facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Midnight Racing
Ревю | 20.07.2000 | автор: Никола Дърпатов


оценка:
Производител:
Bright Star
Издател:
Жанр:
Състезание
Платформа:
PC
сайт на играта »

Понякога разни малки фирми успяват да сервират големи изненади на геймърите. Midnight Racing на Bright Star е поредното доказателство за това, че една добра автомобилна игра може да се появи и от нищото без никакви предварителни анонси и хиляди preview-та по големите страници в Интернет.

Още по-забавно е, когато след инсталацията видите, че цялото удоволствие заема и само някакви си 50-60 MB на твърдия диск. След като пуснете и играта всякакви следи от първоначалния скептицизъм, свързан с размера и световнонеизвестния производител, бързо ще се изпарят. Midnight Racing предлага почти само приятни емоции. Първата е свързана с графиката. Честно казано, аз гледах с увиснало чене това, което се появи на монитора. Авторите на графичната система заслужават сериозни поздравления за своето постижение, защото тяхната творба
не отстъпва почти по нищо на  Need For Speed: Porsche Unleashed
Звукът също е на добро ниво, а музикалният съпровод подтиква към слушане на мелодиите дори когато не се занимавате със спечелването на поредното състезание.

Сега е време да видим и какво точно се предлага в Midnight Racing. Самото заглавие подсказва, че това е екшън рали, което е пренесено изцяло през нощта. Това хрумване на авторския екип има две сериозни предимства. Първото е, че всеки шофьор винаги е изпитвал особена тръпка от нощното каране, а второто е, че по този начин на екрана не се вижда особено много от околната среда и по този начин могат да бъдат спестени бая полигони от трасетата, което пък освобождава допълнителни мощности в 3D-ускорителя. Същите обаче не са използвани за намаляване на системните изисквания, а за доста по-приятни неща :-) С чиста съвест мога да заявя, че автомобилите в Midnight Racing са едни от най-детайлираните, които са правени някога досега. След всеки сблъсък по тях

остават видими щети,

които също са изобразени с немска педантичност (програмистите на играта все пак са германци). Сериозно е наблегнато и на светлинните ефекти, които са сред най-добрите, правени досега. След като се нагледате на визуалните благини ще видите, че играта предлага доста неща и като геймплей. Броят на пистите е 30, а по тях ще можете да препускате с общо 16 различни суперколи.

На тема състезания за съжаление няма да откриете нищо сензационно. Освен arcade режим, където може де се пробвате на всички трасета с всеки автомобил има и шампионат, в който се борите за титлата “Най-добър нощен шофьор”. Това обаче е всичко. Няма и следа от екстри като популярните гонитби с ченгетата или пък career mode. Все пак това някак си се преживява, защото играта предлага достатъчно разнообразие, за да ви задържи продължително време пред мониторите.

Въобще Midnight Racing е една изключително приятна игра, която ще се хареса на феновете на жанра. Ако спадате с тази категория, купувайте без да се замисляте – няма да съжалявате :-) 

 
системни изисквания
Pentium 2 300Mhz, 32 MB RAM
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Need for Speed: Hot Pursuit (2010) 93
Need for Speed: Shift 88
Need for Speed: Most Wanted (2012) 79
Test Drive Unlimited 2 63
DiRT 3 51
Need for Speed: The Run 44
Split/Second 38
Need for Speed: Rivals 32
Blur 31