facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Manhunt 2
Ревю | 19.11.2009 | автор: Иво Цеков


оценка:
Производител:
Rockstar North
Издател:
Rockstar Games
Жанр:
Екшън от трето лице
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
69.95 лв
купи играта »

плюсове

Приобщава РС геймърите към поредицата

Автентичен и брутален геймплей

минуси

Остаряла графика

Не е подходяща за всеки

Запалените геймъри добре познават играта на Rockstar Manhunt, която се превърна в синоним на продукти, подстрекаващи и възхваляващи насилието. Под графичната жестокост обаче се криеше един интересен и оригинален геймплей и история, които заслужено получи признанието на феновете и критиката. Това вдъхнови авторите да създадат и втора част, дебютирала на конзолния пазар през есента на 2007 г. Нейното представяне бе относително по-слабо, а появата й бе белязана от множество скандали, в резултат на което Rockstar бяха принудени да цензурират някои от най-шокиращите сцени. Сега две години по-късно Manhunt 2 се появява и за PC чрез онлайн дистрибуция, но изглежда, че играта май е пропуснала времето си.

Насилие със сюжет

За чест на Rockstar трябва да признаем, че историята в играта е нещо повече от претекст за убиване на хора по-особено жесток начин с подръчни средства.  Поемате ролята на д-р Даниел Ламб, който се е озовал в приют за душевноболни престъпници, но без да има спомен защо. Играта започва сред невъобразимия хаос, който цари там – в резултат на някаква авария престъпниците са на свобода и по коридорите на приюта може лесно да се натъкнете на ужасяващи гледки. Но Даниел има по-важна задача – той трябва да се измъкне и да разбере защо е попаднал там и каква тайна се крие в миналото му. Така приютът по-скоро представлява тренировъчно ниво, а действието скоро се пренася на други места.

За разлика от повечето брутални игри, Manhunt 2 се отличава с това, че вместо да избивате враговете си на кило, ще трябва да използвате по-внимателни и изтънчени начини. Тъй като героят ви не е супермен, директната конфронтация с повече от един противник просто не е препоръчителна. Вместо това играта приема някои елементи от стелт жанра като възможността да се промъквате в сенките, докато индикаторът ви показва дали сте невидими за враговете, притискането до стената и надничането зад ъгъла. За да привлечете вниманието на жертвите си и да ги подмамите пък, може да почукате на стената, което автоматично ще накара всеки намиращ се наблизо да провери какво става, което може да се окаже последната му грешка.

Присъдата не подлежи на обжалване

Солта на играта са екзекуциите, а благодарение на това, че РС версията на Manhunt 2 е напълно нецензурирана, за разлика от конзолните, можем да очакваме не една и две гадни гледки. Всяко довършващо движение може да се осъществи по три различни начина, в зависимост от това колко дълго се задържите зад противника. Ако просто искате да го отстраните от пътя си, може да изпълните Hasty kill само за една-две секунди, но ако отделите повече време, ще последват Violent и Gruesome изпълнения.

Освен да отстранявате враговете в сенките, в Manhunt 2 може да се сражавате и фронтално, но системата за битки не е особено силна. Огнестрелните оръжия, които може да придобиете в доста по-напреднал етап, дават известно разнообразие, особено когато сте прекарали часове наред, клечейки само с парче стъкло в ръка. Арсеналът е ограничен и не толкова удовлетворяващ, колкото някои екзекуции, но пък ви дава възможност да приемете по-различен подход спрямо враговете. А те не са малко и всички искат да ви избавят от несгодите на живота. Никоя от оригиналните банди не е включена във втората част, но техните заместници са също толкова колоритни. Всяка група има различен вид и поведение, с което трябва да се съобразявате. 

По-добре късно, отколкото никога?

Един от големите минуси на Manhunt 2 е нейната графика. Имайки предвид, че оригиналната игра е правена през 2007 г., а това е директен порт, просто няма как да имате високи очаквания. Но дори тогава трудно може да приемем безличните окраски, липсата на детайли и цялостното усещане за слабо визуално оформление, макар за сметка на това озвучението е горе-долу добро.

Manhunt 2 е интересно приключение, особено ако сте фенове на първата част. Проблемът е, че AI-то на противниците понякога изневерява, тук-там има проблеми с камерата, а екзекуциите не предизвикват такава тръпка, колкото в оригинала. Очевидно е, че при това двугодишно закъснение и ограничена онлайн дистрибуция, Rockstar не търсят големи печалби и популярност, а по-скоро дават възможност и на РС геймърите да се докоснат до мрачния и жесток свят на поредицата. 

 
системни изисквания
OS: Win XP/Vista; CPU: Pentium IV или Athlon 64; 1 GB RAM, Video: GeForce 6800 с 256 MB
напиши коментар
 

1 мнения
профил »
xok каза на 20.11.2009, 14:30 ?. :

Поредната гнусна игра от Rockstar! За какво им беше да я пускат за РС?
Поредното промиване на мозъци, правещи играчите безчувствени към живота!

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 20.11.2009, 16:27 ?. :

Колко ненормална психика и болно съзнание трябва да имаш че да играеш това нещо ??????

45 мнения
профил »
Daath каза на 20.11.2009, 17:28 ?. :

Доста високи бих казал...НО ИГРАТА Е ИМБА КОПЕЛЕ!!!!

71 мнения
профил »
Simo0o0 каза на 20.11.2009, 17:57 ?. :
Редактиран на 20.11.2009, 17:59 ?.

