facebook facebook
 
 
 
   
 
Microsoft Studios става Xbox Studios
06.02.2019

Microsoft Studios – “чадърът“ под който стоят студията 343 Industries, The Coalition, Compulsion Games, The Initiative, inXile Entertainment, Minecraft, Ninja Theory, Obsidian Entertainment, Playground Games, Rare, Turn 10 Studios and Unlead Labs, ще бъде преименуван на Xbox Game Studios.

Разширявайки нашият фокус отвъд конзолата ни, Xbox брандът също претърпя развитие в сравнение с първоначалните си параметри. Днес Xbox е нашият гейминг бранд за всички устройства, без значение как или откъде искате да играете, или с кого искате да играете.” – става ясно от думите на корпоративния вицепрезидент на Xbox Game Studios – Мат Буути.

Промяната отразява желанието на Microsoft да „разперят“ своите Xbox бизнес криле отвъд границите на Xbox конзолата. През изминалите две години Microsoft се стараеха да пускат всички собствени заглавия за PC, а настоящите действия разкриват една по-мащабна картина: Xbox Live платформа, която се разпростира на всички видове хардуер. Евентуално Xbox игрите ще ги последват.

Очаква се от Microsoft да разкрият повече на Game Developer’s Conference през март, където се очаква да обявят и своята нова платформа за кросплатформена разработка, която ще захранва Xbox Live на android и iOS мобилните устройства, както и на Nintendo Switch. Според графика на GDC презентацията на MS ще съдържа „първи поглед към SDK-то, което ще позволи на разработчиците да свържат играчите от различните платформи“, но според Windows Central, преди това описанието е съдържало по-детайлна информация за това какво планират от Microsoft.

Xbox Live е на път да стане нещо МНОГО по-голямо. Услугата се разширява от 400 милиона гейминг устройства и 68 милиона потребители, към над 2 милиарда устройства, след пускането на нашия крос-платформен XDK. Xbox Live играчите са изключително активни в Xbox и PC и сега те вече могат да следят историята и прогреса на своите постижения, списъците с приятели, клубовете и още много неща, на почти всяко устройство. Това ще премахне бариерите за разработчиците, които искат техните общности да комуникират по-свободно през различните платформи. В съчетание с PlayFab гейминг услугата, това означава по-малко работа за гейм дивелъпърите и повече време за фокусиране върху това, играта да е забавна.

Пускането на Xbox Live платформата ще съвпадне с новия Windows Store и Xbox приложението за PC, които ще предложат по-добри потребителски интерфейси, за сваляне и управление на изтеглените игри, както и за организиране на мрежови игри с приятели.

 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Microsoft

новини:
Потребителите на Microsoft-ската стрийминг платформа ще бъдат пренасочени към Facebook.
За сега продуктът има страница в Steam и собствен сайт, но технически детайли все още не са ясни.
Въпреки това, той продължава да бъде част от компанията и да участва в развитието на различни нейни проекти.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122