facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Madden NFL 07
Ревю | 02.10.2006 | автор: Асен Георгиев


оценка:
Производител:
EA Sports
Издател:
Electronic Arts
Жанр:
Спорт
Платформа:
PC
сайт на играта »

Американският футбол и ръгбито си приличат толкова, колкото баскетболът и хандбалът. Започвам материала си с това уточнение, за да избегнем възможни недоразумения. Общото между двете игри се базира на техния произход. В дебелите книги пише, че така нареченият Американски футбол (занапред просто фубтол) се появява в САЩ в началото на XVIII век. Идеята за създаването му е заимствана от бързо развиващ се английски спорт – ръгбито. В следващите години нововъзникналият начин за забавление набира скорост и става все по-популярен. Той се заражда на колежанско ниво, организира се първата междууниверситетска среща и се измислят основните правила. Близо век по-късно през 20-те години на миналото столетие се сформира и NFL (Национална футболна лига), която полага основите на професионалното съществувание на тази игра. В наши дни това е един от най-зрелищните и предизвикващи интерес спортове в САЩ, който продължава своето стремглаво развитие на професионално, университетско и любителско ниво.

Традиционализъм и сигурност

Това са думите, с които бих описал EA Sports, ако някой ме помоли да го направя. Madden NFL е една от многото спортни поредици на девелъпърското студио, която всяка година бива доразвивана бавно, но славно. С течение на годините се убедих, че стратегията на EA е изключително правилна и сигурна от икономическа гледна точка. Продуктите, излизащи под шапката на могъщата геймфабрика, са добре познатите стари (печеливши) заглавия, но леко освежени, придобили нова визия, осъвременен музикален съпровод и някоя друга геймплей модификация.

Случаят с новия футболен симулатор, актуален най-вече в САЩ, е идентичен. Madden NFL се появява за шести път на пазара като всяка година подобрява с малко предишната вече остаряла част. Въз основа на тези размисли, имайки предвид и факта, че тазгодишната част от NFL серията излиза за осем вида конзоли и за PC, то със сигурност мога да заключа, че това е просто един добре премерен маркетингов ход. Нищо повече от пари и продажби не се крие зад логото на тази игра. Не можем да говорим за изкуство, нито за тотално отдаване от страна на производителите, а просто за работа и задължения.

Madden NFL `07

Стигнахме и до самото заглавие, което в интерес на истината си заслужава няколко добри думи. Признавам си, че не съм разцъквал миналогодишната част, но определено тази прави силно впечатление. Визуалното и музикално оформления са на типичното за EA Sports ненормално високо ниво. Интерфейсът, макар и със своя леко конзолен стил, е удобен и практичен. Нововъведенията, направени по посока на управление и геймплей, правят играта по-динамична и близка до реалността. А за тези, които не са практикували друг път този спорт, има и секция за новаци, в която са обяснени основните правила. Играта е добра, няма за какво да се хване човек, ако иска да се заяде, но си личи от километри, че е плод на висок професионализъм, а не на силно желание и творчески импулс. Вие сами преценете кое е ценно за вас. За мен все още по-голямо значение има посланието, което носят геймките, световете, които създават, свойството да раздвижат въображението на играещия... Или може би не е това най-важното? 

 
системни изисквания
Pentium 800MHz, 256Mb RAM, 64Mb video card, Windows XP/2000, DirectX 9.0c
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Need for Speed: Shift 88
FIFA 11 vs. PES 2011 61
DiRT 3 51
FIFA 10 50
Need for Speed: The Run 44
Colin McRae: DiRT 2 44
FIFA 13 38
Pro Evolution Soccer 2013 38
Split/Second 38
Blur 31