facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Might & Magic Heroes VI
Превю | 25.02.2011 | автор: Владимир Тодоров


Производител:
Black Hole Games
Издател:
Ubisoft
Жанр:
Походова стратегия
Платформа:
PC
Излиза на:
2011

сайт на играта »

Heroes of Might & Magic е поредица, която ту се носи на гребена на вълната, ту едва-едва успява да се задържи на повърхността. Първите три части пожънаха изключителен успех и прославиха New World Computing и главния дизайнер Йон Ван Канегъм. След четвъртата обаче, както и след фалита на разпространителите от 3DO и затварянето на студиото-производител, поредицата потъна в забвение…

Добре, че бе Ubisoft, за да я извади отново на повърхността. Французите се изявиха в ролята на небесни спасители и приютиха легендарния лиценз на сигурно място – в ръцете на руснаците от Nival, придобили популярност с творения като Etherlords и Blitzkrieg. Така на бял свят се появи Heroes V - игра, която върна поредицата към нейните корени.

Сега обаче шестата част отново е в ръцете на нови разработчици.

Този път Nival отстъпва мястото на Black Hole Games

Студио, известно с работата си по WarCraft-подобната Armies of Exigo и Warhammer: Mark of Chaos. Дори името е по-различно! Имаме ли повод за притеснения?

Смея да твърдя, че от излязлата до този момент информация, шестата част на походовата стратегия се движи в правилната посока. Нещо повече – Black Hole Game са приложили шепа елементарни хитрини, с които да отстранят някои от основните проблеми, битуващи във всички игри от поредицата. И същевременно – се стараят всячески да запазят всички характерни черти на легендарния Heroes.

Действието в Might & Magic: Heroes VI ще се развива няколкостотин години преди събитията в петицата. Без да издавам твърде много от историята, шестицата ще проследи падението на човешката империя Фалкон и сформирането на Грифин Емпайър, позната ни от Heroes V. В основата на всичко това стои предателство, извършено от мощен архангел. Какви са мотивациите му? Не е ясно. Но последствията от неговите действия ще бъдат в основата на Heroes VI.

В този ред на мисли,

и вашите собствени действия няма да остават без последствия

Black Hole
са решили да въведат нова система, която ще определя дали се движете по Пътя на кръвта или по Пътя на сълзите. Или казано по-простичко – дали ще сме зли или добри. Спокойно – Heroes VI не се е превърнала в някоя BioWare-подобна ролева игра. Напротив – авторите са вплели своята система в основата на геймплея на играта. Да вземем на пример изхода от дадено сражение. Често противниковите войници решават да избягат, когато вашата армия е твърде внушителна. Ако решите да ги преследвате, за да ги изтребите до крак, ще спечелите точки от „Пътя на кръвта”. Оставите ли ги да си тръгнат живи, ще тръгнете по пътя на сълзите.

В зависимост от тези ваши постъпки, основният ви герой (бил той воин или маг), ще променя външния си вид. Ще носи брони с шипове, ако е зъл, или пък лъскави доспехи, в случай, че е добър. Разбира се – промените няма да са единствено козметични. Героят ви ще получава достъп и до специфични умения в зависимост от това по кой път е решил да тръгне. И не на последно място – по какъв начин ще приключи соловата кампания в Heroes VI. Да – очакват ни две различни последни карти. Една за Пътя на кръвта, и една за Пътя на сълзите.

Няма как да не споменем и някои дребни, но съществени промени

направени по основния геймплей на Heroes. Така например вече ще можем да строим портали във всеки един град. Те ще бъдат използвани от героите ни като средство за незабавна телепортация между селищата. Също така вече няма да можем да завземаме и вражески мини в близост до даден град, преди да сме покорили самата крепост. Това на практика елиминира доста порочната практика, включваща самотен герой, обикалящ по картата, за да краде ресурси и да забива флагчета по де-що мини види по пътя си.

Не на последно място, когато пленим вражески град, ще имаме възможност да го превърнем в селище на нашата собствена фракция (за момента са обявени четири – Haven - хора, Inferno - демони, Necropolis - немъртви и Stronghold - орки). Процесът е дълъг и ресурсоемък, но пък елиминира друг досаден елемент от Heroes – падането на морала на армията ни в случаите, когато комбинираме същества от различни градове.

Към всичко това можем да прибавим и битки с босове

Така например благодарение на колегите ни от GameSpot научихме, че един от тях е гигантски паяк с огромно количество кръв и най-разнообразни умения. Той може да парализира войниците ни с магическата си мрежа, да скача напред и да ги напада светкавично и да призовава агресивни призраци от своите пашкули. Подобно нещо, разбира се, не се унищожава лесно. Необходима е както голяма армия, така и добри тактически и стратегически умения.

