Microsoft става собственик на Doom, Fallout и The Elder Scrolls

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Microsoft смая всички в любимата ни гейм индустрия като закупи гейм-гигантът ZeniMax Media. Правилно сте се досетили, компанията майка на Bethesda Softworks вече е част от голямото гейминг семейство на Xbox, а това означава, че едни от най-големите и обичани гейминг IP-а като DOOM, The Elders Scrolls, Fallout и Wolfenstein, както и едни от най-перспективните гейм студия на нашето време, технологията им и талантливите артисти създаващи изкуство между стените им ще имат безценната възможност да се ползват от нескончаемите ресурси на един от най-големите технологични и гейм конгломерати в света. Колко вълнуващо!

Сделката беше оповестена от шефа на Xbox – Фил Спенсър. В изявлението си той подчерта радостта си от факта, че обединяват сили с такова легендарно и обичано студио като Bethesda и няма търпение за бъдещите проекти помежду им. Освен това не забрави да ни припомни за добрите отношение и традициите между двете компания и времената когато Бил Гейтс използваше първия Doom, за да рекламира новата си операционна система – Windows 95, както и когато Bathesda пусна първата си игра за оригиналния Xbox, а именно TES: Morrowind.

Все още няма обявени конкретни цели или анонсирани заглавия, но можем да очакваме всичко от Fallout: New Vegas 2 до римейк на някое от класическите TES заглавия ( ъхъм, Morrorwind, ъхъм). Единствения негатив който може да очакваме от тази гигантска сделка, е че Bethesda традиционно е мултиплатформен издател на видеоигри, а такава близка обвързаност с Microsoft и в частност с Xbox може да ощети някои игрални платформи…

Друг интересен факт е, че обявяването на сделката става само един ден преди началото на преордърите на новите Xbox Series X и Xbox Series S. Май подушваме агресивен маркетинг?