза на 11.07.2014, 07:33 ?. :

Мале...тия първите Mortal kombat-и кви класики бяха...
Още помня първата си игра с Рейдън и оная карта със монасите дето като биеш пляскаха...беше като ония старите,кървави филми за бойни турнири...

1076 мнения
профил »
Deroni76 каза на 11.07.2014, 09:46 ?. :

ESRB Creator Simulator 1992.

395 мнения
профил »
venenum каза на 11.07.2014, 09:56 ?. :

Тва го бях забравил :)

969 мнения
профил »
Serious Sam каза на 11.07.2014, 10:14 ?. :

Няма ли най-накрая да измислят някой с 6 ръце?

742 мнения
профил »
jenssn каза на 11.07.2014, 12:20 ?. :

ВЕлика поредица ... все още имам на компа Мортала trilogy edition и да дойде някое гости фатаме падовете и какви емоции и носталгии стават :) след толкова години дори и старите поредици носят същата наслада ... а всяка един нов релиийз вдига летвата :) заради такива игри бих си взел една конзола...

1320 мнения
профил »
Finalrequiem каза на 11.07.2014, 16:31 ?. :
Редактиран на 11.07.2014, 16:31 ?.

Ще се пробва. Напомня ми за първия път в който играх МК4 у братовчеда, като той ме спукваше всеки път с Рептайл (особенно като стане невидим, а аз не се сещах да следя сенките) и само със Субзиро му спамих замръзяването че да имам някакъв шанс :D

94 мнения
профил »
sauron93 каза на 11.07.2014, 19:51 ?. :

Аз пък за пръв път играх на машинките на сбора и беше невероятно изживяване . Незнам защо но винаги съм бил фен на Мортал комбат независимо че съм играл много добри алтернативи като Текен и Стрийт файтър , просто усещането на Мортал е различно и уникално. Гледах демото на X и ми изглежда супер яко задължително ще се пробва , Скорпиона ми е любим бияч и се надявам да ги наритам здраво особенно в мултиплеър (ако има ) . Най-якото е че най-накрая ще излиза Мортал Комбат за ПЦ , Комплете едишън беше наистина яко но беше конзолен порт и това малко или много пречеше (проблеми с ФПс и тн .) е сега се надявам на добре оптимизирана, сочна баничка с марката МК :)

707 мнения
профил »
sturba каза на 14.07.2014, 14:17 ?. :

Е то е ясно, че пак ще е конзолен порт и 100% ще има мулти.

91 мнения
профил »
demona каза на 14.07.2014, 23:25 ?. :

Е вече е известен и играч номер 7 .... Нямам търпение да видя кои ще са новите имена и кои стари познайници..... Дали Shinnok ще е главния лошковец????
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Mortal Kombat X

Ревю:
Втора част на нашия преглед на Mortal Kombat X.

Превю:
Още един предварителен поглед с най-свежата информация за предстоящата Mortal Kombat X.

новини:
Представител на студиото NetherRealm Studios потвърди, че както Mortal Kombat XL, така и Kombat Pack остават ексклузивни за конзоли.
Вижте какви нови бойци са приготвили Netherrealm Studios за следващото DLC
Към 2012 г. от поредицата са продадени над 30 милиона бройки, които със сигурност са се увеличили след появата на новата Mortal Kombat Х по-рано тази година.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Colin McRae: DiRT 2 44
Shank 26
Sacred 3 25
Machinarium 25
Plants vs. Zombies 24
Mortal Kombat X - Story Mode 17
Mortal Kombat X - част втора 11
Injustice: Gods Among Us - PCM2.0 8
Death Track: Resurrection 7
4x4: Hummer 6