Въобще – Heroes VI се оформя наистина добре. Поне на теория. Остава да видим що за краен продукт ще ни поднесе Black Hole Games до края на тази година. Можем само да се надяваме на най-доброто. 

напиши коментар
 

768 мнения
профил »
Kazomir каза на 26.02.2011, 16:29 ?. :

чакам с нетърпение.

292 мнения
профил »
Dumbaldor каза на 26.02.2011, 17:27 ?. :

Мммм звучи доста добре. Това с телепортирането в градовете и превръщането на един град в друг са гениални идеи.

404 мнения
профил »
Revive_ каза на 26.02.2011, 17:27 ?. :
Редактиран на 26.02.2011, 17:28 ?.

"чакам с нетърпение" +1 .......и Ние, и ние! :)

125 мнения
профил »
ObliteratoR каза на 26.02.2011, 23:30 ?. :

Все интересни хрумки, на които можеш да си дадеш един фейспалм и да се чудиш досега защо ги е нямало... От информацията до тук играта се сформира добре.

64 мнения
профил »
zealots каза на 27.02.2011, 13:38 ?. :

+2 Дорбе го каза :)

113 мнения
профил »
Celebtuile каза на 27.02.2011, 06:58 ?. :

Честно казано за мен (лично мнение, без хейт) heroes си остана в 3тата и 4тата част. 5тата (и, както изглежда от пиковете досега, 6тата) ми изглеждат супер лъскави и ненужно ярки.

143 мнения
профил »
katorz каза на 27.02.2011, 08:17 ?. :

АХААХАХАХАХАХХА спрямо Heroes 3 - 4ката си е чиста гавра и порнография. 5 и на мен не ми хареса мн мн да видим сега какво ще направят но по лично мнение 3 няма да я стигнат никога нито да я минат някога

801 мнения
профил »
Ajax fen каза на 27.02.2011, 07:47 ?. :
Редактиран на 27.02.2011, 07:48 ?.

Ех, само като си спомня по колко часове играх Heroes III...Стискам здраво палци за тази велика игра!

28 мнения
профил »
nemezid каза на 27.02.2011, 09:53 ?. :

Паякът-бос поразително ми напомня на една друга поредица: King Bounty.

23 мнения
профил »
boianst каза на 27.02.2011, 12:04 ?. :

Дано успеят да върнат славата на поредицата...

64 мнения
профил »
zealots каза на 27.02.2011, 13:39 ?. :

Дано.

30 мнения
профил »
DIO каза на 27.02.2011, 16:21 ?. :

ее браво за порталите и мините,много мразя когато играя да трябва да губя по 3 дена разхождайки се между замаците за да събера армия или пък когато героят ми е зает а от черната мъгла дойде няква шматка първи левъл с 1 чудовище от 1 tier и почне да ми краде мините :@

Също надявам се маговете пак да се върнат в снега земи, защото просто не им подожда да са от 1001 нощи (както са в херос 5)

13 мнения
профил »
kretenizam каза на 27.02.2011, 17:54 ?. :

Това с порталите го имаше отпреди - при Inferno в Heroes 3, така че нищо ново под слънцето, просто елиминират една магия - за да ти я дадат, като сграда, макар че може би ще я има и като магия..., но ще трябва да я преработят!!! Най-важното и проблемно за мен беше и още е скоростта, с която компютрите си изигрваха хода в Heroes 5, това че големите карти бяха ....неиграеми, въобще като цяло играта не беше оптимизирана, а ....БЕШЕ САМО ЗА PC !!!!! Балансът в играта общо взето не беше лош, но се надявам, да пообмислят идеята за "невъзможността" на определени раси да използват магии и т.н. Надявам се да върнат стойността на морала обратно в играта, защото в Heroes 5, въобще не можах да му схвана логиката и затова винаги избирах късмета, просто беше по-ефиктивно. Силно се надявам, да направят един изключително силен и юзър френдли мап едитор, добър рандом мап генератор и ако вложат опция, като при старкрафт 2 - да играеш определени сценариота (един вид Heroes задачки), където старкрафт, те караше с една армия да убиеш друга армия подобрявайки си APM-a и т.н., а в Heroes, чрез разни умения да победиш врага за да схванеш дълбочината на играта....ще е върха !!! Аз обожавам тази игра и дълбоко се надявам тя да се върне там където й е мястото - не на върха...., а на ТРОНА!

17 мнения
профил »
Ambar каза на 27.02.2011, 18:56 ?. :

Пфф, и аз нямам търпение : ). За мен това е най- великата поредица, един вид отраснах с нея. Дано да опровергае очакванията, а защо и да не ги надмине :)

296 мнения
профил »
TheOnlyHero каза на 27.02.2011, 22:18 ?. :

Ambar +1 !
И аз имам светли спомени от моето детство от Heroes ( по-конкретно Heroes III , с часове съм я играл :) )

278 мнения
профил »
fizo каза на 28.02.2011, 07:21 ?. :

heroes 5 tribes of the east има 2 основни недостатъка.

