facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Madagascar
Ревю | 30.06.2005 | автор: Лили Стоилова


оценка:
Производител:
Activision
Издател:
Activision
Жанр:
Джъмп енд рън
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

четиримата палавници, познати от филма са тук

става за убиване на времето...

минуси

... но нищо повече

За феновете на анимираното кино споменаването на Dreamworks вероятно ще предизвика носталгични мисли за Шрек, чийто две успешни реализации доказаха, че cartoon визията не е синоним на "нещо, което сестричката ми гледа, когато не си играе с куклите". И тъй като серийното производство е факт за всеки един аспект от заобикалящия ни свят, ето че филмовата компания пусна ново заглавие - Madagascar. И имайки предвид връзката между индустриите-гиганти, които създават  кино и игри, не закъсня и гейм-адаптацията на хумористичното приключение на животните от Central Park Zoo.

Madagascar може да се играе на платформа, каквато ви душа иска или каквато имате под ръка. Това разнообразие обикновено означава едно - ужасно неудобно управление, когато седнете пред компютър. И наистина и този път

традицията е спазена

Но който иска да скача, намира начин. Затова да оставим настрана шантавия контрол над животинките и да видим за какво иде реч.

В центъра на Ню Йорк, насред урбанистичния пейзаж се мъдри зоологическа градина. Особеното в нея е, че обитателите не са просто животни. Не и четирима от тях. Тях ги свързва крепко приятелство и нещо като клетва за вечна дружба. Лъвът Алекс е предводителят (всъщност, каква ли роля може да изпълнява един Лъв). Редом до него са зебрата Марти (вечно плямпащ персонаж, напомнящ на магарето от Шрек), жирафът Мелман (изпитващ панически страх от височините, от микробите и твърде вероятно - от озоновата дупка) и хипопотамката Глория (прелестно мигаща с дългите си мигли и поклащаща се на крачката си).

Приключението започва, когато героите решават да излязат извън пределите на решетъчното пространство и да изследват градската среда. Ще успеят ли непривикналите към странностите на заобикалящия ги свят приятели да оцелеят и дори да отидат до пълния с опасности остров Мадагаскар...? Това е въпросът, чийто отговор зависи от умението да подскачате, да преминавате през обръчи, да събирате разни бонуси и други характерни за jump'n'run жанра действия. Ако сте обиграни, няма да имате проблем със сигурност, но аз се поизпотих, докато разбера, че

с къч се отваря врата, например
 
Ако първо гледате филма и станете негов фен, в играта ще намерите неговото продължение, което би било немислимо без ваше участие. То предлага приятни диалози с характерния за продукциите на Dreamworks хумор. Няма субтитри, така че дано сте учили чужди езици. Ако решите първо да се забавлявате с играта, подгответе се за шарена визия, прилична графика и недразнещи звуци. Героите си имат реплики, които добре са научили, и ако не се замотаете на някое от нивата, няма да ви омръзне постоянното им повтаряне.

Как ви звучи хипопотам, надбягващ се с щрауси? Е, шансът ви за успех се увеличава, ако Глория мине със стоте си кила през някоя от лютивите чушки по пътя - тогава се понася като торпедо напред и дългокраките пернати дишат прахта й. Това е само един от примерите как гейплеят може да се направи интересен посредством кретенски хрумвания. Като събирате поставените на всевъзможни места златни или сребърни парички, ще можете да пазарувате от магазина за сувенири. Там е мястото, където ще откриете и забавни миниигри и без съмнение, ако сте на крехка възраст, ще изпитате голямо задоволство като постигнете успех. Ако ли пък сте пораснали междувременно и вие не знаете какво правите в тази игра... просто се забавлявайте. Където и да е човек из виртуалното пространство, това би следвало да е основната мотивация за престоя ви там. Така че, але-хоп! 

 
системни изисквания
Windows All, Pentium III 500MHz, 128 MB, DX 9
напиши коментар
 

305 мнения
профил »
The Wolf каза на 18.11.2011, 10:36 ?. :

На мен тази игра ми беше забавна,имаше доста интересни неща в нея-препоръчвам я на всяко дете.
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Rayman Legends 55
Trine 46
PCM & GW - Legacy of Kain 33
Mini Ninjas 16
Rayman Origins 12
Bionic Commando 12
NyxQuest: Kindred Spirit 11
Lylian - Episode 1 8
Били Блейд: Храмът на времето 5
Bugs Bunny: Lost in Time 2