Така... не съм играл играта, но прочетох реюто и, доколкото разбрах, геймплеят е на ниво. Та, Иво Цеков, вие казвате че графиката е остаряла и го отбелязвате в "минуси".Обаче в същото време всички плюем псевдо-геймърите, които съдят за продукта по графиката му (колкото по-добра, толкова по-стойностна и играта), а за игри с много добра графика ( Call of Duty: MW 2 и т.н) това не се споменава като плюс.Мнението ми е, че графиката е доста важна част от играта, но не е най-важната. И ако ти прави кеф да плискаш кръв по екрана едва ли ще ти пука колко квадратчета има въпросното червено петно.
: )

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 20.11.2009, 18:14 ?. :

Човека просто иска да каже че графиката е стара, недопустимо е игри които излизат когато и да е, да имат графика назаднала с няколко години...
Това че не е най-важната част в никакъв случай не означава че игра с върховен геймплей има правото да е с графиката на Half-life 1... дано ме разбра

71 мнения
профил »
Simo0o0 каза на 20.11.2009, 19:37 ?. :

Разбрах .

53 мнения
профил »
redmaf каза на 20.11.2009, 18:48 ?. :

Играта е много добра,врътнах я за три дни и съм много доволен от историята :)

156 мнения
профил »
hyper каза на 20.11.2009, 18:49 ?. :

Е, аз я играх на PSP, така че графиката ми беше екстра... И дори преди 1 година... И дори нецензурирана... И мога да кажа, че се изкъртих от кеф, толкова психарска и гнусна, НЯМА равна. Спомням си, че я превъртях на 1 дъх и още имам много живи спомени от нея... А бе R* ftw, аз защо ги боготворя (GTA, Manhunt, Bully, etc.)

404 мнения
профил »
Revive_ каза на 22.11.2009, 12:18 ?. :

+ за брутални убийства
+ за интересна история

-(минус) за лоша графика
- за не добри ефекти
- за очаквано нереални ситуации

Първата част на играта беше по добра във визуално отношение и подреденост
Manhunt 2 съм я играл и на PSP там във визуално отношение и ефекти е много по добра...

5 мнения
профил »
decoy каза на 22.11.2009, 17:48 ?. :

не е кой знае какво

1565 мнения
профил »
n00b каза на 23.11.2009, 12:56 ?. :

Твърде много насилие. Ако някой изпитва удоволствие от тази игра, сигурно има малък, а може би не чак толкова малък проблем.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 23.11.2009, 15:34 ?. :

писна ми да съм съгласен с тебе ама си прав

29 мнения
профил »
Helo каза на 29.11.2009, 11:50 ?. :

Когато има насрани хора, които не могат да изтърпят Манхънт... предполагам че те имат проблем... особено ако пишат подобни коментари... сухар :Д

9 мнения
профил »
niko_09 каза на 23.11.2009, 13:54 ?. :

Играх я 15 минути и отиде в коша.Тая игра е много зле особено към графика.И какво толкова насилие има тука ?

84 мнения
профил »
shneevais каза на 23.11.2009, 16:27 ?. :

кат не ви харесва не ирайте иначе играта ми харесва

27 мнения
профил »
ignatos каза на 23.11.2009, 18:06 ?. :

Суперска. Само едно нещо не и харесвам - графиката, ама не чак пък толкоз лоша. Иначе ужасно брутална. Много ми хареса :)

2 мнения
профил »
motko каза на 24.11.2009, 14:15 ?. :

до преди малко я играх минах няколко нива кръв и мръвки колкото си поискаш
до вчера цъках CoD 2 та сега малко скучна ми се вижда

503 мнения
профил »
The Chameleon каза на 27.11.2009, 01:36 ?. :

обичам такива философски игри

200 мнения
профил »
Diversant каза на 28.11.2009, 11:54 ?. :

Първата част съм я минавал на последна степен на трудност и смело мога да заявя, че това е най-кучешки трудната игра, ако се играе по този начин.И смятам, че си заслужаваше усилията.Леко съм разочарован от 2ката.Историята е разкошна, засягаща доста сериозни теми, струващи си да се замислиш, но просто някакси няма същия адреналин, всичко е симплицирано, няма го това чувство на обреченост, каращо те да УБИВАШ, престрелките са жалки....разбира се има и своите плюсове, но честно казано очаквах много повече....

2 мнения
профил »
Renown каза на 30.11.2009, 20:36 ?. :

Не съм играл 2-ката по простата причина че всеки я храни че била боза ... а всъщност като погледнах графиката наистина ми се струва че има нещо не наред в тази игра ...

7 мнения
профил »
spudz каза на 16.12.2009, 22:32 ?. :

Въпреки всички глупости и графиката, Manhunt 2 си остава една жестока игричка с перфектен геймплей и интересна история.

1 мнения
профил »
KUTINOV каза на 06.06.2011, 14:16 ?. :

Manhunt za men be6e izverska,brutalna,originalna a za Manhunt 2 samo moga da kaja 4e nadmina moite o4akvania,mnogo po brutalna i uvlekatelna e ot purvata.A za GRAFIKATA mislq 4e nee tolkova zle.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Manhunt 2

Чийт:
Оригиналната игра бе брутална фиеста, изпълнена с екзекуции и изверги. Сега нейното продължение идва за РС с двугодишно закъснение и умерено количество екстри.

новини:
За да си спестят проблемите с разпространението на често заклеймяваната игра, от Rockstar Games са решили нецензурираната версия да се предлага само он-лайн.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Watch_Dogs - видео ревю 149
Star Wars: The Force Unleashed II 125
Tomb Raider 103
The First Templar 91
Assassin's Creed: Revelations 90
Darksiders 2 87
Assassin's Creed 2 81
Prince of Persia: The Forgotten Sands 80
Grand Theft Auto V - Втори поглед 80
Assassin's Creed III 80