1.Много са малко хубавите големи,богати и интересни карти.
2.Ходовете на компютрите са досадно дълги особено на големите карти.

Иначе самата игра е чудесна. Дано в 6-тата част пооправят тези неща.

261 мнения
профил »
Xelian каза на 28.02.2011, 07:32 ?. :

Така като гледам - идеята с босовете от Kings' Bounty. Това с convertvaneto na замъка го имаше още в Heroes 3.5 Wake of Gods. Абе дано не се опитат да правят нещо много хитро... Щото ще се осерат.

72 мнения
профил »
Omega-x каза на 28.02.2011, 09:53 ?. :

Баси подигравката със серията, не че предната бе някакъв Heroes.. Копие на Етерлордс със сменени имена.

65 мнения
профил »
DEEPkillBG каза на 28.02.2011, 21:10 ?. :

Очакам я с нетърпение

36 мнения
профил »
Nikola_Bathory каза на 01.03.2011, 11:01 ?. :

Фен съм на поредицата много отдавна, от първата игра още. Имам много хубави спомени как сме играли с приятели на нея. Засега VI се очертава доста добре, имам високи очаквания за нея!

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 01.03.2011, 11:03 ?. :

За да е култова игра, има нужда от много фракций.
В хироус 3 бяха 8, което е голям огромен плюс, дано не са 4 !
Научиш една минаваш на друга, винаги ти е интересно поне с някой да играеш, докато 4 ще писнат веднага!

61 мнения
профил »
ABR каза на 01.03.2011, 16:00 ?. :

Ще има оше фракций.В форумите им пише, че ще пуснат expansion-и (както в Heroes V направиха с Stronghold)

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 02.03.2011, 17:14 ?. :

трябва да са бая при самото пускане на играта, ако ги добавят в последствеие, тя ще изглежда недовършена

4 мнения
профил »
pclamer каза на 05.03.2011, 09:50 ?. :

уу супер незнаех че ще имам 6 ще очаквам

12 мнения
профил »
MYTHIC каза на 12.03.2011, 00:02 ?. :
Редактиран на 12.03.2011, 00:03 ?.

Обявиха и последната раса в Might and Magic Heroes 6.Наречена е Sactuary и прилича на някаква смесица между елфи,Conflux и митологични създания от далечният Изток.
Ето и линк към видеото:
http://www.youtube.com/watch?v=DiHd2a2zgfc&featur e=player_embedded

91 мнения
профил »
demona каза на 13.03.2011, 12:24 ?. :

мдааа ама ресурсите май пак си останаха хмм 4!?!?! поне толкова мини имаше показани на официалния... Бях останал с впечатлението че играта ще излиза този месец ама май са я изместили за месец Май... е за 2 месеца кой знае още какво ще обяват че са добавили

157 мнения
профил »
blackmaster каза на 15.03.2011, 17:36 ?. :

Звучи всичко много яко с много хубави идеи, ама много шарена ми се вижда нещо. Може би, защото съм свикнал на мрачната и готическа атмосфера на 3ката, но все пак е трябвало да сложат малко по-тъмни тонове...
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Might & Magic Heroes VI

новини:
Ubisoft пусна демо версията на Might & Magic Heroes VI - най-новата част от популярната походова фентъзи поредица - след което неочаквано я изтегли от интернет.
Походовата стратегия на Ubisoft Black и Hole Entertainment отново ще бъде забавена, този път като пряк отговор на проблемите и бъговете от бета тестовете.
Всеки, който е направил предварителна поръчка на Might & Magic Heroes VI може да вземе участие в бета тестовете на походовата стратегия, които стартираха вчера.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Heroes of Might & Magic V: Tribes of the East 6
Heroes of Might & Magic III: Shadow of Death 6
Heroes of Might & Magic IV 2
Heroes of Might & Magic 3: Armageddon's Blade 1
Heroes of Might and Magic III 1
Heroes of Might & Magic V
Heroes of Might & Magic 4: Gathering Storm
Heroes of Might and Magic V: Hammers of Fate
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Total War: Shogun 2 31
Hearthstone: Heroes of WarCraft - PCM2.0 30
Napoleon: Total War 28
Disciples III: Renaissance 21
XCOM: Enemy Within 21
King's Bounty: Armored Princess 17
Worms Reloaded 17
XCOM: Enemy Unknown 15
King Arthur - The Role-Playing Wargame 12
Fallen Enchantress: Legendary Heroes 12