facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Mat Hoffman's pro BMX
Ревю | 06.11.2001 | автор: Орлин Широв


оценка:
Производител:
Activision
Издател:
Activision
Жанр:
Симулатор
Платформа:
PC
сайт на играта »

Игрите на тема ВМХ определено не са много. Скоро за РС излезе първата хубава симулация на кросов велосипед - Dave Mirra Freestyle BMX. Както всяка друга игра, и тя си имаше слаби места. Доста от върлите фенове на тогава излязлата Tony Hawk's Pro Skater 2 я оплюха и дори не пожелаха да си я пуснат. Естествено изпуснаха много...

Сега обаче Activision ни предлагат свой вариант за компютърна симулация на ВМХ. За жалост обаче тя май е по-зле от Dave Mirra Freestyle BMX. За съжаление пичовците от екстремния клон Activision не са се поучили от успеха на други игри на фирмата и малко са оплескали нещата.

Защо Dave Mirra беше по-добра?

Имаше разчупки от типа на, отчитане на най-висок скок, най-дълъг спирачен път, най-голям градус на завъртане и т.н. Те бяха голямата веселба в играта. Освен това лесните трикове, които освен всичко даваха и много точки, стимулираха играч още повече. Динамиката на THPS 2 също беше една от добрите й черти.

За какъв филм обаче си говорим при Mat Hoffman's pro BMX?
Несполучлив, бих казал. В играта няма съспенс. При всеки малко по-готин трик пичът ви ще се пльосва много грозно. Аз примерно успях да направя само един или два успешни Superman-а, които иначе са доста лесни номера за един Про хиксар. Няма да е рядкост да карате хикса си в короните на разни дървета, по тръби на 15-20 метра над земята и т.н. Въобще филм и 2/3. :)

Казвайки филм обаче, се сетих, че

филмчетата в играта са доста яки

При отварянето на всяка нова карта ще гледате ново клипче. В края на интрото има един супер момент. Мат Хофман скача с колелото си от скала, която се намира поне на 1000 метра над някаква река. Изглежда супер екстремно. Музиката също е готина, макар че саундтракът е по-зле, отколкото в THPS 2 и DMFBmx (участват групи като Static-X, Crystal Method, Pennywise).

В графично отношение играта предлага малко по-дървен вариант на енджина на THPS 2. За интерфейса и геймплея може да се каже, че Activision са направили една много голяма грешка - оставили са почти 1:1 конзолните черти. Мен лично това ме подразни. Крачка назад в компютърната гейминдустрия :(.

За разлика от THPS 2 тук няма да ви се налага да събирате пари, за да еволюирате, а ще печелите корици на списания (с вашия лик). На всеки терен имате възможност да се преборите за четири корици и една скрита. Колкото повече корици, толкова повече екстри. Да де, ама тук екстрите са супер малко - имате на разположение само три различни колела за всеки хиксар. Не знам защо Activision са направили това, след като в THPS 2 системата за развитие беше направо перфектно замислена.

Явно желанието за промени е подтикнало авторите на Mat Hoffman's pro BMX да я разводнят. Не може да се каже, че е нямало откъде да се учат, дори напротив. За съжаление обаче играта се оказа доста по-различна от това, което всички очаквахме. 

 
системни изисквания
Pentium II 266 mHz,64MB RAM
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Goat Simulator 50
Colin McRae: DiRT 2 44
The Sims 3 43
Tom Clancy's H.A.W.X 32
X3: Terran Conflict 19
Operation Flashpoint: Dragon Rising 18
Guitar Hero: World Tour 17
F1 2013 15
The Sims 4 15