facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Mission Runway
Ревю | 31.05.2008 | автор: Орлин Широв


оценка:
Производител:
ValuSoft
Издател:
ValuSoft
Жанр:
Симулатор
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Става за по-млади играчи

Може да си направите як дизайн

минуси

Простичка е (това може и да е плюс)

Не е реализирана много добре

Риалити шоутата са последен писък на модата в България. Вече всяка телевизия излъчва собствено предаване, което претендира за действие в "реално време". За съжаление откъм качествена гледна точка, голяма част от програмите просто запълват ефира със съдържание. Щом доживяхме да видим нещо като Айтос Айдъл, просто нямам идея накъде ще продължат риалити изцепките в българския ефир.

Връзката между гореспоменатия тип телевизионни формати и играта, с която ще ви запозная, се крие именно във факта, че Mission Runway е риалити. Тя е нискобюджетна геймка, която е дело на студиото ValuSoft, които са си поставили за цел да направят виртуално шоу в стил Мюзик Айдъл. Единствената разлика е, че то е насочено към дизайнерските, а не към певческите ви умения. Целта на играта е много проста - трябва да създавате подходящи дизайни за определени моменти (опера, нощен клуб, изискано бизнес парти и т.н.) и след това попадате в ръцете на журито. Членовете му коментират вашата работа и ако сте се справили добре, продължавате в следващия кръг на шоуто.

Както при много други непретенциозни заглавия, и този път идеята звучи добре, но за съжаление реализацията куца с двата крака. Графиката на Mission Runway едва ли ще заинтригува някого, саундът на геймката по-скоро ще ви писне, отколкото ще ви хареса, а геймплеят може да отегчи опитните геймъри с линейността и семплостта си. За начинаещи играчи или просто по-млади любители на електронните забавления, Mission Runway може да се стори примамлива, поради факта, че не изисква големи познания в областта на компютрите и геймплеят е подходящ за всички възрасти.

Собствен стил

В началото ще трябва да изберете как искате да изглежда вашият дизайнер. С него ще се впуснете в надпреварата, наречена, разбира се, Mission Runway, която - сигурен съм - е базирана на реално съществуващо риалити шоу. В него, ще трябва да подбирате подходящи дрешки, грим и аксесоари за избран от вас модел, в определена категория. Категориите се променят и стават все по-сложни с напредването в ви шоуто. Освен за тях, ще трябва да се притеснявате и за мнението на журито, защото ако ви бъде поставена задача "облекло за нощен бар" например, трябва да се съобразите със вкусовете на оценяващите. Ако то е съставено от трима консервативни членове, тогава по-скоро ще трябва да подберете по-скромни одежди, а не крещящи цветове и екстравагантни прически (както бихте подходили, ако журито беше съставено от трима пънкари например). Както вече споменах, можете да избирате дрехи, аксесоари и грим. В последната категория се включва и прическата на модела, като за всеки един компонент в повечето случаи имате няколко варианта - момичешки, лъскав, екстремен, официален и т.н. Така, сред безбройните комбинации, за вас остава нелеката задача да задоволите капризите на онези, които ви оценяват.

В заключение

Идеята на Mission Runway не е лоша, въпреки че следва порочната линия, заложена от риалити шоутата. Въпреки това много прохождащи геймъри, особено от женски пол, биха оценили играта. Тя е приятно забавление за малките играчи, като според мен е перфектен заместител на Counter Strike или някое друго кърваво представление, абсолютно неподходящо за малчугани. Бих препоръчал Mission Runway на всеки, който иска да запълни няколко свободни часа, без да влага големи усилия в мислене и чертаене на тактики. Тук просто трябва да подберете подходящия стайлинг и да разбиете модните подиуми. 

 
системни изисквания
PIV 1200, 256MB RAM, 64MB video, Win XP/2000/Vista
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Goat Simulator 50
Colin McRae: DiRT 2 44
The Sims 3 43
Tom Clancy's H.A.W.X 32
X3: Terran Conflict 19
Operation Flashpoint: Dragon Rising 18
Guitar Hero: World Tour 17
The Sims 4 15
F1 2013 15