facebook facebook
 
 
 
   
 
Mortal Kombat 9 премахната от Steam
23.03.2020

Mortal Kombat (2011) по-известна и като Mortal Kombat 9, изненадващо бе премахната от Steam. От дигиталната платформа можехме да закупим играта под формата на т.нар. "Komplete Edition", който излезе за PC няколко години след като оригиналната игра се появи за конзоли. Причината играта да бъде премахната е поради искане на издателя. Конкретните причини за това искане обаче все още не са ясни. Предположенията са много, като някои включват и правата над Фреди Крюгер, който е сред гост-бойците в играта. През 2019 г. те се върнаха обратно при създателя му Уес Крейвън, като най-вероятно той е поискал някакво предоговаряне на условията за ползване на персонажа му в играта.

Играта все още може да бъде закупена дигитално за PlayStation 3, но не и за Xbox 360. Все още не е ясно дали играта ще се завърне в Steam или другите дигитални магазини в бъдеще. Играта представляваше своеборазен рестарт за поредицата и бе изключително положително приета от феновете, но от излизането ѝ феновете преминаха постепенно към Mortal Kombat X, а след това и към нейното продължение - Mortal Kombat 11. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Mortal Kombat 9

новини:
Най-новата част на класическата бойна поредица се е превърнала в най-продаваната игра от този жанр за настоящата година, обяви Warner Bros.
С нищо несравнимо приключение или играта-институция за виртуалната бруталност - независимо дали сте фенове на Portal 2 или Mortal Kombat, ще останете доволни.
Warner Bros. Interactive Entertainment и NetherRealm Studios съобщиха, че работата по последния Mortal Kombat е приключила и играта ще излезе на 21 април.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122