facebook facebook
 
 
 
   
 
Microsoft затварят магазините си
27.06.2020

Microsoft обявиха, че ще затворят всички свои физически магазини. Редмъндския гигант заяви, че ще "преобрази" своите магазини-флагмани в Microsoft Experience Centers, които обаче няма да се занимават с продажба на продукти. Всички други техни магазини обаче, които са над 80 по цялото земно кълбо, ще затворят.

Според корпорацията служителите, които до този момент са работили в тях няма да загубят своята работа, тъй като те ще продължат да се занимават с продажби, макар и дистанционно. Освен това Microsoft предвиждат и преквалификация на кадрите си. От корпорацията поясняват, че съкращаване на служители не се предвижда.

Според Microsoft техните дигитални магазини са ползвани ежемесечно от над 1,2 млрд. души в над 190 пазара по цял свят. "Нашите продажби се осъществяват изключително онлайн, следвайки еволюцията на нашето портфолио, което еволюира масово към предложения с дигитален характер. Отделно нашият талантлив екип се справя отлично с обслужването на клиентите, без да се нуждае от физически локации за целта." - заяви Дейвид Портър, вицепрезидент на Microsoft.

Припомняме, че магазините преустановиха работа в средата на март след като се разрази пандемията от COVID-19. Първоначалните планове на компанията бяха да ги затвори по някое време догодина, но пандемията явно е ускорила тези планове. Затварянето също така се случва непосредствено преди излизането на тяхната следваща конзола - Xbox Series X. Дали това ще се отрази на продажбите на конзолата? Ще разберем скоро. 

напиши коментар
 


153 мнения
профил »
Toadragon каза на 28.06.2020, 20:33 ч. :

Може да пуснат и конзолата дигитално . Няма да има кой знае каква разлика .
напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Microsoft

новини:
Късметлийско число 13 за инди разработчици

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122